Andrew126 Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia (edytowane) Witam, mam pytanie dotyczące prawidłowego założenia rolki kabłąka ( nr 5630 ) kołowrotka Shimano Sahara 3000 gte ( konstrukcja sprzed ponad 20 lat). W miejscu gdzie przebiega żyłka rolka ma rowek, który z jednej strony ma sfrezowanie pod kątem, a z drugiej strony jest prostopadle do osi. Która strona powinna być od strony drutu kabłąka, a która od strony ramienia kabłąka? Schemat mam mało czytelny i nie jestem pewien. Edytowane 22 Kwietnia przez Andrew126 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia Może tu:https://www.reelschematic.com/reel-schematics/shimano-reel-schematics/shimano-sahara-schematics/#gsc.tab=0 Było wstawione ze cztery strony do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew126 Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia Dzięki. Zarówno ze schematów jak i informacji od znajomych wynika, że sfrezowana pod kątem strona rolki powinna być od strony drutu kabłąka. Logiczne, bo żyłka łatwiej zsunie się do rowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDDyBoY Opublikowano 7 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca Witam czy szpula od Shimano stradic 3000 FC będzie pasować do modelu 2500 FC ? Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilo Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia Witam, Potrzebuje namiar na serwisanta, który podjejmie się wymiany oporówkki(o ile dostępne są? Ja nie mogę nic znaleźć) w super x gtm. Pomóżcie proszę, chciałbym uratować staruszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 20 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Witam. Czy ktoś może dać link do pełnego zestawu rolki kabłąka ? Kołowrotek to nasci c2000s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 21 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia (edytowane) Chcesz kupić czy serwisować? Jeśli to drugie to wcześniej były tu linki podane. Edytowane 21 Sierpnia przez strary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 4 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października WitamKolowrotek Shimano TP C3000 XG rocznik 2018 model 2015 zaliczyl spotkanie z kamieniami, a kolega probowal jeszcze nim krecic i go dobilPotrzebuje do niego czesciRD 16470 Oscillating pawlRD 18759 Worm shaftRD 21651 Main shaft assemblyCzy wiecie gdzie bym mogl je kupic?Moga byc uzywki, byle by byly dobre, a moze pasuja tez z innego modelu?Wiem ze nie bedzie latwo, a moze wiecie gdzie mozna sie jeszcze pytacZ gory dzieki za podpowiedziPozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 4 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października Dzieki, juz znalazlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października Moze kogos zainteresuje, niemiecki kanal o serwisowaniu kolowrotkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października Przebiegły germański suukinsyn. Mówi w swoim podłym narzeczu, żeby Słowianom krwawiły uszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października wlacz sobie napisy po polsku i wylacz glos, uszy odpoczna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi