Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Przesmarować go po paru latach należałoby mu się i nikt tego nie neguje, masz teraz najlepszą porę roku aby go przesmarować lub oddać komuś kto to zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sudoku Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 (edytowane) Pytanko do "smarowaczy" co zrobić by po nałożeniu smaru na koło przekładni po złożeniu kołowrotka ten nie dostawał się na oś posuwu szpuli co powoduje szybkie "zamulenie" kołowrotka. Nawet bardzo mała ilość na kole zostanie wyciśnięta i powstały babol wkręci się w naoliwioną oś. Szczególnie denerwujące jest to w małych kręciołach o lekkim rotorze (stradic2500'16). Nie można przez to uzyskać super lekkiej pracy... Jakieś rady ? Edytowane 26 Grudnia 2016 przez Sudoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 (edytowane) Zbierz zbędny nadmiar podczas smarowania.Smar jest potrzebny tylko na powierzchniach styku-ciernych. Edytowane 26 Grudnia 2016 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 ja nakladam pedzelkiem bardzo malo kiedys wypelnialem zeby do rowna ale nie ma takiej potrzeby nakladac tyle smalcu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 bartlomiej moj kolega ma tp06 nigdy go nie otwieral tylko delikatnie smaru w sprayu daje i chodzi mu lepiej niz wiele mlynkow ciagle grzebanych jak piszesz normalnie poezja sam wiele razy myslalem czy tez tak nie robic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Nie ładuj smaru łopatą :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Nie ładuj smaru łopatą :-)Łyżka jest lepsza ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 bartlomiej moj kolega ma tp06 nigdy go nie otwieral tylko b.niewielka ilosc mu daju smalcu w sprayu ze dwa razy do roku i poezja krecenia zadnych luzow a chyba z 5 sezon kreci w przyszly roku ma zamiar stelki z porcikiem zakupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Jak Stelki z portem to jedynie poprzednie generacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sudoku Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Przekładnie smaruje smarem Shimano StarDrag a ośke rzadką oliwką. Koło jest naprawdę tylko liźnięte smarem a mimo to zawsze coś się wkręci w ośke. A potem łowienie takim kręciołem w niskich temp bliskich zeru nie jest komfortowe bo czuć opór. W kołowrotkach do lekkich zastosowań może warto smarować jakimś rzadkim smarem przekładnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 (edytowane) Fabrycznie na przekładni jest dość miękki smar i należałoby użyć podobnego. Edytowane 26 Grudnia 2016 przez FlyFisherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Moim zdaniem warto. Jak ktoś używa sprzęt z najwyższej półki, to osprzęt do niego też powinien być wysokiej jakości.To jak byś jeździł autem na 100 tyś. i byś się zastanawiał, czy kupić do niego opony Michelin, czy założyć Dębice z marketu.Ale to tylko moje zdanie.I tak i nie. To są łożyska z najwyższej półki tylko nie w wersji nierdzewnej. Spotkałem juz się parę razy z opinią ze nie ma na nie potrzeby w dobrze uszczelnionych kołowrotkach. Oczywiście do rolki jak najbardziej wersje nierdzewne.Wracając do wyboru smaru do łożysk. Mam niebieskiego Penna i czerwonego Quantum Hot Sauce. Który będzie bardziej pasował? Dać czysty smar czy lekko go rozróżnić z oliwką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaxonwawa Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Witam prosił bym o pomoc w rozszyfrowaniu kodu daty produkcji Multika. Kod produkcji NF-S. Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Cześć,Nie wiem, czy to nowy czy starszy model, ale miesiąc to czerwiec od literki F, jeśli model nowszy to literka N to rok 2015, jeśli starszy to 1989 a produkcja w Japonii literka SPozdrawiamArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaxonwawa Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Model w miarę nowy Aldebaran 51hg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 No to czerwiec 2015 rok produkcji, kraj Japonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaxonwawa Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Ok dzięki za pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaxonwawa Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) czyli wikipedia nie kłamie: A - 1976 lub 2002B - 1977 lub 2003C - 1978 lub 2004D - 1979 lub 2005E - 1980 lub 2006F - 1981 lub 2007G - 1982 lub 2008H - 1983 lub 2009I - 1984 lub 2010J - 1985 lub 2011K - 1986 lub 2012L - 1987 lub 2013M - 1988 lub 2014N - 1989 lub 2015O - 1990 lub 2016P - 1991Q - 1992R - 1993S - 1994T - 1995U - 1996V - 1997W - 1998X - 1999Y - 2000Z - 2001 A - styczeńB - lutyC - marzecD - kwiecieńE - majF - czerwiecG - lipiecH - sierpieńI - wrzesieńJ - październikK - listopadL - grudzień Edytowane 3 Stycznia 2017 przez jaxonwawa 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Dodaj jeszcze, że literka S oznacza produkcję w Japonii, a literka P produkcję w Malezji i masz komplet danych 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Kurka. Nie wiedziałem. Mądrych to i dobrze posłuchać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Kurka. Nie wiedziałem. Mądrych to i dobrze posłuchać....A swoją drogą poczyniłem pewną socjologiczną obserwację... - Wątek ten jest chyba rekordowo krótki, bardzo treściwy i wyczerpujący a przede wszystkim - jakże pożyteczny!!! Dla mnie to również bardzo ciekawa informacja! Dzięki Koledzy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Witam.Panowie-kupiłem ostatnio młynek.w takiej formie dostałem szpula zapasowa-jest mocno wygieta i ociera o korpus.w jaki sposób mozna próbować ją wyprostować?podgrzewać?Z góry dZIeki za każdą podpowiedz.PozdrMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piokowal Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Spróbuj delikatnie grubymi okrągłymi szczypcami co by jej jeszcze bardziej nie poharatać.Raczej na zimno ale delikatnie bo to Panie amelinium jest ! Kiedyś tak robiłem i było w miarę ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Poszukaj staową rurę o minimalnie większej śregnicy, włóż szpulkę do środka i przez szmatkę kombinerkami dociskaj ściankę szpulki z ścianką rury.Ja tak zrobiłem i wyszło idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Nie wiem czy dobry temat ale chciałbym zmienić tulejkę w moim shimano citica 201e na łożysko, ale nie znam wymiaru. Moze jest ktos kto robił podobne wymiany i zna wymiary łożyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi