1958 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 We wszystkich wyższych modelach shimano rolki są modułowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Potrzebuję przesmarować 3 x Zauber 4000, Możecie kogoś polecić lub kto może się podjąć ( zapraszam na prv ). Ok wiem mogę sam , robiłem sam, ale problemy ze wzrokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Mam pytanie do kabłąka w stradicu FL mam model mhg i mam wrażenie ze jest on trochę inaczej wyprofilowany niż Np w stelli jakby ucieka delikatnie w dół. Czy to normalne? Czy jest ugięty? Rolka jest w odpowiednim położeniu ale sam kabłąk nie układa się tak do góry jak w Tp czy w stelli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Mam pytanie do kabłąka w stradicu FL mam model mhg i mam wrażenie ze jest on trochę inaczej wyprofilowany niż Np w stelli jakby ucieka delikatnie w dół. Czy to normalne? Czy jest ugięty? Rolka jest w odpowiednim położeniu ale sam kabłąk nie układa się tak do góry jak w Tp czy w stelli.Jeśli się nic nie dzieje to pewnie tak ma być. Nowa stella poszła na serwis bo jakoś dziwnie to wyglądało, nawet sprzedawcy się wydawało, że coś chyba nie tak, ale kołowrotek wrócił z informacją że ten typ tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Tak to wyglada w porównaniu do TP 15. Widać ze w TP kabłąk skierowany jest lekko do góry a w stradicu jakby na prosto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 (edytowane) Zapytam tu: czy rozkręcał ktoś korbkę „karbonową” od np Vanquisha 16/19, Soare CI4 itp? Chodzi mi o to, czy idzie rozdzielić samo ramię od gwintu i tego „kapturka” naokoło gwintu, a potem to skręcić z powrotem? W Vańku jest śrubka z takim dziwnym systemem z 3 nacięciami, wiec chyba trzeba mieć do tego jakiś specjalny klucz. W Soare CI4+ była klasyczna śrubka na płaski śrubokręt, ale w nowym Soare XR jest już tak samo jak w Vańku. Edytowane 25 Lipca 2022 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelec Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Hej ,może ktoś ma od ręki rolkę rd18161 do tp 4000fd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Szukam 2szt. RD 16625 do stelki fi,może ma ktoś może?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 (edytowane) Szukam 2szt. RD 16625 do stelki fi,może ma ktoś może??Czy na pewno jesteś pewien że to taki numer katalogowy?Nie przypominam sobie aby FI taką zębatkę miała.Co prawda sklep też pisze że do FI.Zobacz:https://www.bac-shop.de/angelrollen/ersatzteile-angelrollen/getriebeteile-oscillation-teile-sets-fuer-shimano-angelrollen/shimano-idle-gear-b-l-rd16625.html?page=236 tutaj link do polskiego sklepu:https://bialaryba.pl/shimano-idle-gear-b-l-p-15442.html Edytowane 28 Lipca 2022 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Wg schematu to poprawny numer i takiej zębatki mi właśnie brakuje do kompletu.Mefi i w biała ryba brak(nie wiadomo kiedy będzie)???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 (edytowane) RD 16625 to właściwy numer Idle Gear do 14 STL 4000, a w Bac-shop jest błąd, bo te zęby nie pasują do wersji XG jak podają.Do XG Idle ma numer RD 16633. https://dassets.shimano.com/content/dam/global/cg1SHIFSEH/EV/14STL4000.pdf Edytowane 28 Lipca 2022 przez Adaś Niezgódka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Wg schematu to poprawny numer i takiej zębatki mi właśnie brakuje do kompletu.Mefi i w biała ryba brak(nie wiadomo kiedy będzie)Dobry masz numer. To jest największa zębatka napędzająca posuw w 4000 FI.Cały set jest dostępny :-) PK 0250 . Tylko cena zabija :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Pytanie, czy ten model miał już łożysko oporowe i natychmiastową blokadę obrotów wstecznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Serie AERO nie miały jeszcze łożyska oporowego.Miały system zapadkowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Panowie, szukam takiego małego ustrojstwa do smarowania łożysk w kołowrotku. Wygląda to jak taki mały stożek z tłoczkiem. Kiedyś gdzieś to tutaj widziałem i nie mogę teraz znaleźć. Pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Nie wiem jak wygląda ten stożek ale ja używam 2ml strzykawki i igły 0,8mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 (edytowane) Nie o taką cepelie mi chodzi.To ma smarować łożyska zamknięte ???? Edytowane 4 Sierpnia 2022 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Znalazłem i nazywa się to ABC hobby 69013 ale pewnie są też inne nazwy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 (edytowane) Panowie jest prośba, bo szukam i już prawie oślepłem od monitora - Czy jest gdzieś w czeluściach internetowych dostępna przekładnia do Twin Power-a 09 SW4000XG , tyle że wersja PG? Z góry dziękuję za odzew. Może być na priv. Pozdro. Edytowane 4 Sierpnia 2022 przez golsyl1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Rok temu kupowałem na placie… pamiętaj żeby wymienić cały napęd nie tylko Pinion i main gear 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zabrałem się do czyszczenia Stradica FL i potrzeba jest wymienić, dołożyć kilka łożysk. Część mam ze starych zapasów ale kilka mi brakuje. Następnie będę Vanforda czyścił i też raczej łożyska będą potrzebne. Polećcie jakiś polski internetowy sklepik gdzie jest bdb wybór małych i dobrych łożysk. Dzięki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zabrałem się do czyszczenia Stradica FL i potrzeba jest wymienić, dołożyć kilka łożysk. Część mam ze starych zapasów ale kilka mi brakuje. Następnie będę Vanforda czyścił i też raczej łożyska będą potrzebne. Polećcie jakiś polski internetowy sklepik gdzie jest bdb wybór małych i dobrych łożysk. Dzięki https://www.albeco.com.pl/PL-H12/e-sklep.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 https://www.albeco.com.pl/PL-H12/e-sklep.htmlDziękuję Adaś . Sporo kasiorki zostało w kieszeni . Sklep ma wszystko co potrzeba i w porównaniu do konkurencji bdb ceny EZO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HutaGryfia Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Witam,kupiłem używanegoStradica CI4+ 4000FB i zabrałem się za rozkręcanie i sprawdzanie stanu i niestety odkryłem pęknięcie na osadzeniu łożyska od piniona widoczne na zdjęciu, da radę coś z tym zrobić i jak bardzo powinienem się tym przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Raczej tak. Ja bym się przejmował. Ten element obudowy przez rotor i pinion przyjmuje największe obciążenia. Luz na rotorze zapewne już jest a będzie się tylko pogłębiał. Kupiłbym tą połówkę body jeżeli jest dostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi