Gość trilung Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Wałki ścierają pierścień,wymień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seki Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 A pierścień dostanę gdzieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trilung Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Przymież od alivio,catany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 (edytowane) Stanąłem butem na kabłąk kołowrotka gdy wędka leżała w trawie. Mocno wgnieciony, po naprostowaniu nic z tego, nie zbija się, chyba te boczne mocowania mają luzy. Pisząc do Shimano zakupię nowy kabłąk z mocowaniami? Shimano Ultegra 4000 FB Edytowane 26 Grudnia 2019 przez luk_80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Rozbierz i zobacz co masz uszkodzone, u Artura wszystko kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Macie moze namiary na jakis dobry serwis kolowrotkow Shimano ? Jestem z lubskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Macie moze namiary na jakis dobry serwis kolowrotkow Shimano ? Jestem z lubskiego.Pewnie Józek ze Słubic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmonzander Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Można gdzieś w PL kupić łożyska do stradica 3000FI po numerze ze schematu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Można gdzieś w PL kupić łożyska do stradica 3000FI po numerze ze schematu ?Jak masz napisane wymiary na schemacie, to bez problemu.Co masz napisane na schemacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Pewnie Józek ze Słubic.Dzieki wielkie. Juz namierzylem Pana Józefa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmonzander Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Jak masz napisane wymiary na schemacie, to bez problemu.Co masz napisane na schemacie? Na schemacie są podane numery np.;10308,10314,10320 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 (edytowane) Masz schemat "reszta świata", jak takie numery. Pobierz sobie schemat japoński, z krzakami, tam w tabeli podane są rozmiary łożysk. Nie zrobisz źle kupując podane wielkości EZO nierdzewne, cenowo porównywalnie do oryginalnych Shimano, jakościowo zaś prawdopodobnie lepiej, na pewno nie gorzej. Edytowane 30 Grudnia 2019 przez smokwelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmonzander Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Ponowie moje pytanie . Szukam wymiarów łożysk shimano stradic o numerach RD10308, RD10314, RD10320. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Co to za stradic, gdzie te łożyska maja być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Ponowie moje pytanie . Szukam wymiarów łożysk shimano stradic o numerach RD10308, RD10314, RD10320. Dziękuję za pomoc. Wrzuć prtsc schematu z zaznaczeniem łożysk i na pewno ktoś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 7x11x34x7x27x13x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmonzander Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Kołowrotek kupiony w USA shimano stradic 3000fi.Są to numery wszystkich łożysk z tego kręcioła :rolka kabłąka , knob , dwa w obudowie i jedno na pinonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 (edytowane) @fish28 już Ci wszystko napisał.Nie bądź leń i wpisz numery części w google to jeszcze miejsca gdzie możesz kupić łożyska wyskoczą :-)Ps. Łożysko 4x7x2 jest otwarte. Zastąp je zamkniętym 4x7x2.5. Bez obaw możesz je zamienić. Edytowane 30 Grudnia 2019 przez przemo_w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmonzander Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Fish28- dzięki za wyczerpującą odpowiedź Przemo_w- dzięki za poradę, ale z tym leniem to Cię trochę poniosło????, pół niedzieli Googlowałem te łożyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 A ja wygoglowałem w 3-4 minuty???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Wszystkie łożyska Ezo nierdzewne to wyjdzie połowa wartości tego młynka. Oczywiście kto bogatemu zabroni ale tylko w rolkę Ezo nierdzewne a reszta mogą być zwykłe Ezo bo jak go utopisz to i tak wszystkie pójdą do wymiany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Fish28- dzięki za wyczerpującą odpowiedźPrzemo_w- dzięki za poradę, ale z tym leniem to Cię trochę poniosło????, pół niedzieli Googlowałem te łożyska.https://www.albeco.com.pl/PL-H12/e-sklep.html Miłego szukania :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Ps. Łożysko 4x7x2 jest otwarte. Zastąp je zamkniętym 4x7x2.5. Bez obaw możesz je zamienić.Przemek, lamerskie pytanie z mojej strony - czemu łożysko zamknięte może być wyższe od otwartego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 (edytowane) Znaczy lepsze tak? Jeśli chodzi o rolkę to jednak trochę więcej syfu zatrzyma uszczelnione i będzie mniej obsługowe. Przynajmniej w teorii.Popatrz na te łożyska zintegrowane w Shimano. Nie mi oceniać czy to dobry pomysł ale założenie jest takie żeby lepiej ten element był uszczelniony. Edytowane 31 Grudnia 2019 przez przemo_w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Nieeee - chodziło mi o to, ze napisałeś, ze łożysko 4x7x2 można zastąpić zamkniętym o wymiarach 4x7x2.5 - czemu to zamknięte może być o 0.5 większe od otwartego? Z uszczelnieniem zamkniętych nie polemizuje i to rozumiem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi