Guzu Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 W temacie watku polecam zapoznac sie z tym materialem.Niestety pomoca lingwistyczna nie wespre... https://youtu.be/J5LG-e7cAno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 (edytowane) W temacie watku polecam zapoznac sie z tym materialem.Niestety pomoca lingwistyczna nie wespre... Przeprowadzam serwis w podobnym stylu,ale bardziej rozbudowany,taki jak pokazany jest w końcowej części filmu,z zastosowaniem aplikantów firmy Shimano i innych. A to dlatego że biorę poprawkę na naszych niedbaluchów którzy po zakończonym połowie,a szczególnie w warunkach morskich nie robią nic z czynności obsługowych które pokazane są na samym wstępie filmu i również ujęte są w instrukcjach. .Bo myślą że jak kołowrotek wrócił z serwisu to będzie cały sezon nienagannie pracował. Niestety tak nie jest. Jak kupuje się drogą maszynkę i nie tylko drogą to należy dokonywać czynności obsługowych po zakończonym połowie pomimo przeprowadzonego serwisu. Ale nieraz lenistwo bierze górę,a potem są niespodzianki., Edytowane 8 Czerwca 2016 przez Józef Lesniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Przeprowadzam serwis w podobnym stylu,ale bardziej rozbudowany,taki jak pokazany jest w końcowej części filmu,z zastosowaniem aplikantów firmy Shimano i innych. A to dlatego że biorę poprawkę na naszych niedbaluchów którzy po zakończonym połowie,a szczególnie w warunkach morskich nie robią nic z czynności obsługowych które pokazane są na samym wstępie filmu i również ujęte są w instrukcjach. .Bo myślą że jak kołowrotek wrócił z serwisu to będzie cały sezon nienagannie pracował. Niestety tak nie jest. Jak kupuje się drogą maszynkę i nie tylko drogą to należy dokonywać czynności obsługowych po zakończonym połowie pomimo przeprowadzonego serwisu. Ale nieraz lenistwo bierze górę,a potem są niespodzianki.,Mysle, ze nie bedzie naduzyciem czy przesada wykonywanie tych czynności nawet jesli nie lowi sie w morzu a w największych polskich rzekach. Gdzie niektore linki tracą właściwości po kilkudziesięciu godzinach lowienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Mysle, ze nie bedzie naduzyciem czy przesada wykonywanie tych czynności nawet jesli nie lowi sie w morzu a w największych polskich rzekach. Gdzie niektore linki tracą właściwości po kilkudziesięciu godzinach lowienia...Jak najbardziej. Jest to moim zdaniem słuszna idea dbania o sprzęt SW po zakończonym połowie bez względu na warunki połowu. Tylko należy pamiętać o całej technice tych zabiegów i prawidłowym przeprowadzeniu. Jeżeli chcemy płukać pod prysznicem ważny jest kąt strumienia i co najważniejsze - pokrętło hamulca ma być zakręcone na maksa. Nie ze wszystkimi kołowrotkami tak możemy postąpić,a szczegóły są zawsze w instrukcjach,a nawet są obrazki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Może jeszcze coś dopowiem. Dbałość i stosowanie się do zaleceń producenta zaowocuje tym,że niekonieczne będzie coroczne przysyłanie kołowrotków na serwis. A to wpłynie na ich zdrowie. Im mniej rozkręceń tym lepiej. Mam tu na myśli tylko górną półkę. I nie koniecznie musimy stosować takie środki jakie zaleca producent,choć to jest najlepsza opcja. Każdy dobry renomowany specyfik da radę. Ważne jest tylko aby o to dbać i wykonywać tak jak zaleca firma.Do tych czynności nie wiele trzeba,należy mieć pędzelek o miękkim włosiu do oczyszczania zakamarków i bawełnianą dobra ściereczkę która usuwamy nadmiar środka po aplikacji i trochę smarowideł i oliwek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Panowie, kupię gdzieś w PL ten Shimano Xars Reel Oil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Też bym kupił. Może jakieś wspólne zamówienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 20 USD sztuka + przesył. Nie tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Tak czy siak jestem chętny. Ile może wysyłka kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Pytajcie u MefistoPewnie ogarnie porcje i bedzie dla wszystkich chetnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Można by było zrobić listę chętnych na ten Oil... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Chciałem kiedyś ten preparat sprowadzić z Japonii ale był problem z wysyłką lotniczą bo sprej posiada na obudowie oznaczenie łatwopalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 niech juz bedzie komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Witam, czy jest ktoś z kolegow z dolnoslaskiego zajmujacy sie smarowaniem kolowrotkow,potrzebuje przesmarowac dwa red arc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minibam Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Możecie polecić jakiegoś serwisanta młynków z okolic poznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Cześć, nie chce rozkręcać młynka bo dopiero go dostałem. Pytanie: Luz osi - tak, że można nią ruszać lekko w okół własnej osi (bardzo lekko, ale jednak) jak to jest możliwe konstrukcyjnie? Kosz wodzika musiałby się ruszać? Chodzi o Twin Powera 4000 FC - mogę wrzucić schemat. https://www.youtube.com/watch?v=NkaFOubjg14&feature=youtu.be tutaj widać dokładnie o co mi chodzi. Edytowane 5 Lipca 2016 przez Sicu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Możecie polecić jakiegoś serwisanta młynków z okolic poznania?Najbliżej Poznania to chyba Pan J. Leśniak ze Słubic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Cześć, nie chce rozkręcać młynka bo dopiero go dostałem. Pytanie: Luz osi - tak, że można nią ruszać lekko w okół własnej osi (bardzo lekko, ale jednak) jak to jest możliwe konstrukcyjnie? Kosz wodzika musiałby się ruszać? Chodzi o Twin Powera 4000 FC - mogę wrzucić schemat. https://www.youtube.com/watch?v=NkaFOubjg14&feature=youtu.be tutaj widać dokładnie o co mi chodzi.może złapał luz na śrubie,odkręciła się nieco z siodełka mocujacego ośkę. zobacz sobie schamat to zaczaisz o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 może złapał luz na śrubie,odkręciła się nieco z siodełka mocujacego ośkę. zobacz sobie schamat to zaczaisz o co chodzi. Nawet wiem o co chodzi, coś tam już rozkręcałem (raczej z efektem odwrotnym do zamierzonego), ale sprawdzenie i ewentualne dokręcenie tej śrubki leży w zasięgu moich możliwości:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Nawet wiem o co chodzi, coś tam już rozkręcałem (raczej z efektem odwrotnym do zamierzonego), ale sprawdzenie i ewentualne dokręcenie tej śrubki leży w zasięgu moich możliwości:D Możesz na przyszłość smarnąć śrubkę klejem do gwintów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 O ile to śrubka? Jak kręcisz i stuku puku w gratisie nie ma to raczej suche prowadnice jak brzeszczot zadziałały i sobie dziurki w wózku powiększyły :-) taki sam efekt będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Według mnie ten luz jest w normie . Moje wszystkie shimaniaki podobny luz mają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Cześć, nie chce rozkręcać młynka bo dopiero go dostałem. Pytanie: Luz osi - tak, że można nią ruszać lekko w okół własnej osi (bardzo lekko, ale jednak) jak to jest możliwe konstrukcyjnie? Kosz wodzika musiałby się ruszać? Chodzi o Twin Powera 4000 FC - mogę wrzucić schemat. https://www.youtube.com/watch?v=NkaFOubjg14&feature=youtu.be tutaj widać dokładnie o co mi chodzi. Ten luz jest w normie, suport wodzika ma lekko większe otwory w stosunku do sworzni prowadzących. Możecie polecić jakiegoś serwisanta młynków z okolic poznania? Co potrzeba wykonać przy kręciołu, smarowanko plus regulacja luzów ? Edytowane 5 Lipca 2016 przez FlyFisherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 no chyba raczej nie jest normalny-moje nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Trochę nie w tym wątku, bo docelowy zablokowany ale proszę wskazać mi gdzie te serwisanty ładują te podkładki na prawą stronę przekładni bo nie mogę tego pojąc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi