Skocz do zawartości

Serwisowanie kołowrotków Shimano

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuje zadzwonić i sprawdzić dostępność w tym sklepie.

Połowa, (jak nie więcej) ofert jest niedostępna.

Nie chciałem nikogo wprowadzić w błąd. Czyli sytuacja, jak w fishing-mart stacjonarnym. Na stanie np. całe 6 sztuk woblerów strike-pro. Edytowane przez Kokosz

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Uderzaj w sprawie wędki do https://www.fishingcenter.com.pl/kontakt

Hubert

serwis - ja u " Spigot " od kilku lat, nie narzekam

Dziękuję za info. Napisałem już do nich emaila. Fishing Center robi tylko serwisy swoich zrobionych wędek + nowe. Tak Pan Ireneusz mi odpisał na zapytanie.   

Jeżeli jest luz na wormie a pewnie jest. To można próbować go zredukować podkładkami. Bodajże ich rozmiar to 3x6 a grubość to już zależna o ile chcemy zmniejszyć luz. Mam takie podkładki ale bodajże mają 0.3mm grubości.

Jeżeli stuka luz między kołem głównym a pinionem to też można próbować go zmniejszyć, ale tutaj to już spece używają kosmicznych grubości nawet 0.05mm. lub cieńszych. Takie też mam ale niestety tylko 0.1mm.

Cześć

Posiadam kołowrotek Shimano Sephia C3000S Ci4+... chciałbym go oddać komuś zaufanemu do przeserwisowania. Kołowrotek nigdy nie był rozkręcany ani smarowany i pracował tylko w UL micro przynętach ale czuję już przy obrotówce nr. 1 pod prąd, że masła w maśle juz nie ma... I tak przed sezonem pasowało by go dobrze przejrzeć. Kołowrotek jest moim ulubionym ( przepiękny czarno bordowy lakier) to moje oczko w głowie :)

Dajcie proszę namiary na sprawdzonego fachmana

Pozdrawiam

• Like 1

Cześć

Posiadam kołowrotek Shimano Sephia C3000S Ci4+... chciałbym go oddać komuś zaufanemu do przeserwisowania. Kołowrotek nigdy nie był rozkręcany ani smarowany i pracował tylko w UL micro przynętach ale czuję już przy obrotówce nr. 1 pod prąd, że masła w maśle juz nie ma... I tak przed sezonem pasowało by go dobrze przejrzeć. Kołowrotek jest moim ulubionym ( przepiękny czarno bordowy lakier) to moje oczko w głowie :)

Dajcie proszę namiary na sprawdzonego fachmana

Pozdrawiam

Przemysław Grobelny podobno najlepszy

Spigot też ogarnia

Przybytek

Hanys

Palony Janek

Serwis Warszawa

Na FB ich znajdziesz.

Nie oceniam ich pracy.

Tylko śmiać mi się chce z tych filmików gdzie kręcą młynkami bez szpul pokazując jak to super serwis poczynili :-)

Panowie młynków używa się ze szpulą no ale....ze szpulą korbka nie będzie tak pięknie opadała he he :-) i nie będzie się czym popisać.

Ps. Czytam te regulaminy i... wychodzi mi że 70% młynków nie można oddać na serwis bo np młynek ma przełożenie XG :-)

Nie rozkminiam pewnych rzeczy.

• Like 1