Catrol Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 W Naszym wspaniałym Shimano Polska już mało co mają...a na stronie nawet wyłączyli możliwość podglądania schematów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HutaGryfia Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 Ja zamówiłem zestaw z Ali 0,1mm grubosci ze stali nierdzewnej dam znać czy przyszly ok. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu TapatalkaPrzed chwila odebralem zestaw, zamowilem go 1.09 w paczkomacie byl juz gotowy do odbioru 12.09. Koszt calosci 41,40zł. Mierzylem wszystkie wymiary sie zgadzaja. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybkaWoleju Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 Grubość wszystkich podkładek 0,1mm niestety nie powala, gdybyś miał tam 0.01, 0.03 czy 0,05mm to cena byłaby spoko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 19 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Panowie, przytrafiło mi się takie "kuku":Nie wiem jakim cudem żyłka aż tak uszkodziła kabłąk. Ta szczelina okropnie strzępi mi żyłkę i łowić się nie da. Czy jest tu na forum ktoś, kto by mi to naprawił lub ewentualnie wymienił cały kabłąk na nowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 19 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Nie ma sensu wymieniać tego elementu.Wystarczy klej, np Super Glue, dać go więcej, tak by powstała kropla poniżej naciętego elementu.Po utwardzeniu lekko zeszlifować i wypolerować klej, tyle.Praktykowane u brata w Baitrunner 2500 XT z identycznym kabłąkiem i problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 19 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Arku, a czy żyłka ponownie nie wcięła się w ten Super Glue ? Przyznam, że myślałem o zaklejeniu tej szczeliny i wypolerowaniu, ale z użyciem Poxipolu. Wiesz może dlaczego taka usterka powstała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 19 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 (edytowane) Arku, jeszcze jedna kwestia. Czym polerowaliście/szlifowaliście zaschnięty Super Glue ? Zwykłym, drobnym papierem ściernym ? Edytowane 19 Września 2022 przez Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 19 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Arku, a czy żyłka ponownie nie wcięła się w ten Super Glue ? Przyznam, że myślałem o zaklejeniu tej szczeliny i wypolerowaniu, ale z użyciem Poxipolu. Wiesz może dlaczego taka usterka powstała ?Lepsza będzie poxilina, po wyschnieciu jest naprawde twarda. Da sie to ladnie ukształtować/obrobić. Po wszystkim można jakimś lakierem pociągnąć i będzie użyteczne. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 19 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Arku, a czy żyłka ponownie nie wcięła się w ten Super Glue ? Przyznam, że myślałem o zaklejeniu tej szczeliny i wypolerowaniu, ale z użyciem Poxipolu. Wiesz może dlaczego taka usterka powstała ?Wada fabryczna kołowrotków z takowym kabłąkiem.Ale nie jest to regułą.Żyłka czy plecionka dzięki nadlaniu klejem, poxiliną czy innym specyfikem ( do wyboru do koloru, ważne by po wyschnięciu dało się to wyrównać i wypolerować) będzie spadała na rolkę, a nie tą szczelinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Nie dziwiłbym się, gdyby taka rysa/wżerka powstały w kołowrotku za 100 zł. A tu młynek za 500 zł i takie kuku. Shimano powinno się wstydzić ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Jako miłośnik podwójnych korb,zrobiłem mały tuning tpsw 4000xg,wziąłem podwójna korba od shimano sedona,gwint z pojedynczej korby od innego twin powera.Kolorystycznie może i srednio,ale mi to nie przeszkadza.Chwila roboty i jest.Oryginalna pojedynczą też mam.Różnica taka,że podwójna jest oddala od korpusu względem oryginalnej 12mm.Jutro testy nad wodą, jak się to kreci 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Nie dziwiłbym się, gdyby taka rysa/wżerka powstały w kołowrotku za 100 zł. A tu młynek za 500 zł i takie kuku. Shimano powinno się wstydzić !Ja bym obstawiał uraz mechaniczny w transporcie albo w czsie przechowywania w pokrowcu zostało ściśnięte. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Grzegorzu, to raczej niemożliwe, bo gdy nie łowię, to żyłkę zawsze zaczepiam za klips na szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Tu bardziej chodzi o przypadkowe zgniecenie kabłąka. Miejsce gdzie masz wcięcie jest bardzo delikatne. Kabłąk z drutu jest w miarę elastyczny i w przypadkowym zgnieceniu wroci do poprzedniego ksztatu. Mialem juz taki przypadek ze mi w tym miejscu pękło mocowanie drutu. Pewnie dlatego nowsze modele maja albo kabłąk rurkowy albo inaczej rozwiazane mocowanie w tym miejscu. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Nie dziwiłbym się, gdyby taka rysa/wżerka powstały w kołowrotku za 100 zł. A tu młynek za 500 zł i takie kuku. Shimano powinno się wstydzić !Ten młynek już pierwszej młodości nie jest. Wszystko się może popsuć. Nie ważne czy kosztuje 100, 500 czy 2000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 26 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Panowie, przytrafiło mi się takie "kuku": 20220917_113006_Easy-Resize.com.jpg 20220917_113017_Easy-Resize.com.jpg 20220917_113023_Easy-Resize.com.jpg Nie wiem jakim cudem żyłka aż tak uszkodziła kabłąk. Ta szczelina okropnie strzępi mi żyłkę i łowić się nie da. Czy jest tu na forum ktoś, kto by mi to naprawił lub ewentualnie wymienił cały kabłąk na nowy ? Panowie, gdyby komuś przytrafiło się to co mi... Usterka naprawiona. Szczelinę wypełniłem poxipolem, starannie zebrałem nadmiar kleju i pozostawiłem do wyschnięcia. Następnie papierem ściernym o najmniejszej ziarnistości wyczyściłem miejsce awarii. Potem dałem kołowrotek....żonie Ona nałożyła na zaklejoną szczelinę bezbarwny lakier hybrydowy do paznokci i utwardziła go lampą. Wygląda to nawet dość dobrze, było już nad wodą na 2 wyprawach (2 x 2 godziny) i sprawuje się bez zarzutów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkiewicz Opublikowano 27 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Taka oto informacja pojawiła się na stronie japońskiego sklepu internetowego PLAT.. Tekst z translatora: Shimano zmieni system zamawiania części swoich kołowrotków --- Shimano nie będzie sprzedawać zbyt starych części po listopadzie/2022 roku. Nie będziemy już mogli dostarczać takich części kołowrotka jak 01 stella SW, 02 Twinpower, 01 Calcullta conquest, 10 stella itp. Jeśli więc potrzebujesz części do kołowrotka do takich starych części, złóż zamówienie przed połową października/2022. Stronę części do takich starych szpul będziemy usuwać stopniowo. https://www.plat.co.jp/shop/catalog/default/language/en/fishing-tackle-store.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Pewna epoka się kończy… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Nawet na Plat części do tych starych młynków prawie nie ma. Zostały jakieś śrubki i inne pierdoły więc bez sensu jest to sztucznie utrzymywać. Pewnie stąd ta decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Panowie, gdzie mogę dostać podkładki regulacyjne pod wormshafta od tyłu i pod pinion od strony dolnej do shimano?Chciałem się podłączyć pod pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woojtek13 Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Wie ktoś może gdzie mogę dostać podkładki miedziane 10x14x0,1 lub mógłby kilka odsprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 A czy ktoś z Was wie może, dlaczego Shimano zaprzestało produkcji kołowrotków z podwójną korbką i tylnym hamulcem ? I czy jest w planach rozpoczęcie produkcji takich młynków ? Chodzi m.in. o słynne "czarnuchy" (shimano aero), shimano super, czy shimano exage... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 Przecież ciagle można dostać stradica i Shimano super z tylnym hamulcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 Przecież ciagle można dostać stradica i Shimano super z tylnym hamulcemSuper i twin power i niższe modele też są. http://www.okonek.com.pl/shimano-c-22_30_160.html?page=4&sort=1a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 (edytowane) Super i twin power i niższe modele też są. http://www.okonek.com.pl/shimano-c-22_30_160.html?page=4&sort=1aProponuje zadzwonić i sprawdzić dostępność w tym sklepie. Połowa, (jak nie więcej) ofert jest niedostępna. Edytowane 7 Października 2022 przez neronhell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi