bass2 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Witam,mam pytanie,gdzie naprawiają wędki w Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Witam,mam pytanie,gdzie naprawiają wędki w ŁodziKolegę Hubertusa zapytaj może podejmie się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bass2 Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Ok dziękiNa Próchnika masz tego dziadka on tez bardzo fajnie naprawia. Nie tylko patyki ale i młynki. Mi ostatnio knoba dorabiał razem z nowa ośką knoba. Pełna profeska za 18 zł ....czyt jak za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Czasem zbyt duży luz na osi koła-po zmniejszeniu zaniknie lub zmaleje,czasem po prostu zużyta przekładnia... stradic ma chyba najwięcej modeli -który?2500 więcej używany zwykle z większym obciążeniem niż 1000.Stradic 2500 FB, produkcja Japonia.Przekładnia raczej nie zużyta.Zauważyłem, że do tyłu kręci lepiej, bardziej "gładko".Kołowrotek nie pracuje bardzo ciężko, ale jak pisałem ciężej niż analogiczny 1000.Ciężkość pracy jest równomierna.Czy w usunięciu wspomnianego luzu na dużym kole pomoże dołożenie podkładki nr 41? pzdrtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Jeżeli jest luz to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 (edytowane) Minimalny luz powinien być...0,05podkładkami kasuje się nadmiar luzu.Symptom lżejszej pracy do tyłu często sygnalizuje zużycie przekładni(da się chyba dokupić)...ale zdemontować,umyć i przesmarować nie zawadzi. Edytowane 1 Marca 2016 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 co znaczy raczej nie zużyta?kilka maszynek miałem okazję serwisować i na pierwszy rzut oka były ok a faktycznie zużyte ząbkujące przekładnie,a raczej koła ukazują wytarcia w kształcie lezki lub dwóch-treba dobrze wymyć koło i dokładnie obejrzeć miejsca współpracy zębów z pinionem-jeśli będziesz pewien że koło jest ok to można szukać innej przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Prawdopodobnie zużyta przekładnia. Podrzuć fotkę przekładni to się oceni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 OK, rozbiorę i postaram się zrobić dobre foto.Czy i gdzie można ew. nabyć takową przekładnię?No i czy jest sens jeśli chodzi o finanse? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Od razu straszycie go przekładnią. A jesli na wormie powiedzmy bedzie gruda smau albo jakis syf , moze za duzo smaru, moze wodzik sie zle ustawil? To tez da efekt ze wstecz bedzie lżej chodzil....a moze wodzik odkręcił aie delikatnie od ośki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 A zreszta mniejszy młynek bedzie lzej choDzil.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) nikt nie każe kupować przekładni,tylko dokładnie obejżeć zęby koła.jeśli nie będzie widać niepokojących wytarć można skasować luz podkładkami jw.prawie do zera ale tak żeby leko młynek kręcił i użyć 'gęstego' smaru.wpisz w szukajce 'części kołowrotka twin power 2500 98'-są tam zdjęcia zajechanego totalnie koła,a wcześniejszy serwisant zużycia nie stwierdził. Edytowane 2 Marca 2016 przez busz231 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Masakra ale właściciel mogł uczynic takie zniszczenia w 2 godziny....widziałem cos podobnego po 2 godz dobrego dorszowania nieodpowiednim młynkiem a co gorsze z lekka rozluzowanym :-), przy poprzednim serwisie mogło tego nie być.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Jak wrócę z roboty to wykąpię młynek w izopropanolu i dokładnie obejrzę stan przekładni. Potem go wysmaruje świeżym smarem (tylko jakim? próbuję się dowiedzieć w innym wątku z naszego forum ) i pokręcę mając nadzieję, że pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Nie jest to wielki młynek do orania to niebieskim Pennem potraktuj i będzie ci fajnie śmigał. Za duzo kombinujesz :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 udzieliłem odpowiedzi w innym wątku,ale ostatecznie wybrać musisz sam.osobiście lubię smary które są ciągnące i kleiste lecz do twojego stradica trzeba je rozcieńczać oliwką bo spowolnią pracę.chodzi tu o smar ogólnego stosowania militec-1 lub shimano premium grease.jeśli przekładnia wykazuje wytarcia możesz się ratować tymi specyfikami.a jeśli wolisz smary miękkie po których młynek lekko kręci lecz według mnie bardziej jest wyczuwalna praca przekładni to wszystkie jak koledzy radzą;ardent,qantum,penn itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 udzieliłem odpowiedzi w innym wątku,ale ostatecznie wybrać musisz sam.osobiście lubię smary które są ciągnące i kleiste lecz do twojego stradica trzeba je rozcieńczać oliwką bo spowolnią pracę.chodzi tu o smar ogólnego stosowania militec-1 lub shimano premium grease.jeśli przekładnia wykazuje wytarcia możesz się ratować tymi specyfikami.a jeśli wolisz smary miękkie po których młynek lekko kręci lecz według mnie bardziej jest wyczuwalna praca przekładni to wszystkie jak koledzy radzą;ardent,qantum,penn itp.Na Quantumie i Pennie nie czuć przekładni w młynkach. Chyba że zęby albo zawieszenie piniona i koła jest naruszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Ktos kiedys chyba cos pisal ze smar i oliwka Quantum nie nadaja sie do kolowrotkow shimano.?? Dla mnie troche dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bass2 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Na Próchnika masz tego dziadka on tez bardzo fajnie naprawia. Nie tylko patyki ale i młynki. Mi ostatnio knoba dorabiał razem z nowa ośką knoba. Pełna profeska za 18 zł ....czyt jak za darmo.Możesz podać jakiś namiar,może tel, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Próchnika 28 , Afa Fishing ,504825869. Ciężko ci się będzie z nim przez tel dogadac ,lepiej podjechać i pokazać o co chodzi... Edytowane 2 Marca 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Ktos kiedys chyba cos pisal ze smar i oliwka Quantum nie nadaja sie do kolowrotkow shimano.?? Dla mnie troche dziwne.Bzdura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Tak tez myslalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bass2 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Wielkie dzięki,uzbierało się kilka wędek które należy naprawić,bo to skarby z lat 90-tych,na szczęście to nie uszkodzenia blanku a wymiana niektórych ułamanych przelotek ,raz jeszcze wielkie dzięki Próchnika 28 , Afa Fishing ,504825869. Ciężko ci się będzie z nim przez tel dogadac ,lepiej podjechać i pokazać o co chodzi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Witam Dzisiaj podczas łowienia w jakiś dziwny sposób odpadło mi plastikowe pokrętło od dolnego hamulca. Jest to nowy kołowrotek Shimano Stradic 2500 GTM-RC Mam też starszy model Shimano i takiego pokrętła odkręcić nie idzie ręcznie za bardzo więc nie rozumiem jak mogło to odpaść? ale cóż stało się. Chciałbym się dowiedzieć gdzie mógłbym zamówić taką część? czy to musi być tylko do tego modelu Stradic czy może być z jakiegoś innego modelu będzie pasować? Samemu można to zamontować czy raczej z jakiegoś serwisu trzeba korzystać? Z góry dziękuje za poradę i pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi