Żbiku Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Zapewne torx jakiś. W jakim kołowrotku? Kup sobie w Obi „zestaw majsterkowicza” i będziesz miał po problemie na przyszłość https://www.obi.pl/klucze-i-zestawy-kluczy/lux-wkretak-precyzyjny-z-zestawem-bitow-32-czesciowy/p/3982337 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Apropo wymiany klipsa w szpuli TP Sw 09 o którą pytałem, ten nit jest poprostu wciśnięty można go łatwo wyciągnąć i założyć nowy klips pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Mam dziwny problem ze stradkiem 2500 FA, wczoraj na rybach w deszczu zauważyłem, że co kilka obrotów kołowrotek jakby się blokował w dolnym położeniu szpuli. Coś jakby lozysko oporowe delikatnie łapało w druga stronę, na wyłączonej blokadzie jakby trochę lepiej ale tez dało się to zauważyć. Nie wiem czy jakieś lozysko się rozsypało czy coś z oporowką nie tak. Ta gumowa uszczelka pod rotorem została usunięta. Nie wiem co się dzieje i jak to naprawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 (edytowane) Czemu usunąłeś uszczelkę? Tylko w deszczu przetrzymuje? Zacząłbym od umycia oporówki. Edytowane 6 Listopada 2018 przez Andru77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Rozpuściła się ze starości, na dniach cały kołowrotek umyje i posprawdzam łożyska... zobaczymy co będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Czy to jest ten biały, Japończyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Tak biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Znajomy podrzucił mi 4 takie sztuki i jeden z nich ma podobnie, z tym,że widać spod szpuli jakieś badziewie, pewnie resztki uszczelki. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Znajomy podrzucił mi 4 takie sztuki i jeden z nich ma podobnie, z tym,że widać spod szpuli jakieś badziewie, pewnie resztki uszczelki. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam.Wywalisz tą uszczelkę i będzie lala ,miałem tak w techniumie, z biegiem czasu uszczelka ulega destrukcji ,kruszy się nawet pęka ,obracając rotor haczy o nią co powoduje że momentami kolowrotak ciężko kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Znajomy podrzucił mi 4 takie sztuki i jeden z nich ma podobnie, z tym,że widać spod szpuli jakieś badziewie, pewnie resztki uszczelki. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam.Oringi hydrauliczne są w tym rozmiarze , polecam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Oringi hydrauliczne są w tym rozmiarze , polecam No bo trzeba go przecież czymś zastąpić. W końcu nie jest tam bez kozery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Działa jako stoper rotora gdy kablak jest otwarty a w kilku kolowrotkach też zasłania dziurke w obudowie przez którą widać kółko od posuwu szpuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Witam. Poszukuję elementu skladowego rolki kabłąka do Stradica FB 2500. Część oznaczona nr 17680 w schemacie. Gdzie takie coś można kupić ewentualnie może ktoś wskaże jakieś zamienniki. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Dodam do powyższego posta że chodzi o wersję Ci4 FB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Witam. Szukam rolki prowadzącej do kołowrotka Shimano Super 2500 GT-RA. Bardziej chodzi mi o boczne podkładki blokujące luz rolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 (edytowane) Znajomy podrzucił mi 4 takie sztuki i jeden z nich ma podobnie, z tym,że widać spod szpuli jakieś badziewie, pewnie resztki uszczelki. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam.Wszystkim modelom trzeba było wywalić resztki uszczelki. Tylko jeden sie blokował reszta pracowała ok. Ciężko było to usunąć, na dodatek powłaziła we wszystkie nawet najmniejsze zakamarki. Zauważyłem, że Stradic fa jest kompatybilny z Twin Power fa jeśli chodzi o szpule i korbe. Może komuś się przyda takie info. Edytowane 10 Grudnia 2018 przez Andru77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falkon750 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Mam pytanko czym smarujecie swoje shimaniaki.Czy używacie do tego dwóch smarów jak tak to głównie jakich.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Ostatnio smary shimano. Poprzednio używałem Ardenta i hot sosa quantuma. To też bardzo dobre smary. Smar Shimano ma natomiast ważną zaletę że można dosmarowywać nowe młynki bez usuwania firmowego smaru.Stosuję dg-13 na przekładnię, dg-06 na worm i do zawiasów kabłąka, rolki i na oś. Do hamulca dg-01 jeśli ktos chce dosmarować. Oliwki zasadniczo nie mam potrzeby używać.Do większych młynków wystarczy sam dg-13. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falkon750 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Dzięki smokwelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Cześć,Mam problem. Nie mogę rozkręcić hamulca tylnego w kołowrotku Shimano Super 4000 GTM RC. Na forum są jakieś szczątkowe informacje ale wzajemnie się wykluczające (chyba, że nie udało mi się odnaleźć właściwego wątku). Z tego co czytałem trzeba przytrzymać mosiężny pierścień ale co dalej? Pokrętłem hamulca kręcić do oporu w prawo czy lewo? Do tulei jest jakiś specjalny klucz ułatwiający demontaż? Pomóżcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 (edytowane) Nie jestem pewien czy nie przypadkiem ten złoty pierścień trzeba odkręcać ,a i uważaj bo pod pokrętłem od draga jest sprężynka z taką tulejeczką i przy zdjęci wystrzeli na bank Edytowane 13 Stycznia 2019 przez MARIUSZ 69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 (edytowane) Zgadza się, trzeba podczas odkręcania przytrzymać ten złoty pierścień. Są do tego specjalne klucze, ale wystarczy zwykły kabel elektryczny i mocno to ścisnąć, w ten sposób nic nie pocharatasz i nie porysujesz. EditNie pamiętam tylko w którą stronę odkręcałem pokrętło???? Edytowane 13 Stycznia 2019 przez fish28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Dzięki za link. U mnie pierścień obraca się razem z pokrętłem hamulca i nie mogę ich "rozdzielić". Chyba wykombinuje jakiś przyrząd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 To zrób tak jak Ci pisałem. Łapiesz ten pierścień kablem i kręcisz pokrętłem. Sam tak kiedyś robiłem, zresztą nawet tutaj na forum o tym pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi