Skocz do zawartości

Serwisowanie kołowrotków Shimano

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!Nabyłem ostatnio nowego stradica 1000hg,chciałbym to lekko dosmarować.Czy są się to zrobić bez wielkiego rozkręcania?Nie widzę portów do smaru tak jak miały poprzednie konstrukcje.No i pytanie czy w ogóle smarować teraz czy połowić i dopiero po sezonie?

Co najmniej zajrzyj do srodka, ale jak juz zajrzysz to pewnie nasmarujesz :) Moj egzemplarz w ogole nie mial smaru na przekladni.

Żebyś się nie zdziwił, a i reszta także.

strach się bać, wybacz @albatrosie @nara @norbertkrakow @szczupak1 bo nie wiem jak się do ciebie zwracać, pogubiłem się, wybacz nam wszystkim , może jakąś stelle millenium ci damy w ramach rekompensaty ? bo teraz nie będę mógł zasnąć w tym wielkim lęku , każda skoda jaką zobaczę na drodze będzie mroziła krew w moich żyłach.

• Like 2

Z korkogumy  będzie :-)  taki bardziej "ludzki".

Pokleję plasterki, na wiertarce oszlifuje i przykleję do tej tulejki. Problem mały z zatyczką może być ale z kołka meblowego utnę ,papierem ściernym do kultury doprowadzę  i będzie  idealnie :-)

Gra nie warta " świeczki" bo trochę dłubaniny z tym będzie ale knob będzie  jedyny taki :-)

• Like 1

Mam pomysła

Podaj średnice miejsca w którym siedzi ten uszczelniacz.

Czyli poprostu średnicę uszczelniacza...

Arek czy masz takiego pomysła jak ja? Dobrać średnicę rury gumowej np. od chłodzenia w samochodzie i przyciąć .Uszczelka jest okrągła ale kwadrat- więc kwadrat uzyskasz. Tylko najgorsze to  dobranie odpowiedniego węża.

Ja myślałem Józku o uszczelniaczach z zacisków hamulcowych- konkretnie-uszczelniacz tłoczka w zacisku.

Kształt przekroju mają identyczny jak oryginalny uszczelniacz.

Są produkowane z samej gumy, bez żadnych zbrojeń.

Tylko trzeba poprostu wymierzyć jakiej średnicy potrzebny jest ten uszczelniacz.

Wydaje mi się, że odpowiednio dobrany średnicowo uszczelniacz to żadne druciarstwo...

post-50961-0-29216900-1489758216_thumb.jpg

Edytowane przez Arek X

Gość EdekZfabrykiKredek

Panowie moje pytanie do kogo sprawdzonego warto oddać swojego tp11 na smarowanie ?Kto to wykona prawidłowo według Was ?Co myślicie  serwisie shimano polska ?

Odezwij się do p.Leśniaka