neronhell Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 (edytowane) Panie i Panowie, czy ktoś wie pod jaką nazwą szukać zaślepki do korbki Twin Powera 4000 2020?Się odkręciła i odpadła. Googlarka podaje zaślepki Shimano ale do roweru, do kołowrotka już nie. Na aliexpress znalazłem, robi je Gomexus ale wyglądają jak miniaturowe dildosy, więc wolałbym uniknąć. Jak trzeba będzie to oszpecę ten młynek, pal go sześć ale wolałbym coś co chociaż przypomina oryginał. Gdzie tego szukać?1. Napisz do Mefistofishing, jak nie ma na miejscu to ściągnie.2. Zadzwoń do sklepów współpracujących z Shimano może serwis ma na miejscu.3. Ściągnąć samemu ze sklepu w jp Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Sierpnia 2023 przez neronhell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Szukaj pod nazwą- RD19803 handle screw cap. Mefisto pomoże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Witam, Słyszałem opinię, że przekładnia i pinion od tp PG 4000 z roku 2020 pasuje do tp PG z 2015...Czy ktoś może to potwierdzić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ursus Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Taka sytuacja Kołowrotek Twin Power na sucho praca maślana, podczas zwijania przynęty czuć charakterystyczne "ząbkowanie" przekładni. Pod większym obciążeniem, na przykład holowanej ryby praca znowu bardzo gładka i płynna. Zaznaczam że przynęty stosowane adekwatnie do wielkości kołowrotka i tak wiem rybę holuje się wędką . Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Zła ilość podkładek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Jakie przełożenie?HG/XG lubi się tak zachowywać pod obciążeniem przy zwijaniu przynęty. Jak zwykłe przełożenie trzeba rozkręcić i sprawdzić spasowanie.To jest nowy młynek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Przełożenie HG. Młynek praktycznie nowy, jego pierwszy sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Czy na pewno jest to ząbkowanie przekładni? Możliwe, że czujesz prace wodzika bardzo często miało to miejsce w generacji 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ursus Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Wydaje mi się że jest to przekładnia ale aż tak się nie znam na kołowrotkach. Wodzik raczej kojarzy mi się ze "stukaniem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Może po prostu wystarczy nasmarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Taka sytuacja Kołowrotek Twin Power na sucho praca maślana, podczas zwijania przynęty czuć charakterystyczne "ząbkowanie" przekładni. Pod większym obciążeniem, na przykład holowanej ryby praca znowu bardzo gładka i płynna. Zaznaczam że przynęty stosowane adekwatnie do wielkości kołowrotka i tak wiem rybę holuje się wędką . Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Zła ilość podkładek? A był rozbierany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ursus Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 A był rozbierany ?Jeszcze nie ale chyba będzie musiał odwiedzić jakiś serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 1 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2023 Jak rocznik 15 to może być to co pisze kolega @19john92U mnie po jakimś czasie te stuki ustały. Pewnie wytarł się ten mikro zadzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ursus Opublikowano 1 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2023 To nie jest stukanie. Ewidentnie czuć ząbkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exkudlaty Opublikowano 1 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2023 Wielkie dzięki za informacje, żeby skontaktować się z Mefisto. Niestety, czas oczekiwania na nakrętkę był długi i trzeba było ich kupić kilka, więc odpuściłem. Z pomocą przyszedł bratni naród Chińskiej Republiki Ludowej i przysłał mi takie cudo w cenie 37 złotych. Wygląda fatalnie, jak miniaturowy dildos, ale działa i chyba o to chodziło. W dodatku ma zaczep na przynętę (oryginał nie miał, więc tu plus dla Chińczyków). Jeśli ktoś zgubi kapsel od korbki i jednak dojdzie do wniosku, że 5 sztuk mu nie jest potrzebne (minimalne zamówienie z Mefisto) to gorąco polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 7 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2023 (edytowane) Mam kołowrotek, a w zasadzie 2 kołowrotki muchowe Shimano Ultegra Fly #5/6.Pierwszy i drugi wypust ( pierwszy był z surowego aluminium, drugi z lakierowanego)W obydwu nie mam śrubek wkręcanych w pokrętło do regulacji hamulca (gdzieś wypadły podczas użytkowani)Czy ktoś wie, ma schemat i podpowie jakiś śrubek powinien szukać aby je tam wkręcić?Albo ma taki kołowrotek i może wykręcić te śrubę i sprawdzić jaka ma długość, rozmiar i czy gwint jest prawy czy lewy i ewentualnie zwykły czy drobny?Będę wdzięczny za każda pomoc. A niestety serwis Shimano rozkłada ręce. W internetach nic nie znalazłem i lipa. Swoją droga oglądając otwory po tych śrubkach obawiam się że są one w różnych rozmiarach w zależności od serii kołowrotka jak by problemów było mało. Edytowane 7 Września 2023 przez Archanioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WedkarzIncognito Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Witam. Krótkie pytanko. Gdzie dostanę koło posuwu szpuli oraz ślizg/wodzik do Shimano Nasci FC C3000? Numer katalogowy części: koło RD21817, ślizg/wodzik RD21818Wyżej wymienione części pasują z modeli 2500, 2500HG, C3000HG. Pozdrawiam. PS wiem, że części te są dostępne na niemieckiej stronie, ale nie mam pojęcia, czy ta strona (www.bac-shop.de) w ogóle jest legitna. Po drugie koszt części na tej stronie, to mniej niż 10 ojro, więc przypuszczam, że wysyłka kosztuje więcej niż te części, a w razie jakiegoś bubla odsyłanie tego w ramach zwrotu będzie już kompletnie nieopłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Sklep bac-shop jest jak najbardziej w porządku. Zamawiałem u nich już kilka razy w tym nie tak dawno pinion do stradica FL oraz łożyska. Warto przed zamówieniem zapytać o dostępność nawet jak przedmiot jest niby na stronie dostępny. Ile wysyłka do Polski to nie wiem , ja zamawiałem na Niemcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonek@123 Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 Brak płynności w pracy hamulca może być przyczyną pokrętła czy szpuli??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 Raczej zapieczonych okładzin... Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 (edytowane) Brak płynności w pracy hamulca może być przyczyną pokrętła czy szpuli???Jeśli chodzi o sustain FI, który był u mnie i braku płynności hamulca problem polega na węglowych tarczach hamulca. Shimano ma lichej jakości te węglowe, problem również pojawiał się w stradicu FL od C3000 w górę. Zamiana na filcowe tarcze na pewno problem rozwiąże. Możesz nawet podmienić sobie szpulę z innego modelu jak pasuje i sprawdzić czy pokrętło hamulca ma na to wpływ. podpytaj w sklepie może zamówią a jak nie to mefistofishing pytaj:)https://bialaryba.pl/szukaj.html/szukaj=drag%20washer Edytowane 27 Września 2023 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 Pewnie już to tutaj było lub nie , szukam informacji na temat nakrętki rotora i jej ułożyskowaniu, pacjent Stradic FL 4000. Na necie krążą filmy gdzie wymieniają właśnie w tym miejscu tą metalową? tulejkę na łożysko, ale czy z powodzeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 1 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 Pewnie już to tutaj było lub nie , szukam informacji na temat nakrętki rotora i jej ułożyskowaniu, pacjent Stradic FL 4000. Na necie krążą filmy gdzie wymieniają właśnie w tym miejscu tą metalową? tulejkę na łożysko, ale czy z powodzeniem?To rozwiązanie posiada Stella, więc raczej sprawdzone. Zawsze to jeden opór na połączeniu oś - rotor mniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-games Opublikowano 24 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 Jest to shimano premium grease dura ace. Tak shimano stosuje ten smar do kołowrotków uprzedzę. Również go stosuje spełnia się dobrze.Dura Ace to smar rowerowy i nie nadaje sie do kołowrotka !!! Pracuje w rowerach prawie 20 lat to wiem:) Rowerowy smar Shimano jest zielony !!! A Dura Ace też ale jasno zielony i bardzo lepki !!! Kiedys myslałem podobnie i nasmarowałem nim na próbe Kołowrotek Ultegre !!Chodziło to ciężko i bardzo lepko !!! Juz nawet śmierdzący smar Penna byłby lepszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek99 Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 Witam, jaki smar Shimano należy dać na przekładnię w kołowrotku Twin Power 2020 4000fd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Witam, jaki smar Shimano należy dać na przekładnię w kołowrotku Twin Power 2020 4000fd?Shimano DG10 lub SLP104 polecam ogólnie.tutaj masz sporo smarów albo pytaj mefistofishinghttps://makarfish.pl/pl/c/Shimano/8116 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi