Skocz do zawartości

Serwisowanie kołowrotków Shimano

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

Był Pan Podkładka jest i Pan Łożysko... :)

A tak na poważnie to dobry fachowiec sam się obroni i nie potrzeba mu markietingu...

Bardzo prosze nie wrzucać mnie do jednego  worka z jakimiś podrabiańcami ....

Stwierdziłem że jeżeli mam jakaś wiedzę na temat łożysk  a jest to forum wędkarskie to pomogę potypować i pomóc w wyborze łożysk do młynków , ale jak widzać wszystkim dogodzić się nie da .

Ale co Ty doradzasz? Jak ludzie znają rozmiar łożyska, to wiedzą gdzie mają to kupić. A to, że doradzisz, żeby kupili nierdzewne, to żadna porada, każdy zazwyczaj takie kupuje.

W niektórych kołowrotkach są calowe łożyska , niekiedy jest rozwalone łożysko .

Łożyska mogą mieć tą samą średnice wewnętrzną i zewnętrzna a różną szerokość po to podpisuje notki pod wymiarem jakie to łożysko , nigdzie nie pisze żeby kupowali ode mnie .:)

W niektórych kołowrotkach są calowe łożyska , niekiedy jest rozwalone łożysko .

Łożyska mogą mieć tą samą średnice wewnętrzną i zewnętrzna a różną szerokość po to podpisuje notki pod wymiarem jakie to łożysko , nigdzie nie pisze żeby kupowali ode mnie .:)

Nie pogrążaj się bardziej :-)
  • Like 1

na tym nie najlepszym schemacie jest oznaczone jako łożysko ale to rok 92.

na następnych schematach z lat 93-94 nie ma oznaczeń.http://www.reelschematic.com/reel-schematics/shimano-reel-schematics/shimano-stradic-schematics/#gsc.tab=0

może się przyda.

Obserwuje temat jakis czas i widze że retoryka i sposób wypowiedzi " kilku Forumowiczów " bardzo przypomina mi pewien ostatnio ogladany dobry film .... Split :) . Dla niewtajemniczonych, głownym wątkiem jest zaburzenie dysocjacyjne tożsamości, potocznie zwane rozdwojeniem jaźni ;)

Edytowane przez Krystianin
  • Like 1

na tym nie najlepszym schemacie jest oznaczone jako łożysko ale to rok 92.

na następnych schematach z lat 93-94 nie ma oznaczeń.http://www.reelschematic.com/reel-schematics/shimano-reel-schematics/shimano-stradic-schematics/#gsc.tab=0

może się przyda.

Dzięki. Mam te schematy ale tam nie ma wymiarów łożyska.

4x8x3 pasuje idealnie a ciekawy byłem jak jest fabrycznie.

Na pewno @Łożysko24 zna rozmiar.

Przypominam , że nie jestem serwisantem i nie wiem jakie łożyska są w jakich kołowrotkach ( powoli tworze katalog , jakie łożyska są w danym kołowrotku ale to troche jeszcze zajmie )

natomiast jeśli ktoś zmierzy dane łożysko to bez problemu po wymiarach ustale jaki to typ :) 

No i co z tego? Nie potrzebne mi do niczego te oznaczenia.

Dziecko 6 letnie wpisujac wymiary w google znajdzie to oznaczenie które do niczego nie jest potrzebne....

To  z tego , że jak jakiś forumowicz wejdzie sobie w ten temat to będzie miał gotowe oznaczenie do pisania w olx-a czy gdzie mu się żywnie podoba . 

I trafi od razu twoje aukcje :-) łożysk w cenie z kosmosu.

Handel to w innym dziale!

porównaj sobie cyny moich aukcji a aukcji na allegro i później dopiero psiocz na cene ...

jak chcesz to mogę Ci zamówić chińczyki po 2,2 zł to sobie wsadzisz do

młynka ...

A jeszcze odnośnie chińczykow to w większości bardzo dobre łożyska do zastosowań wewnątrz młynka , wiadomo że rolka , knob czy nakrętka są narażone na wodę i brud więc warto zainwestować w lepsze łożysko ale nie popadajny w skrajności , Zaubery i Jaxony na chińczykach chodzą latami i bardzo rzadko wymienia się łożyska na przekładni czy te na wormie

• Like 2

A jeszcze odnośnie chińczykow to w większości bardzo dobre łożyska do zastosowań wewnątrz młynka , wiadomo że rolka , knob czy nakrętka są narażone na wodę i brud więc warto zainwestować w lepsze łożysko ale nie popadajny w skrajności , Zaubery i Jaxony na chińczykach chodzą latami i bardzo rzadko wymienia się łożyska na przekładni czy te na wormie

Uuuuu panie grubo...:-)))

Nie boisz się zemsty wyznawców Ezo Smr? :-))))