antilag Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Nie , seryjnie występuje 6.2 i 5.8 w hybrydzie , myślałem o zmianie przełożenia ale zostawię jak jest to i tak zapas zapisu : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 (edytowane) Panowie szybkie pytanie... do Stelli 5000 fa podejdzie szpulka od millenium? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Stycznia 2020 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Panowie szybkie pytanie... do Stelli 5000 fa podejdzie szpulka od millenium? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaNie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Daniel a co można do niej założyć? Tylko 4000/5000 fa? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Daniel a co można do niej założyć? Tylko 4000/5000 fa? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaAlbo twin power jdm 02 w takim rozmiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Albo twin power jdm 02 w takim rozmiarzeTaki jak ten na zdjęciu tak? 4000/5000Kurde ciężko będzie Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Taki jak ten na zdjęciu tak? 4000/5000Kurde ciężko będzie Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Tak, dokladnie taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 No to lipa będzie Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minnow Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Nie, cały set musiałbyś kupic od stelli 14'4000 tyle że pinion jest za krotki i nie przykrecisz rotora. Reszta bebechow pasuje zamiennie. Dało by się ale z rotorem od stelli ale to już stella????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minnow Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Odpowiedz dla kolegi "tu nie ma ryb" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zostawie w originale , w takim razie Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zakupiłem ostatnimi czasy na forum biomastera 4000 "ciężko" pracującego. Pomysłów co mogło być tego przyczyną było kilka, a przyczyna na zdjęciu. Co ciekawe smaru jak widać nie żałowano, ale o łożysku chyba zapomniano. Przy okazji zapytam o rozmiar łożysk do tego kołowrotka ? Może ktoś podrzuci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 (edytowane) 7x14x5 na koszu.Podparcie korby 7x11x3 i 7x13x4.Rolka 4x7x2,5. Te polecam koniecznie wymienić, skoro na koszu mu się zardzewiało troszkę. Na pewno nie zaszkodzi. Inne w zależności od tego jak wyglądają i kręcą. Edytowane 20 Stycznia 2020 przez smokwelski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Jeśli to Biomaster 4000 Super Ship JDM to w rolce jest łożysko w rozmiarze 4x8x3.Reszta- jak to podał kolega @smokwelski. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Panowie, poda mi ktoś wymiary tulejki z tyłu wormshafta w vańku 16' c3000sdh?Kolega się uparł że chce tam mieć łożysko ????Według schematu to część nr.97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 3x6x2.5 łożysko jest Ci potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Dzięki wielkie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Dzięki wielkie No i ewentualnie te małe podkładki teflonowe. Bo przy tych zamianach to różnie bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Chodzi Ci o tą która jest oryginalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Nie. Wejdź na schemat np Stelli 3000 18stki , element 95. Podkładka pod zewnętrzną bieżnię łożyska.Ps. A tak najlepiej to nic nie zmieniaj a tylko powiedz koledze że zmieniłeś. Zobaczysz poczuje różnicę he he :-) i będzie spokojniejszy.A jeśli zmienisz to i tak nie będzie różnicy w kręceniu to po co to robić?Ja akurat jestem przeciwnikiem takich zmian. Ewentualnie akceptuję zamianę tulejki na prawej stronie przekładni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 To samo mu mówiłem, że to nic nie zmieni w pracy kołowrotka, ale...Też jestem przeciwnikiem takiego tuningu. Ma być tak jak w oryginale i wystarczy???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zrób tak jak napisałem :-)Ubaw mam zawsze po pachy jak słyszę tekst typu " no...teraz to zapier....a" a po jakimś czasie wyprowadzam z błędu. Dopiero wtedy rozumieją że to zabieg bez sensu.Zapytaj kolegi czy nie chce jeszcze 2 łożysk w obudowie wodzika :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 (edytowane) Hehehe, tylko że on może czytać to co teraz piszemy ????Tak że wymienię mu to łożysko, zwłaszcza że już je zamówił????A tak przy okazji, zastanawiam się od dłuższego czasu, czy smar IOS factory jest naprawdę taki dobry?Chciałbym sobie przesmarować jeden młynek i pomyślałem że może warto spróbować.Oczywiście nie mam zamiaru kupować całego opakowania za dwie stówy, tylko może miałby ktoś do odsprzedania dosłownie tyle co na paznokciu????Mam dg6 i dg13 ale ten IOS ma całkiem inną konsystencję w porównaniu do tych które mam. Przynajmniej tak to wygląda na filmikach. Edytowane 31 Stycznia 2020 przez fish28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 (edytowane) Ma inną. To jest tak jakby DG 10 ale jeszcze bardziej "twardy"/ zwarty. Nie wiem jak to opisać. Jeśli chodzi o przekładnie Daiwy to Ios ma sens alew Shimano to moim zdaniem nie ma.Chyba ten Super Lube jest najbardziej podobny do Ios.Poszukam . Może gdzieś mam ten pojemnik po Iso to ze ścianek coś tam zeskrobiesz :-) Edytowane 31 Stycznia 2020 przez przemo_w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Popieram że do Daiwy iOS lepiej się nadaje a Shimano "betonuje trochę ",jest bardzo lepki "gęsty ",super lube kolorem i konzystencją przypomina iosa ale to nie ta klasa,już po dość krótkim czasie można się o tym przekonać, miałem okazję to sprawdzić, kołowrotek przesmarowany iosem kręcił cały sezon i nie czuję aby trzeba było do niego zaglądać w tym (Daiwa BG). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi