Bander Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Trochę nie w tym wątku, bo docelowy zablokowany ale proszę wskazać mi gdzie te serwisanty ładują te podkładki na prawą stronę przekładni bo nie mogę tego pojąc... Na czerwono Ci zaznaczyłem.Nie pytaj po co, w jakim celu, czy to będzie pracować poprawnie, jaki jest tego sens itp. bo odpowiedź znasz podejrzewam - nie ma to sensu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Trochę nie w tym wątku, bo docelowy zablokowany ale proszę wskazać mi gdzie te serwisanty ładują te podkładki na prawą stronę przekładni bo nie mogę tego pojąc... Nie wszystkie serwisanty tylko jeden... . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 (edytowane) Gdziś ty taki fajny rys znalazł? Tak myślałem ze rozmowa przeniesie się do tego tematu :-)))) i dobrze. Edytowane 7 Lipca 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Na szybko "namalowałem" bo nie dawało mi to spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Nie wszystkie serwisanty tylko jeden... .o jednym wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Na szybko "namalowałem" bo nie dawało mi to spokoju Zdolniacha :-) to machnij jeszcze rysunek łożyska i podkładki coś jak moje fotki w tamtym temacie tylko bokiem i masz browara :-) Ja strzałki dorysuje :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Pytanie z serii co to może być Na sucho,bez linki i jakiegokolwiek obciążenia kołowrotek kręci płynnie i lekko. Po założeniu nawet malej, nie stawiającej dużego oporu w wodzie przynęty kręci zdecydowanie ciężej. Rolka czy może coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Rolka, worm, przekładnia, łożyska, wszystko jest obciążane i wszystko może nie wydalać. Wypadałoby wyeliminować po kolei każdą ewentualność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Witam - ktoś z Was zna osobę, która zajmuje się serwisem kołowrotków Shimano we Wrocławiu.Bardzo proszę o namiar/kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X.rut Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Mam problem z łożyskiem rolki prowadzącej w Stelli 4000 Fi, kołowrotek praktycznie nowy. Problem pojawił sie po 3 h spinningu przynetami max 20 g w morzu Seodziemnyn. Łożysko kręci z wyraźnymi oporami, szumi przy zwijaniu plecionki. Łożysko do wymiany czy da sie uratować? Swoją droga - 3 h spinningu wystarcza aby zajechać element stelli? Chyba faktycznie sa do d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Zamień na ezo SMR nierdzewne, nie opłaca się go za 20 zł rozbierać i smarować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Mam problem z łożyskiem rolki prowadzącej w Stelli 4000 Fi, kołowrotek praktycznie nowy. Problem pojawił sie po 3 h spinningu przynetami max 20 g w morzu Seodziemnyn. Łożysko kręci z wyraźnymi oporami, szumi przy zwijaniu plecionki. Łożysko do wymiany czy da sie uratować? Swoją droga - 3 h spinningu wystarcza aby zajechać element stelli? Chyba faktycznie sa do d... Żadnego łożyska się nie da zajechać 3h pracy. Nawet najtańszego chińskiego. Rozbierz kabłąk i sprawdz czy nie masz tam jakiegoś brudu. Jeśli łożysko jest do wymiany to po pokręceniu nim będziesz widział czy szumi lub pracuje nieregularnie lub z wyraźnym oporem... może masz pecha i trafiłeś na wadliwe łożysko. Przemyj całość, nasmaruj rzadkim smarem ew oliwką i sprawdz jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Zamień na ezo SMR nierdzewne, nie opłaca się go za 20 zł rozbierać i smarować. W stelli FI rolka jest nierozbieralna jest to monolit łożyska wraz z rolką i jeśli pada łożysko to trzeba wymienić cały element ( łożysko wraz z rolką ) Pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Tak jak i w Twinku '15 :-) i kosztuje 20zł x 6 :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Monolit łożyska z rolką występują w 2014 Stella, 2015 Twin Power, 2015 Stradic, 2016 Stradic CI4+ oraz 2016 Vanquish Edytowane 28 Lipca 2016 przez FlyFisherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Swojego czasu szukałem ( pewnie nie tylko ja :-) ) brakującego łożyska na schemacie :-p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Powoli robi się jak w samochodach.. Pada jakiś drobiazg, a trzeba wymienić cały moduł..ze sterownikami! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 nie w samochodach tylko taka era.w silniku maxi też w całości do wymiany jak padnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Powoli robi się jak w samochodach.. Pada jakiś drobiazg, a trzeba wymienić cały moduł..ze sterownikami! Live szanowny Panie .Japońce już wiedzą że na jerku są całe zastępy młodych, zdolnych "serwismenów" shimano, więc uderzają w części . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Live szanowny Panie .Japońce już wiedzą że na jerku są całe zastępy młodych, zdolnych "serwismenów" shimano, więc uderzają w części . Life Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Młode zdolne serwismany. "pomóżta" Juz wiem ze do tp sw 4000xg '15 da się załadować przekładnie od modelu 5000hg. A jak się sprawa ma z modelem 6000pg? Da się 4000xg spowolnić do pg? Porównywał ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Młode zdolne serwismany. "pomóżta" Juz wiem ze do tp sw 4000xg '15 da się załadować przekładnie od modelu 5000hg. A jak się sprawa ma z modelem 6000pg? Da się 4000xg spowolnić do pg? Porównywał ktoś ?A nie jest analogicznie, jak w Stelli SW z 2013?! Tam od 4000 do 6000 są te same korpusy i róbta co chceta Widziałeś przecież moja przeróbkę. Stworzyłem nieistniejące w katalogu 4000 PG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Jakoś mi umknęło ze to od 6000 bebechy były :-) Czyli tak jak było w '09 4 elementy do wymiany? Tych zębatek od spowolnienia szpuli nie trzeba? Oj bedzie i pierwszy TP SW 4000 PG '15 :-)))Grzesiek działaj :-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 W stelli FI rolka jest nierozbieralna jest to monolit łożyska wraz z rolką i jeśli pada łożysko to trzeba wymienić cały element ( łożysko wraz z rolką ) PozrawiamNiestety,ale to prawda. Pisałem o tym kiedyś.To pierwszy sygnał o kłopotach z rolką w FI. Warto by się pokusić o demontaż tego łożyska z rolki i zobaczyć czy da się z tym coś zrobić na podobieństwo tradycyjnych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Niestety,ale to prawda. Pisałem o tym kiedyś.To pierwszy sygnał o kłopotach z rolką w FI. Warto by się pokusić o demontaż tego łożyska z rolki i zobaczyć czy da się z tym coś zrobić na podobieństwo tradycyjnych rozwiązań. Józek chyba myślałeś nad rozprasowaniem tego ustrojstwa, jak zaprasowali rolkę z łożyskiem to w drugą stronę też powinno się dać "rozbroić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi