fish28 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Trochę się naszukałem ale znalazłem wątek????http://jerkbait.pl/topic/36581-aspire-2500-ra-jak-zdj%C4%85%C4%87-pokr%C4%99t%C5%82o-hamulca/#entry1418187 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Trochę się naszukałem ale znalazłem wątekhttp://jerkbait.pl/topic/36581-aspire-2500-ra-jak-zdjąć-pokrętło-hamulca/#entry1418187Bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Nie ma za co???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Witam. Czy ktoś z Was będzie w najbliższym czasie zamawiał części w plat.co.jp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 A czego szukasz?Pytałeś u mefistofishing? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Będę potrzebował 2 x kółko posuwu do '11 TP 2500 S i wszystkie tulejki od posuwu do '13 Complex CI4+ 2500 HGS Pytam bo może udałoby się trochę zaoszczędzić na przesyłce...ale chyba sam jednak będę zamawiał.Bo z modeli EUDM chyba nic nie dopasuję... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Uderz do Mefisto i podaj mu dokładnie ze schematów numery części. Na pewno Ci ściągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falkon750 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Wie ktoś może jaki jest rozmiar łożyska na pionie ten górny i dolny do shimano twin power 2000s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falkon750 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Już znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Jakiś czas temu kupiłem multiplikator shimano curado 201 hg. Ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony, fajnie komponuje się z kijkiem do 60gram. Któregoś dnia otworzyłem panel boczny żeby ustawić bloczki, wypadł z niego kawałek cieniutkiej plastikowej podkładki, reszta sterczała dalej w panelu. Widać było gołym okiem. Oddałem go na gwarancję...Tu zaczyna dziać się magia. Serwis shimano stwierdził, że nie brakuje żadnych elementów i wszystko jest w 100% sprawne ( poszarpaną podkładkę widać gołym okiem ????????????)Mało tego, stwierdzili że sprzęt był rozkręcany i tracę gwarancję.Wychodzi na to, że Pan serwisant stwierdził, że otwarcie panelu bocznego w celu regulacji bloczków, to jest właśnie rozkręcenie multika i podstawa do utraty gwarancji ???????????? Podsumowując Dostałem z powrotem nienaprawiony sprzęt.A jako bonus, straciłem gwarancję. Wychodzi na to, że lepiej kupić na ali, bo polska gwarancja Shimano nadaje się do rozpalenia ogniska, albo i nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rowino Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Podobnie fatalne doświadczenia z serwisem Shimano miałem z reklamacją wędziska, w końcu dałem sobie z nimi spokój i wędkę od ręki naprawił mi Pan Kawalec. Na pocieszenie powiem, że tak samo (czyli na "odpie..ol") działa serwis Shimano w branży rowerowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CR33D Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 To chyba juz taki urok usług gwarancji, niby jest ale zawsze robia pod gorke.. nie tylko w kwestii wedkarskiej Pozdrawiam,MichałSzybki tap [emoji41] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Nie każda firma tak traktuje klientów ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rowino Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Nie każda firma tak traktuje klientów ...np. firma Hurch z Krakowa mogłaby Shimano udzielać korepetycji jak traktować klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Ja także znam kilka, ale nie o to ... ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Halo halo, czy serwisant shimano jest na forum?Wypadałoby coś w temacie serwisu napisać kilka słów wyjaśnienia.Jak Kuba Standera napisał jak został potraktowany przez FM to Pan Czesio od razu stracił klienta w mojej osobie.Jeżeli tak shimano traktuje klientów, to może sprawę należy dobrze nagłośnić i serwisanta wręcz zmusić na komentarz w sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Tak jest na forum kierownik serwisu, z tego co widzę w systemie i na nagraniach to ostatniego czasie nie było na serwisie takiego multiplikatora o którym mowa , był jeden CU201K, nie ważne.Zgłoszenie dotyczyło cyt. " Uszkodzona jakaś podkładka " i z tego co widzę na nagraniu osoba która obsługiwała tą reklamacje szukała uszkodzonej podkładki i rozkręciła cały multiplikator sprawdzając wszystko wewnątrz od strony mechanizmów, przyznaje panel boczny z prawej strony został jedynie ściągnięty. Panie @adasio proszę odezwać się do mnie w celu wyjaśnienia Pańskiej reklamacji. Pozdrawiam. Edytowane 20 Stycznia 2019 przez SIEMANO 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 To mój multik, z rozpędu napisałem hg zamiast K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Na zdjęciu, widać uszkodzoną podkładkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Mnie kiedyś załamał komentarz serwisanta po odesłaniu kołowrotka który szumiał podczas zwijania (stradic ci4 2500). A mianowicie napisał, że kołowrotek sprawny, szum wynika z plecionki i tytanowych przelotek wędziska, a na końcu informacja, że została wymieniona rolka bo szumiała... Prawdę mówiąc to osobiście poczułem się jakby ktoś ze mnie idiote próbował zrobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Sprawa została wyjaśniona.Dzisiaj kontaktował się ze mną Paweł Karwowski i kierownik serwisu Jakub Krawczyński, Panowie podeszli serio do sprawy i skontaktowali się ze mną od razu nie czekając na koniec weekendu. Sprawa wygląda następująco.Multik kupiłem w sklepie Raven i tam składałem reklamację. W treści dokładnie opisaliśmy, że chodzi o podkładkę w panelu bocznym, nawet ustaliliśmy jaki ma numer.Dostałem informację, że multik trafi do serwisu w Holandii.Okazało się jednak, że trafił do serwisu w Polsce... I uwaga, z naszej rozmowy z Jakubem wynika, że opis z jakim kołowrotek trafił do serwisu był inny niż ten który był przy mnie spisany w sklepie.Jakub miał informację " uszkodzona jakaś podkładka". Rozmotowali więc cały multiplikator ( oprócz panelu bocznego, w którym na nieszczęście była usterka)I nic nie znaleźli. Stwierdzili że musiałem grzebać w środku, skoro reklamuję podkładkę ktorej nie widać. Znaleźli jakąś ryskę na którejś tam śrubie i odesłali. Podsumowując. Sprawa została rozwiązana ekspresowo. Uważam , że dużą winę za całe zamieszanie ponosi sklep wędkarski Raven, w którym dokonałem zakupu. Teraz ktoś spyta, po co kręciłem awanturę zamiast najpierw pogadać z shimano. Wyjaśniam.Po otrzymaniu pisemka o utracie gwarancji, stwierdziłem że nie ma już o czym gadać i ponownie składać reklamację. Mój post miał jedynie na celu opisanie całej sytuacji, a nie wymuszenie na shimano naprawy mojego multika.Jednak jest mi bardzo miło że sami wyszli z taką inicjatywą. Z mojej strony sprawa zakończona. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 No to zachowali się jak profesjonaliści, chwała im za uczciwe podejście do tematu.Nie jak Pan Czesio z FM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 (edytowane) Panowie, poda mi ktoś wymiary łożysk do TP11' c2000sChodzi mi konkretnie o trzy łożyska, po obu stronach przekładni i pod rotorem, czyli to na górze piniona.Zależy mi na czasie, więc jeśli ktoś wie to proszę o odpowiedź???? EditAha, czy podkładki regulacyjne do przekładni są tej samej średnicy zarówno do c2000s jak i do 4000pg? Edytowane 24 Stycznia 2019 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Hehehe, wiem że niektórzy wiedzą, ale nie powiedzą. To jest kara za niepochlebne wypowiedzi odnośnie serwisu ???? No cóż...Dobra, dam sobie radę bez tej pomocy,poprostu zmierzę,i tutaj napiszę.Tylko proszę, nie piszcie mi, że jest to już na forum. Wiem, ale żeby to znaleść dość szybko, czasem prościej jest zmierzyć to samemu, a chciałbym to jutro zamówić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Ściągnij sobie schemat z plata i po problemie 5 minut może to zajmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi