tetsu Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia (edytowane) W Stradicu CI4+, bez względu czy to wersja FA czy FB, nie da się zamontować łożyska z przodu wałka posuwu, tam jest ta dziwaczna, cienka tulejka.A łożysko oporowe się nie rozsypie, bo jest skręcone.Aaaa faktycznie masz rację CI4+. Dzięki za poprawienie. Edytowane 11 Stycznia przez tetsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 12 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia Dzięki za wyrozumiałość i zaangażowanie.Czy wspomniany luz trzeba ustawić nawet w przypadku konserwacji kołowrotka czy tylko podczas wymiany tulei z tyłu wałka na łożysko ? No i od razu nasuwa się pytanie czy wykonuje się to poprzez zastosowanie odpowiedniej grubości podkładki (kupionej bądź dorobionej z twardej folii) ?Posiadam dwa stradiki ci4+, oba mają ok. 3 lat i w zasadzie pięknie pracują. Nie były ruszane od nowości. Obie sztuki mają identyczny luz na korbce - po przytrzymaniu rotora, korbką wyczuwalnie da się ruszać w przód i w tył, jak można temu zaradzić ?Dzięki za sugestie zastosowania smaru - zakupię taki. Czy smar ten będzie odpowiedni do multiplikatora curado DC 151 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia Dzięki za wyrozumiałość i zaangażowanie.Czy wspomniany luz trzeba ustawić nawet w przypadku konserwacji kołowrotka czy tylko podczas wymiany tulei z tyłu wałka na łożysko ? No i od razu nasuwa się pytanie czy wykonuje się to poprzez zastosowanie odpowiedniej grubości podkładki (kupionej bądź dorobionej z twardej folii) ?Posiadam dwa stradiki ci4+, oba mają ok. 3 lat i w zasadzie pięknie pracują. Nie były ruszane od nowości. Obie sztuki mają identyczny luz na korbce - po przytrzymaniu rotora, korbką wyczuwalnie da się ruszać w przód i w tył, jak można temu zaradzić ?Dzięki za sugestie zastosowania smaru - zakupię taki. Czy smar ten będzie odpowiedni do multiplikatora curado DC 151 ?Jesli korba nie jest wkręcana to luz jest na tej kwadratowej ośce korby, można go skasować super cienkimi blaszkami ale nie wiem czy to ma sens. Luz ten może też pochodzić ze zbyt dużej odległosci koła od piniona , można to wyregulować cienkimi podkladkami ale nie może być zbyt ciasno bo praca ulegnie pogorszeniu i zęby szybciej będą się zużywały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Do tej wielkości kołowrotka smar Shimano Ship 0 (dg6), na ośkę oliwka Penn.Czy ten sam smar mogę zastosować do multika curado dc151 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Czy ten sam smar mogę zastosować do multika curado dc151 ?Możesz, ale moim zdaniem za rzadki do multika Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek99 Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Do multików dedykowany jest ACE-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Dzięki za sugestie,Napiszcie proszę, czy dobrze analizuję wiedzę z netu:1. Smar DG06 jest lekki/stosunkowo rzadki/mniej lepiący, skutkiem czego bardziej nadaje się do sprzętu UL, trzeba częściej serwisować takie kołowrotki ?2. Smar ACE-2 jest gęstszy/bardziej lepiący (w porównaniu z DG06), skutkiem czego bardziej nadaje się do kołowrotków klasy średniej, w tym multika curado DC ?Mimo wszystko, czy uda się wybrać jakiś smar pośredni który będzie "do przyjęcia" dla stradica ci4+ oraz curado DC 151 ?Przyjmuję do wiadomości, że zastosowanie gęstszego smaru dla stradica ci4+ będzie skutkować inną jego pracą - tu brakuje mi jednego słowa, które opisze moją myśl..."gęstą", "maślaną" ? W każdym razie efekt będzie taki, że po zakręceniu korbką szybciej się sam zatrzyma ? Z drugiej strony zastosowanie zbyt rzadkiego smaru przy curado spowoduje, że będzie się kręcił na tyle długo, że w tym czasie zdążę załatwić sprawę w urzędzie ?Ale wydumałem teorie... możecie się śmiać Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Taka ciekawostka https://www.facebook.com/share/v/1YXZM5PLNX/ Ktoś się spotkał z folia ochronna na młynkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Było w jakimś wątku, chyba o multiplikatorach. Nawet ktoś sprzedawał tak zabezpieczony sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Myślałem, że chodzi o wysyłanie pocztą w samej folii A z wpisu S.N. przypomniała mi się akcja jak ktoś wysłał komuś wędkę za ponad 1,5k pln w samym miękkim etui owiniętym stretchem...Nie przyjęta przesyłka, zwrot, oddawanie pieniędzy... Takie tam ceregiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Dość mnie to zaciekawiło... Swego czasu miałem sytuację, że na pierwszym wyjściu znajomy niechcący zarysował mi młynek. Dla niektórych pierodła, ale ja trochę przeżywałem ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego Taka ciekawostkahttps://www.facebook.com/share/v/1YXZM5PLNX/ Ktoś się spotkał z folia ochronna na młynkach?Kiedyś zabezpieczyłem stelle woskiem Softa99. Mniej wody i brudu po łowieniu, choć efekt wizualny zaraz po +10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego HiJakie macie opinie o firmie https://wormpinionreelserwis.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca (edytowane) Dzięki @Adaś za konkretny opis. Ps. Ze stellą 14 się nie zgodzę :-) bo raz że pinion stelli ma inną długość a dwa to zupełnie inne uzwojenie więc trudno mi sobie wyobrazić że podmianka bez piniona będzie działała :-) Edytowane 3 Marca przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Dzięki @Adaś za konkretny opis.Ps. Ze stellą 14 się nie zgodzę :-) bo raz że pinion stelli ma inną długość a dwa to zupełnie inne uzwojenie więc trudno mi sobie wyobrazić że podmianka bez piniona będzie działała :-)Przemku dlatego napisałem że bez piniona, wysokość szpuli nic w tym przypadku nie zmienia.Koło, idel i mikromoduł są takie same, oczywiście poza kolorem koła.Sprawdzone organoleptycznie i nad wodą . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Ok. Pinion w stelli ma inny " zwój" zębów. Koło od Vańka działa z tym innym zwojem normalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Przemku pinion w stellce ma dokładnie takie same zęby jak pinion w vanquishu, w vanquishu są one jedynie odrobine krótsze (obstawiam że chodzi o masę).Koła w obu przypadkach są identyczne, i chodzi mi o wymiary i profil zębów, bez wnikania w rodzaj materiału czy kolor.Tak, koło od vańqa działa idealnie z pinionem od stellki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 5 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca Przemku pinion w stellce ma dokładnie takie same zęby jak pinion w vanquishu, w vanquishu są one jedynie odrobine krótsze (obstawiam że chodzi o masę).Koła w obu przypadkach są identyczne, i chodzi mi o wymiary i profil zębów, bez wnikania w rodzaj materiału czy kolor.Tak, koło od vańqa działa idealnie z pinionem od stellki.Sam prosiłem moderatora o przeniesiemie tu tego tematu.Nie mam pojęcia jak ci to pasuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 5 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca Sam prosiłem moderatora o przeniesiemie tu tego tematu.Nie mam pojęcia jak ci to pasuje. image000000(8).jpgTen na dole od Stelli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 6 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca Witam wszystkich. Pytanie za 100 punktów.Czy ktoś może podpowie, czy da się wykombinować do Twin Powera '02 4000 HG pinion gear?O nowym pewnie można pomarzyć (choć cuda się zdarzają), ale może podejdzie z innego sprzętu? Przełożenie 5.7:1.Kupiłem "pewniaka" z OLX i teraz dokupuję bądź dopasowuję i naprawiam pewne części. Pinion ma pewne ślady, ogólnie młynek pracuje nienajgorzej ale to nie jest praca odpowiadająca tej klasie kołowrotka, będę jeszcze kombinował/ eksperymentował ze smarami, ale chciałbym mieć ten element na zapas.Z góry dzięki za info . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 6 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca Witam wszystkich. Pytanie za 100 punktów.Czy ktoś może podpowie, czy da się wykombinować do Twin Powera '02 4000 HG pinion gear?O nowym pewnie można pomarzyć (choć cuda się zdarzają), ale może podejdzie z innego sprzętu? Przełożenie 5.7:1.Kupiłem "pewniaka" z OLX i teraz dokupuję bądź dopasowuję i naprawiam pewne części. Pinion ma pewne ślady, ogólnie młynek pracuje nienajgorzej ale to nie jest praca odpowiadająca tej klasie kołowrotka, będę jeszcze kombinował/ eksperymentował ze smarami, ale chciałbym mieć ten element na zapas.Z góry dzięki za info .Może jest opcja że będę w stanie pomóc 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 6 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca Witam wszystkich. Pytanie za 100 punktów.Czy ktoś może podpowie, czy da się wykombinować do Twin Powera '02 4000 HG pinion gear?O nowym pewnie można pomarzyć (choć cuda się zdarzają), ale może podejdzie z innego sprzętu? Przełożenie 5.7:1.Kupiłem "pewniaka" z OLX i teraz dokupuję bądź dopasowuję i naprawiam pewne części. Pinion ma pewne ślady, ogólnie młynek pracuje nienajgorzej ale to nie jest praca odpowiadająca tej klasie kołowrotka, będę jeszcze kombinował/ eksperymentował ze smarami, ale chciałbym mieć ten element na zapas.Z góry dzięki za info . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 6 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) Taka ciekawostka a sam kołowrotek kupiony na forum jako taki "do przesmarowania". Edytowane 6 Kwietnia przez S.N. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekl Opublikowano 6 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia "Potrzeba matką wynalazku"???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 6 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia Jeśli jest potrzeba to się z puszek wycina, a nie z butelek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi