PiotrCz Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Użyłem zaślepek plastikowych elektrycznych w kolorze knobu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 (edytowane) Edytowane 16 Marca 2018 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Darku wszystko można, jest to kwestia precyzji wykonania elementów kołowrotka i jakość łożyska. Dlatego dziwne jest ze dzisiaj przy stosowaniu obrabiarek sterowanych komputerowo łożyska luźno sobie chodzę w gniazdach i na ośkach przekładni i mimo podparcia przekładni i piniona w dwóch punktach dalej są luzy a nie teoretyczne nie powinny.Co do zbliżaniu koła przekładni do piniona przy kasowaniu luzu podkładkami to masz rację ale ja właśnie tego luzu (osiowego) nie chciałem kasować a zostało to tak skasowane że kołowrotek ciężko kręcił i pogorszyła się kultura pracy, stąd moja krytyczna opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishg Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Witam. Mam problem, chciałem przesmarować nowo nabytą stellę 14 i nie wiem jak ściągnąć tył korpusu tzw. dupkę. Jest jedna śrubka i nie wiem co trzyma. Chodzi o to aby dostać się o pozostałych śrub korpusu. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 (edytowane) Należy zdjąć rotor pod nim na obudowie jest taka gumowa zaślepka , którą trzeba wyjąć , pod nią jest śrubka do tzw."dupki" ,a reszta to już z górki. Edytowane 27 Marca 2018 przez MARIUSZ 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artu Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Właśnie odebrałem od Włatka Sokolowskigtwinka ilawiasa totala kicha Kupę kasy a kręcą gorzej niż przd serwisem Zna się gościu na traktorach to na pewno a nie na kolowrotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) Darku wszystko można, jest to kwestia precyzji wykonania elementów kołowrotka i jakość łożyska. Dlatego dziwne jest ze dzisiaj przy stosowaniu obrabiarek sterowanych komputerowo łożyska luźno sobie chodzę w gniazdach i na ośkach przekładni i mimo podparcia przekładni i piniona w dwóch punktach dalej są luzy a nie teoretyczne nie powinny.Co do zbliżaniu koła przekładni do piniona przy kasowaniu luzu podkładkami to masz rację ale ja właśnie tego luzu (osiowego) nie chciałem kasować a zostało to tak skasowane że kołowrotek ciężko kręcił i pogorszyła się kultura pracy, stąd moja krytyczna opinia.Po każdym rozłożeniu zmienia się spasowanie stąd różnice w pracy.Loctite stabilizuje bieżnie.Zdaje się,że wymogi stawiasz za wysokie,spróbuj wspomniany powyżej 'serwis kołowrotków' wtedy sam rozpoznasz gdzie jakość. Edytowane 29 Marca 2018 przez klim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artu Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Właśnie odebrałem od Wlodzimierza Sokolowskieg twinka ilawiasa totala kicha Kupę kasy a kręcą gorzej niż przd serwisem Zna się gościu na traktorach to na pewno a nie na kolowrotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Prawie zrozumieliśmy za pierwszym razem. Jak trzeci raz będziesz siebie cytował (!) to popraw pisownię, wstaw znaki interpunkcyjne i takie tam pierdy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Ja przeczytałem siedem razy,ale w końcu wiem o co chodzi.A Ty Piotruś "prawie za pierwszym razem" - zdolna bestia z Ciebie! Widać ,że rodzice nie żałowali dudków na wykształcenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artu Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Sory panowie pisałem w emocjach.Jadę dziś z reklaracją .A dziękuję za komplementy i proszę nie obrażać moich rodziców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Z czytaniem też szału nie ma ;-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 To będzie dobry dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 To jest kolejny 'najlepszy' dzień mojego upływającego życia.Serwis robię sam wszystkiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 I w ten oto magiczny sposób stelka podwoiła swoją wagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Mam takie pytanie do użytkowników starszych shimano z podwójną korba. Czym zaślepiacie otwory w knobach żeby nie dostawał się tam brud? Sa jakieś oryginalne zaślepki? Czy oryginalnie czarnuchy i podobne konstrukcje posiadaly jakieś zaślepki?ja używam tego http://allegro.pl/zatyczki-do-uszu-piankowe-2szt-stopery-korki-i7260229094.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Po roku używania Stradica CI4 + ,postanowiłem go rozebrać aby sprawdzić co się dzieje w środku ,kołowrotek służył do xul .Smar wewnątrz ok ,lecz zauważyłem o ile na vormie było go aż za dużo i nadmiar wypchnęło w miejsce z którego nie ma opcji aby miało to wpływ na smarowanie,o tyle na przekładni to już raczej odwrotnie .Nadmiar z vorma przełożyłem na przekładnię ,po złożeniu przestał szumieć i kręci bardzo przyjemnie tzn.czuć wyrazną różnicę .Następny w kolejce nowy TP SW ,ciekaw jestem co tam będzie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Po roku używania Stradica CI4 + ,postanowiłem go rozebrać aby sprawdzić co się dzieje w środku ,kołowrotek służył do xul .Smar wewnątrz ok ,lecz zauważyłem o ile na vormie było go aż za dużo i nadmiar wypchnęło w miejsce z którego nie ma opcji aby miało to wpływ na smarowanie,o tyle na przekładni to już raczej odwrotnie .Nadmiar z vorma przełożyłem na przekładnię ,po złożeniu przestał szumieć i kręci bardzo przyjemnie tzn.czuć wyrazną różnicę .Następny w kolejce nowy TP SW ,ciekaw jestem co tam będzie .Prawdopodobnie podobna sytuacja jak w stradicu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steniu7 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Witam.Potrzebuję wymiary łożysk piniona shimano twin power 4000fa,może któryś z kolegów pamięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 7x14x5 na 6x10x3 ale odrazu mówię że ręki uciąć sobie nie dam bo rzadko się to wymienia a i rozmiarówka chyba się zmieniała i nie wiem czy na dole nie było szerokiego na 8 nie 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steniu7 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 7x14x5 na 6x10x3 ale odrazu mówię że ręki uciąć sobie nie dam bo rzadko się to wymienia a i rozmiarówka chyba się zmieniała i nie wiem czy na dole nie było szerokiego na 8 nie 10.To dobra podpowiedz. Łożyska piniona w Twin Power 4000 FA to 7x14x5 i 6x10x3. Innej opcji nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 (edytowane) Co to za łożysko? Jakie ma zastosowanie?Wymiary 4.4x10x3. Samo łożysko ma większa średnice wewnętrzna ale ma w środek wprasowana tuleje mosiężna. Obstawiam, ze ma zastosowanie w Stelli 4000 ’10, tylko w którym miejscu (na dół piniona?)? Edytowane 27 Kwietnia 2018 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 (edytowane) Co to za łożysko? Jakie ma zastosowanie?Wymiary 4.4x10x3. Samo łożysko ma większa średnice wewnętrzna ale ma w środek wprasowana tuleje mosiężna. Obstawiam, ze ma zastosowanie w Stelli 4000 ’10, tylko w którym miejscu (na dół piniona?)? A9173731-0E11-4233-9842-2FFAB6B1644A.jpegNakrętka rotora Edytowane 27 Kwietnia 2018 przez Profil_Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi