przemow Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zwróciłeś kiedyś uwagę jaki jest luz na rolce w tych starszych młynkach? Jak rolka na boki lata? Tam gdzie jest to łożysko 4x7x2? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Nieeee - chodziło mi o to, ze napisałeś, ze łożysko 4x7x2 można zastąpić zamkniętym o wymiarach 4x7x2.5 - czemu to zamknięte może być o 0.5 większe od otwartego? Z uszczelnieniem zamkniętych nie polemizuje i to rozumiem :-)Paweł jak pozbawisz łożyska S-74MR ZZ literek ZZ czyli blaszek okrywających łożysko to jego grubość z 2,5 mm zmieni się na 2 mm.https://www.albeco.com.pl/PL-H12/e-sklep.html?symbol=&nazwa=&producent=-1&sr_wewn=4&sr_zewn=7&szerokosc=2&nazwa_symbol=on&filtered=off&w_srodku=on&zerowe=on&precyzja=0%2C9Popatrz sobie tutaj na wymiary. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Nawet Shimano podaje że łożysko Rd...(4x7x2) zostaje zamienione na Rd...(4x7x2.5). Z biegiem czasu występują takie zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Ok - dzięki Panowie za odpowiedz :-) Człowiek się jednak ciagle uczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trilung Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Paweł jak pozbawisz łożyska S-74MR ZZ literek ZZ czyli blaszek okrywających łożysko to jego grubość z 2,5 mm zmieni się na 2 mm.https://www.albeco.com.pl/PL-H12/e-sklep.html?symbol=&nazwa=&producent=-1&sr_wewn=4&sr_zewn=7&szerokosc=2&nazwa_symbol=on&filtered=off&w_srodku=on&zerowe=on&precyzja=0%2C9Popatrz sobie tutaj na wymiary.Ciekawe jakim cudem bo osłonki wciska się w bieżnię zewnętrzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Paweł jak pozbawisz łożyska S-74MR ZZ literek ZZ czyli blaszek okrywających łożysko to jego grubość z 2,5 mm zmieni się na 2 mm.https://www.albeco.com.pl/PL-H12/e-sklep.html?symbol=&nazwa=&producent=-1&sr_wewn=4&sr_zewn=7&szerokosc=2&nazwa_symbol=on&filtered=off&w_srodku=on&zerowe=on&precyzja=0%2C9Popatrz sobie tutaj na wymiary.Józek,z całym szacunkiem,ale to nieprawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Józek,z całym szacunkiem,ale to nieprawda.To i ja jestem w błędzie? Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 To i ja jestem w błędzie? Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu TapatalkaJózek,pieprz to, młodzi z komórami i tabletami w łapie niech sobie radzą.A tobie życzę Samych Dobrych Dni i wspaniałych połowów w nadchodzącym Nowym Roku 2020. Pozdrawiam serdecznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trilung Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 (edytowane) Wymiary deterninują bieżnie,a nie pokrywki...https://m.youtube.com/watch?v=sWdTvn7-Qfo Edytowane 31 Grudnia 2019 przez trilung Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonton Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Witam.Ktoś mi podpowie gdzie mogę kupić zestaw rolki kabłąka do shimano vanquish 3000sdh. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Mephisto fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonton Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozer Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Witam. Jak moge zlikwidowac luz kablaka na rotorze w stelli fi? Chodzi o ten element przez ktory skrecana jest rolka z kablakiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Nie bardzo wiadomo, o co chodzi. Luz jest na ramieniu kabłąka, czy w samej rolce? Rolka musi mieć minimalny luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozer Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Z rolka jest wszystko wporzadku.Nazwe ten element zawiasem,jak otwieramy i zamykamy kablak.Duzy luz jest na tym tzn zawiasie ktory jest przykrecony na srubke na plaski srubokret do rotora. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Ok. Teraz o który zawias (ramię) chodzi? Od rolki czy przeciwny. Na jednym, tym przeciwnym, jest podkładka. Jej brak może powodować luz. Miałem tal w 10 jdm. Po założeniu podkładeczki miód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Z rolka jest wszystko wporzadku.Nazwe ten element zawiasem,jak otwieramy i zamykamy kablak.Duzy luz jest na tym tzn zawiasie ktory jest przykrecony na srubke na plaski srubokret do rotora. PozdrawiamMiałem takie przypadki na serwisach tańszych shimano, wówczas trzeba było włożyć podkładkę z jakiegoś plastiku i to usztywniało zawias.No ale w stelli, to mi dziwne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozer Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Tak,to zawias od strony rolki.Podkladka tam jest.Eksploatuje stradica ci4+ od trzech lat,i ten zawias wydaje mi sie sztywniejszy{stabilniejszy}.Stellka ma za soba 7 wypadow w przeciagu 3 mc-y .Dzieki panowie za odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Dołóż jeszcze jedną, jak dasz radę taka dopasować, i oceń czy pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozer Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Tak zrobie.Dzieki smoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozer Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Dolozona podkladka temat zalatwila. Na srubie mocujacej zawias do rotora jest czerwone lepiszcze,mniemam ze to klej do gwintow. Posiadam niebieski ten troche slabszy.Czy wszystkie znaki na ziemi i niebie mowia ze ma byc on czerwony i koniec? Czy ten niebieski spokojnie wytrzyma i nic nie bedzie sie odkaecalo? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Dolozona podkladka temat zalatwila. Na srubie mocujacej zawias do rotora jest czerwone lepiszcze,mniemam ze to klej do gwintow. Posiadam niebieski ten troche slabszy.Czy wszystkie znaki na ziemi i niebie mowia ze ma byc on czerwony i koniec? Czy ten niebieski spokojnie wytrzyma i nic nie bedzie sie odkaecalo? PozdrawiamDa radę, bez obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozer Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 czy jest jakieś opcja na zmiana przełożenia w ostanim essence 4000MXG na wolne np 5.2:1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 .... jeżeli jest taka wersja i dostępne są części zamienne - to żaden problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi