Sinopapużasty Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Oddaj w ramach gwarancji i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 (edytowane) Orientuje się ktoś, jakie łożysko jest w rolce Biomastera 4000fb? Edytowane 24 Listopada 2019 przez Ciastek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Standard, 4x7x2,5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Standard, 4x7x2,5Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Jeszcze jedno pytanie, w rolce jest jedno łożysko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Tak, standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Podpowiedzcie mi proszę, bo mam jakiś problem z wyszukiwarką i wyrzuca milion postów. Wim, że taki temat był poruszany ale nie mogę zleżeć. Kupiłem z myślą o wiośnie stradica 2500 fl i ultegrę 2500 fb. Mam również biomastera 4000FB, wszystkie nówki sztuki, nieużywane. Czy warto smarować, teraz przed użyciem, czy zostawić tak jak jest i przesmarować dopiero po sezonie. Dodam, iż patrząc na szaleństwo w sprawie zakupu biomków, zastanawiam się czy w ogóle jego używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Po sezonie ewentualnie. Nie przesadzajmy. Stracisz gwarancję. Jest aż tak źle, żeby trzeba było smarować na starcie? Wątpię.Czasem aktualne kołowrotki metalicznie szumią nieco jako nówki sztuki, co sprawia wrażenie suchości, ale mechanizm musi się dotrzeć. Nie smarowana oporówka też musi "złapać" nieco tłustego filmu żeby przycichnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucek6 Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 (edytowane) Witam ..kupiłem Strandica FL 3000 i chce wymienić plastiki pod wałkiem posuwu szpuli. szt. 2..w knobie szt. 1...i pod szpulą na pionie szt 1....Potrzebuje rozmiary łożysk ..Może są dzieś dostępne zestawy do tuningu..Będę wdzięczny .. Edytowane 14 Grudnia 2019 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek2602 Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 (edytowane) . Edytowane 30 Listopada 2019 przez Wiesiek2602 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek2602 Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Ten temat napewno ogarnie Ci łożyskowy królewicz Pszemek G!????Zrobi odrazu minus-jedynkowy przegląd z gwarancją na 25lat.Oczywiście założy plomby na korpus i pilnuj ich bo utracisz tą gwarancje.Wszystkie śruby dokręci z łodpowjednim momentem krzyżakiem do kół i łyżką do opon.A jak znajdziesz czas to takich Ci informacji nawtyka o serwisach i tjuningach, że będziesz się bał bez nich nad wodę z kołowrotkiem ruszyć.Gorąco polecam! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Ten temat napewno ogarnie Ci łożyskowy królewicz Pszemek G!????Zrobi odrazu minus-jedynkowy przegląd z gwarancją na 25lat.Oczywiście założy plomby na korpus i pilnuj ich bo utracisz tą gwarancje.Wszystkie śruby dokręci z łodpowjednim momentem krzyżakiem do kół i łyżką do opon.A jak znajdziesz czas to takich Ci informacji nawtyka o serwisach i tjuningach, że będziesz się bał bez nich nad wodę z kołowrotkiem ruszyć.Gorąco polecam!O podkładkach jeszcze zapomniałeś???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 (edytowane) Witam ..kupiłem Strandica FL 3000 i chce wymienić plastiki pod wałkiem posuwu szpuli. szt. 2..w knobie szt. 1...i pod szpulą na pionie szt 1....Potrzebuje rozmiary łożysk ..Może są dzieś dostępne zestawy do tuningu..Będę wdzięczny .. RD19976 - 3x6x2,5 plus podkładkiRD19992 - 2x5x2,5RD16122 - model 4000 ma 8x16x5, a mniejsze chyba 7x13x3, ale na 100% nie jestem pewien.RD17698 - 4x7x2,5 schemat; https://dassets.shimano.com/content/dam/global/cg1SHIFSEH/EV/19STC30.pdf Edytowane 14 Grudnia 2019 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 (edytowane) Czy podejmował może ktoś próby zmiany przekladni w tp xg ? Rozmawiałem ostatnio z kolegą i zastanawiałem się czy byłaby możliwość zastąpienia przekładni xg inna.Np taka z tp15 4000 .Oczywiście wówczas wymiana posuwu szpuli. Mogłoby zadziałać czy bez szans ? Drugie pytanie. Czy przekładnia od vanquish fa 4000 (2016) będzie pasowała do Exsence 4000mxg ? Być może ktoś próbował ? Pozdrawiam Edytowane 1 Grudnia 2019 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 byles i jestes nadal pionierem takich dzialan Daniel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 byles i jestes nadal pionierem takich dzialan Daniel Arku Nawet nie posiadam takich kołowrotków Więc w moim wykonaniu to chyba daleka perspektywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Arku Nawet nie posiadam takich kołowrotków Więc w moim wykonaniu to chyba daleka perspektywa Daniel chodzi o TPXD 4000 XG?Bebechy są takie same w TPXD 4000/5000 XG jak i w Exsence 4000MXG :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Daniel chodzi o TPXD 4000 XG?Bebechy są takie same w TPXD 4000/5000 XG jak i w Exsence 4000MXG :-)Czyli jeśli będzie pasowało, to tu i tu.Kwestia spróbowania tp PG, bo to chyba najciekawsza opcja.Nie zamiana z xg na hg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 (edytowane) Trzeba też zmienić tą zębatkę przy mikromodule. Te dwie od mikromodułu są takie same.Przekładnia, pinion, worm i zębatka napedu szpuli.W Exsence mikromoduł jest już inny. Edytowane 1 Grudnia 2019 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Trzeba też zmienić tą zębatkę przy mikromodule. Te dwie od mikromodułu są takie same.Przekładnia, pinion, worm i zębatka napedu szpuli.W Exsence mikromoduł jest już inny.No takTrzeba by wymienić KołoPinionDwa tryby przekazania na posuwWałek posuwu Pytanie czy to zagra ? Próbowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Nie :-) ale wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 (edytowane) . Edytowane 2 Grudnia 2019 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 No takTrzeba by wymienićKołoPinionDwa tryby przekazania na posuwWałek posuwu Pytanie czy to zagra ? Próbowałeś ? Jak to wszystko wymienisz to zagra, to cały zespół napędowy w kołowrotku, reszta części to pomoc techniczna.Rozbebeszyć maszynę i do dzieła.Robiłem coś takiego z TP XG 4000 z 2009 roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 (edytowane) Józek w ramach jednego modelu to nie ma żadnego problemu. Schodki zaczynają się przy kombinacji pomiędzy różnymi modelami :-) A przkładajac wszystko, razem z kółkami mikromodułu to się robi mało opłacalne :-) Ekonomicznie nieuzasadnione :-)Ps. Jeśli ktoś porównał organoleptycznie 1 i 2 generacje mikromodulu to nich podzieli się wiedzą. Ja tej możliwości jeszcze nie miałem. Edytowane 2 Grudnia 2019 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi