Łożysko24 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Był Pan Podkładka jest i Pan Łożysko... A tak na poważnie to dobry fachowiec sam się obroni i nie potrzeba mu markietingu...Bardzo prosze nie wrzucać mnie do jednego worka z jakimiś podrabiańcami ....Stwierdziłem że jeżeli mam jakaś wiedzę na temat łożysk a jest to forum wędkarskie to pomogę potypować i pomóc w wyborze łożysk do młynków , ale jak widzać wszystkim dogodzić się nie da . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Ale co Ty doradzasz? Jak ludzie znają rozmiar łożyska, to wiedzą gdzie mają to kupić. A to, że doradzisz, żeby kupili nierdzewne, to żadna porada, każdy zazwyczaj takie kupuje. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łożysko24 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Ale co Ty doradzasz? Jak ludzie znają rozmiar łożyska, to wiedzą gdzie mają to kupić. A to, że doradzisz, żeby kupili nierdzewne, to żadna porada, każdy zazwyczaj takie kupuje.W niektórych kołowrotkach są calowe łożyska , niekiedy jest rozwalone łożysko .Łożyska mogą mieć tą samą średnice wewnętrzną i zewnętrzna a różną szerokość po to podpisuje notki pod wymiarem jakie to łożysko , nigdzie nie pisze żeby kupowali ode mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 W niektórych kołowrotkach są calowe łożyska , niekiedy jest rozwalone łożysko .Łożyska mogą mieć tą samą średnice wewnętrzną i zewnętrzna a różną szerokość po to podpisuje notki pod wymiarem jakie to łożysko , nigdzie nie pisze żeby kupowali ode mnie .Nie pogrążaj się bardziej :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Czy ktos zna rozmiar lozysk potrzebnych do wymiany power knoba na t knoba Stella 4000 sw xg 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Czy ktos zna rozmiar lozysk potrzebnych do wymiany power knoba na t knoba Stella 4000 sw xg 15Chyba model 2013?Te które tam są będą pasowały do T knoba typ B :-) nie trzeba ich zmieniać.5x9x3 i 4x9x4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) Orientuje się ktoś czy element zaznaczony strzałką w Stradicu Aero 2000 fd ( rok '92 lub '94 różnie net podaje) to tulejka czy łożysko i jakie ma wymiary. Chodzi o to jak jest fabrycznie... Edytowane 16 Lutego 2018 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jtk53 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 na tym nie najlepszym schemacie jest oznaczone jako łożysko ale to rok 92.na następnych schematach z lat 93-94 nie ma oznaczeń.http://www.reelschematic.com/reel-schematics/shimano-reel-schematics/shimano-stradic-schematics/#gsc.tab=0może się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Czy ktos zna rozmiar lozysk potrzebnych do wymiany power knoba na t knoba Stella 4000 sw xg 15Na pewno @Łożysko24 zna rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianin Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 (edytowane) Obserwuje temat jakis czas i widze że retoryka i sposób wypowiedzi " kilku Forumowiczów " bardzo przypomina mi pewien ostatnio ogladany dobry film .... Split . Dla niewtajemniczonych, głownym wątkiem jest zaburzenie dysocjacyjne tożsamości, potocznie zwane rozdwojeniem jaźni Edytowane 17 Lutego 2018 przez Krystianin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 na tym nie najlepszym schemacie jest oznaczone jako łożysko ale to rok 92.na następnych schematach z lat 93-94 nie ma oznaczeń.http://www.reelschematic.com/reel-schematics/shimano-reel-schematics/shimano-stradic-schematics/#gsc.tab=0może się przyda.Dzięki. Mam te schematy ale tam nie ma wymiarów łożyska.4x8x3 pasuje idealnie a ciekawy byłem jak jest fabrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łożysko24 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Dzięki. Mam te schematy ale tam nie ma wymiarów łożyska.4x8x3 pasuje idealnie a ciekawy byłem jak jest fabrycznie.Łożysko o tych wymiarach to MR 84 H ZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łożysko24 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Chyba model 2013?Te które tam są będą pasowały do T knoba typ B :-) nie trzeba ich zmieniać.5x9x3 i 4x9x4.5x9x3 to MR 95 ZZ a 4x9x4 to 684 ZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 No i co z tego? Nie potrzebne mi do niczego te oznaczenia.Dziecko 6 letnie wpisujac wymiary w google znajdzie to oznaczenie które do niczego nie jest potrzebne.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łożysko24 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Na pewno @Łożysko24 zna rozmiar.Przypominam , że nie jestem serwisantem i nie wiem jakie łożyska są w jakich kołowrotkach ( powoli tworze katalog , jakie łożyska są w danym kołowrotku ale to troche jeszcze zajmie )natomiast jeśli ktoś zmierzy dane łożysko to bez problemu po wymiarach ustale jaki to typ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Załóż sobie swój wątek z łożyskami i tam wypisuj te glupoty bo jak narazie to tylko zaśmiecasz ten wątek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łożysko24 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 No i co z tego? Nie potrzebne mi do niczego te oznaczenia.Dziecko 6 letnie wpisujac wymiary w google znajdzie to oznaczenie które do niczego nie jest potrzebne....To z tego , że jak jakiś forumowicz wejdzie sobie w ten temat to będzie miał gotowe oznaczenie do pisania w olx-a czy gdzie mu się żywnie podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 I trafi od razu twoje aukcje :-) łożysk w cenie z kosmosu.Handel to w innym dziale! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Załóż sobie swój wątek z łożyskami i tam wypisuj te glupoty bo jak narazie to tylko zaśmiecasz ten wątek.Przemek, przecież jakoś posty trzeba nabić :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łożysko24 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 I trafi od razu twoje aukcje :-) łożysk w cenie z kosmosu.Handel to w innym dziale!porównaj sobie cyny moich aukcji a aukcji na allegro i później dopiero psiocz na cene ...jak chcesz to mogę Ci zamówić chińczyki po 2,2 zł to sobie wsadzisz domłynka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Nikomu nie są potrzebne Twoje oznaczenia, bo ludzi i tak obchodzą wymiary łożyska, a jak je będą mieli, to w sekund pare znajdą symbol.Nie bądź nadgorliwy, a najlepiej załóż swój wątek o łożyskach, bo to jest wątek o kołowrotkach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Ojciec przestań się już udzielać, a te twoje łożyska to sobie wsadź w 4 litery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 A jeszcze odnośnie chińczykow to w większości bardzo dobre łożyska do zastosowań wewnątrz młynka , wiadomo że rolka , knob czy nakrętka są narażone na wodę i brud więc warto zainwestować w lepsze łożysko ale nie popadajny w skrajności , Zaubery i Jaxony na chińczykach chodzą latami i bardzo rzadko wymienia się łożyska na przekładni czy te na wormie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 A jeszcze odnośnie chińczykow to w większości bardzo dobre łożyska do zastosowań wewnątrz młynka , wiadomo że rolka , knob czy nakrętka są narażone na wodę i brud więc warto zainwestować w lepsze łożysko ale nie popadajny w skrajności , Zaubery i Jaxony na chińczykach chodzą latami i bardzo rzadko wymienia się łożyska na przekładni czy te na wormieUuuuu panie grubo...:-)))Nie boisz się zemsty wyznawców Ezo Smr? :-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Uuuuu panie grubo...:-)))Nie boisz się zemsty wyznawców Ezo Smr? :-)))) Myślę że raczej ciężko im będzie użyć argumentów mocniejszych niż miliony sprawnych maszyn latających na chińczykach 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi