Łukasz.t Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) Witam.Możecie mi polecić kogoś kto w miarę szybko i dobrze zajął by się moim rarenium bo ostatnio nie chodzi tak jak powinien a sam nie chcę zaglądać bo się nie znam Edytowane 6 Marca 2016 przez Łukasz.t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Łukasz Profil Nieaktywny otworzył PGR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 witam koledzy mam problem z moim stradic 3000 gtm japan mianowicie nwija zylke po stozku na gorze jest szerzej może ktoś pomoc? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Miałem ten sam problem trzeba dodać podkładkę pod szpulkę poszukaj jest to opisane na forum, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Miałem ten sam problem trzeba dodać podkładkę pod szpulkę poszukaj jest to opisane na forum, pozdrawiamTo nie jest kołowrotek z przednim hamulcem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 witam koledzy mam problem z moim stradic 3000 gtm japan mianowicie nwija zylke po stozku na gorze jest szerzej może ktoś pomoc? pozdr Szpula jest rozbieralna.Pod przyciskiem którym zdejmujemy szpule są metalowe podkładki.Jest tam też wygięty drucik, który w Twoim przypadku- powinien być na samym dole, pod wszystkimi podkładkami.Jeśli to nie pomoże- zastosuj patent opisany przez Łukasza- odpowiedniej średnicy termokurczliwa rurka odpowiednio docięta wsadzona pomiędzy szpule a poprzeczny klin na ośce stabilizujący szpule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 To nie jest kołowrotek z przednim hamulcem . wiem Kolego pod szpulą jest metalowy trzpień poprzeczny w osi i da się nim unieść szpulę do góry, a jak nie wystarczy to Arek opisał kolejny krok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 wiem Kolego pod szpulą jest metalowy trzpień poprzeczny w osi i da się nim unieść szpulę do góry, a jak nie wystarczy to Arek opisał kolejny krok Ale ja odpisałem koledze deejaybiały,Tobie przecież nie muszę tego pisać,a nawet mi nie wypada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Ale ja odpisałem koledze deejaybiały,Tobie przecież nie muszę tego pisać,a nawet mi nie wypada .sorry , ja z kolei pomyliłem okienka a tak dla ścisłości to gumki od spławików pasują dobrze do tego zadania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 sorry , ja z kolei pomyliłem okienka a tak dla ścisłości to gumki od spławików pasują dobrze do tego zadania. I izolacja z kabli, ciachnięta z jednej strony, albo i na pół, też dobrze działa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Niebieskiego Penn'a nie mam, ale...Wykąpałem go w nafcie, wysuszyłem, popsikałem smarem grafitowym i hula jak ta lala.Twin Power toto nie jest, ale chodzi o wiele, wile gładziej i lżej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 (edytowane) Grafit stosowany do resorów,tulei ślizgowych; po wypłukaniu sam grafit zmniejsza hałas-nie wiem?nie może chyba skrócić żywotności przekładni,ale nie jest stosowany przez producentów-z czegoś to musi wynikać?! Edytowane 11 Marca 2016 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Stradic 2500 FB, produkcja Japonia.Przekładnia raczej nie zużyta.Zauważyłem, że do tyłu kręci lepiej, bardziej "gładko".Kołowrotek nie pracuje bardzo ciężko, ale jak pisałem ciężej niż analogiczny 1000. To właśnie ciekawe...Często czytam, że ktoś używa kołowrotków rozmiaru 3000, a nawet 4000 (!) Dla mnie największy rozmiar to... 1000 Używam stradiców 1000 do orania boleniowego, do "gumowania" sandaczowego, nie licząc lżejszego łowienia. Przykładowo - po latach ciężkiej pracy, GTM 1000 kręci tak:https://www.youtube.com/watch?v=xGYcbPf4Gog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 To właśnie ciekawe...Często czytam, że ktoś używa kołowrotków rozmiaru 3000, a nawet 4000 (!) Dla mnie największy rozmiar to... 1000 Używam stradiców 1000 do orania boleniowego, do "gumowania" sandaczowego, nie licząc lżejszego łowienia. Przykładowo - po latach ciężkiej pracy, GTM 1000 kręci tak:https://www.youtube.com/watch?v=xGYcbPf4GogJa stosuje tylko 4000 dla odmiany. Ale tylko szczupaki łowię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 I czy 4000 nie jest za duży, za ciężki?Nieraz już się przymierzałem do kupienia 2500, ale jakoś ostatecznie nie wychodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Rozmiar 4000 będzie dla finezyjnego Kolegi zdecydowanie za duży. Dlatego radzę trzymać się tego 1000 a do orania boleniowego zejść nawet do 500,żeby ręki nie męczyć. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Ewidentnie producenci przeoczyli ten rynek.Kolowrotki w klasie shimano 400, 450, 500, 600, 650, 666...Ups 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Widzicie....człowiek uczy się całe życie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Rozmiar 4000 będzie dla finezyjnego Kolegi zdecydowanie za duży. Dlatego radzę trzymać się tego 1000 a do orania boleniowego zejść nawet do 500,żeby ręki nie męczyć.tu trochę kolega poszalał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Przyjmuje szydere z pokorą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 (edytowane) wydaje mi się że nikomu nie zaimponujesz tym że używasz jednej z najlepszych konstrukcji na świecie do wszystkiego w rozmiarze 1000 i że do tej pory 'ładnie' kręci.ten na filmie to już chyba serwisu wzywa bo mimo odgłosów w tle słychać jakieś stuki. Edytowane 22 Marca 2016 przez busz231 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Głośniki Ci czeszczo Enyłej, niech każdy sobie kreci czym mu wygodnie i proponuję zamknąć dygresję rozmiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Kolejne mądrości ludowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 A Zauber to...... He he he he :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 wydaje mi się że nikomu nie zaimponujesz tym że używasz jednej z najlepszych konstrukcji na świecie do wszystkiego w rozmiarze 1000 i że do tej pory 'ładnie' kręci.ten na filmie to już chyba serwisu wzywa bo mimo odgłosów w tle słychać jakieś stuki.Kręci jak ursus w byłym pegeerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi