BGM Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 wielu uzytkownikow kupujc nowy kreciol chce go dosmarowac jak ja to mowie trzeba go rozebrac i od nowa mycie i smarowanie i po smarowaniu jest zabkowanie mialem kilka przypadkow nawet tu na forum byly takie maszynki na sprzedaz nie wiem od kogo jako nowki i zabkowaly takze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Jak były źle poskładane to się działy cuda :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 (edytowane) taaa,bo to delikatne i precyzyjne maszynki są.trzeba na wszystko dokładnie zwracać uwagę.wtstarczy że zbyt mocno się wciśnie zębatkę w ciasne łożysko do tego mocno siedzi w obudowie i kołowrot załatwiony.zbyt ciasne spasowanie podkładkami też załatwia sprawę,i kilka jeszcze innych rzeczy. Edytowane 25 Września 2016 przez busz231 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Czyli co samemu nie wolno smarować?Taka to precyzyjna maszynka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Czyli co samemu nie wolno smarować?Taka to precyzyjna maszynka?Niektóre juz sa tak precyzyjne, ze nie mozna nimi samemu wędkować.Tylko grzecznie umyć rączki i w fotelu usiąść i sobie krecic powolutku.Ale tez nie za szybko!Taka Panie PRECYZYJA ! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Nie doświadczyłem tego o czym @ BGM piszesz.Być może jak się chce poprawić fabrykę i jeszcze dokłada podkładki tu i tam to wcale się nie dziwię że pózniej są takie wystrzałowe efekty. Był dobry,nowy a nie jest po tzw. "dosmarowaniu". "Dosmarowanie" - co to jest?.Na fabryczny smar dobrze jak choć trochę wyczyszczony (a nie zawsze leniwi i szybcy to stosują) nałożyć zupełnie inny.To nie tak,wszystko ma być rozkręcone co do śrubki,umyte i posmarowane świeżym odpowiednim smarem. Dotyczy to także całego zespołu rotora i wszystkiego co na nim "wiśi".Takie podejście i takie traktowanie to jest pójście na łatwiznę.A potem się pisze że serwis kołowrotka zajmuje pół godziny.Nie widzę sensu rozbierania nowego kołowrotka co do śrubki.Jeszcze linki nie nawinął a już mu rolkę Pan czyści albo rotor na drobne rozbiera? Jak ktoś chce na upartego "dosmarować" nowy kołowrotek bo wydaje się suchy to po prostu zdejmijcie boczny panel, wyjmijcie koło główne i wyczyśćcie.Tak samo pinion,bez wyjmowania nawet,choćby papierem przetrzyjcie.Dajcie dobry smar z umiarem i tyle. Im mniej rzeczy rozbierzecie tym większa szansa ,że taki nowy kołowrotek po złożeniu będzie pracował jeszcze bardziej gładko i cicho.I zajmie to pół godziny a nie 4 h. Chyba ,że kołowrotek od nowości ma jakieś inne bolączki niż tylko suchość napędu.Wtedy może wymagać rozbiórki do przysłowiowej śrubki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Niedługo to będą lakier z kołowrotka zeskrobywać, bo tam jest za sucho. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Niedługo to będą lakier z kołowrotka zeskrobywać, bo tam jest za sucho. i wymieniać na japoński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 i wymieniać na japońskiWłaściwie to lakier nie potrzebny, zawsze parę kilo mniej wagi kręcioła, co by łapy nie urwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Albo tuningowe koła zębate by start był lepszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Albo tuningowe koła zębate by start był lepszy...Polsko - rosyjski zespol fanatykow poprawiania fabryk (PR - ZFPF skrot) pracuje nad przekladnia bezzebna jak wiejska staruszka. Podobno na targach wedkarskich ma byc zaprezentowany KIT do montazu w topowych maszynkach Shimano i Daiwa... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Polsko - rosyjski zespol fanatykow poprawiania fabryk (PR - ZFPF skrot) pracuje nad przekladnia bezzebna jak wiejska staruszka. Podobno na targach wedkarskich ma byc zaprezentowany KIT do montazu w topowych maszynkach Shimano i Daiwa... a może koncept młynka z napędem taśmowym jak kombajn bizon ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 a może koncept młynka z napędem taśmowym jak kombajn bizon ?A może pas transmisyjny do młócenia zboża jak w " Nie ma mocnych" u Kargula i Pawlaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 A może pas transmisyjny do młócenia zboża jak w " Nie ma mocnych" u Kargula i Pawlaka.Bio kołowrotek z chomikiem w srodkuTo jest przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Bio kołowrotek z chomikiem w srodkuTo jest przyszłośćNie do końca bio, będziesz musiał chomikowi żarcie kupować i jeszcze Ci do środka nasra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Nie do końca bio, będziesz musiał chomikowi żarcie kupować i jeszcze Ci do środka nasra. Mi nie narobi.Ja tylko stelle 10 jdm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Z tymi przekładniami pasowymi to patent wędkarzy rzutowych już jest :-) moze uda mi się odnaleźć tą fotke to wkleje he he :-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Super hiper Shimano :-)))) Polak potrafi :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 No i można teraz samemu smarować...Bravo Ty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Kołowrót.jpgSuper hiper Shimano :-)))) Polak potrafi :-)Weż to schowaj, żeby Polscy Japońcy tego patentu nie podchwycili, bo wszystkie Stelle i TP pójdą w odstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 http://www.wedkarz.pl/wp-webapp/article/2802A tu jest cały artykuł :-)Japończycy to są w dupie ciemnej przy naszych wynalazcach :-))))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertsWalters Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Mam dwa Vanki 4000 jeden ma 3 latka drugi kupiony u Mefisto w marcu tego roku ,zakupiłem też oliwkę od shimano z dozownikiem ,moje pytanko gdzie są otwory aby poprawić pracę kołowrotka, o rolce to wiem można gdzieś coś naoliwić jeszcze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 (edytowane) Mam dwa Vanki 4000 jeden ma 3 latka drugi kupiony u Mefisto w marcu tego roku ,zakupiłem też oliwkę od shimano z dozownikiem ,moje pytanko gdzie są otwory aby poprawić pracę kołowrotka, o rolce to wiem można gdzieś coś naoliwić jeszcze ??Musze Cię zmartwić shimano odeszło od pomysłu dooliwienia kręciołków, rolki w nowym vanquish-u czasem nie zakraplaj oliwką, tam to łożysko jest teoretycznie szczelnie ale jeśli już musisz nasmarować to trzeba w miarę możliwości ściągnąć rolkę i pościągać uszczelnienia i dopiero nasmarować ale nie oliwką a odpowiednio rzadkim smarem. Edytowane 26 Września 2016 przez FlyFisherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 można gdzieś coś naoliwić jeszcze ?? drzwi od lodówki mi skrzypią, resztę w gardło lej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Jak nalejesz w niego oliwki to raczej nie poprawisz a pogorszysz mu pracę. Złota zasada - czegoś nie umiesz nie rób sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi