smokwelski Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 W daiwach LT stukają ośki posuwu szpuli w pinionie (za duży luz) rozwiązaniem są nakrętki rotora z łożyskiem. Stuk w shimano przy skrajnych położeniach szpuli wyniku z luzu na wormie i jego zębatkach, czasem te fabryczne podkładki sprężyste nie wystarczają i stukaNie wiesz może gdzie takie nakrętki z łożyskiem dostanę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Kiedyś też tego szukałem i dałem sobie spokój... być może u mefiego dostaniesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Są takie w Daiwie Regal z przed 10 lat . Mam taką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Panowie ,mam prośbę o poradę. Pacjent : Twin Power XD C5000XG,dziś zauważyłem, że łożysko po przeciwnej stronie korby obraca się w gnieździe . Macie jakieś propozycje ,co z tym zrobić ? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 (edytowane) Łożysko sprawne? Może być tak jak jest zatarte i zblokowane dla tego się obraca w gnieździe. Z wymiaruj łożysko wymień na nowe EZOTutaj gość rozkręca na części.Filozofii w tym nie ma. Edytowane 3 Listopada 2020 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 (edytowane) Kołowrotek rozebrany, łożysko sprawne - kręcioł praktycznie nowy, dopiero 5 wypraw ze mną zaliczył. Pytanie, jak zablokować łożysko, aby nie obracało się w gnieździe? Edytowane 3 Listopada 2020 przez golsyl1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 (edytowane) Sądzę że trafiłeś pechową sztukę z łożyskiem poza tolerancją.Ostatnie wpadki shimano z łożyskami jak widać potrafią zaskakiwać.Ja polecam podmienić łożysko na nowe i sprawdzić czy to wina samego łożyska czy też odlewu gniazda.Nie zablokujesz tego tak "oooo", łożysko powinno sztywno siedzieć w gnieździe.Szkoda że rozkręcałeś go... mogłeś od razu na reklamacje albo na wymianę oddać i inny egzemplarz wziąć. Edytowane 3 Listopada 2020 przez woblery L.E. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
accbapa Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Kołowrotek rozebrany, łożysko sprawne - kręcioł praktycznie nowy, dopiero 5 wypraw ze mną zaliczył. Pytanie, jak zablokować łożysko, aby nie obracało się w gnieździe?Możesz użyć np Loctite 603 lub inny podobny klej do osadzania łożysk z małą siłą sklejenia. Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Wg. mnie to już rzeźba w nowym młynku.... Ja bym spróbował z nowym łożyskiem EZO i tyle. Obstawiam że łożysko ma złą tolerancję i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
accbapa Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Wg. mnie to już rzeźba w nowym młynku.... Ja bym spróbował z nowym łożyskiem EZO i tyle. Obstawiam że łożysko ma złą tolerancję i tyle.Nie chcę się wymądrzać, bo nie mam takiego doświadczenia jak inni, ale w przypadku prawie nowego shimano (smarowanie po jednym sezonie) miałem już taki przypadek że i EZO obracało się w gnieździe i Loctite załatwił sprawę. Było to już poruszane na tym forum, że odlewy i inne elementy korpusu po jakimś czasie produkcji nie trzymały zadanych wymiarów. Ale to być może jedynie moje odczucia i odosobniony przypadek Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek-1975 Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Witam. Koledzy orientujecie się może jakie rozmiarowo idą śrubki na panel boczny lewa strona do Shimano Stella 4000 F? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Dzięki Panowie ???? Na szybko zrobiłem "film" z folii i jest OK. Odsyłał nie będę, ponieważ kupiłem w Niemczech - sklep Ribatex (mają najlepsze ceny ale mało na stanach). Jak się rozrusza, to pomyślę o lekkim kleju jw. lub te tubki na gorąco. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacman Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Doradźcie mi proszę do kogo najlepiej wysyłać obecnie kolowrotki shimano?Znalazłem dobre opinie o Jozef Leśniak i Przemek Grobelny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Doradźcie mi proszę do kogo najlepiej wysyłać obecnie kolowrotki shimano?Znalazłem dobre opinie oJozef Leśniak i Przemek GrobelnyRozmawiałeś z Józkiem Leśniakiem czy przyjmuje kołowrotki?Oprócz Przemka Grobelnego jest jeszcze Rafał Malinowski i Łukasz Sparta Rods. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cris83 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Doradźcie mi proszę do kogo najlepiej wysyłać obecnie kolowrotki shimano?Znalazłem dobre opinie oJozef Leśniak i Przemek GrobelnyDosłownie 2 dni temu wrócił od Spigota (Rafał Malinowski) mój TP 15 PG. Po serwisie (wymiana i dołożenie łożyska pod wormshaft) Nie ten młynek, masełko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ursus Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Orientuje się ktoś czy w kołowrotkach 12 Rarenium i 13 Complex jest ta sama przekładnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozer Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Jest mozliwa wymiana klipsa w szpuli 14?Chodzi mi o to czy od innego modelu mozna dopasowac.....np od 18 i czy jest realne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozer Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Zapomnialem o drugim pyt.Czy raczka od 18 pasuje do 14? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozer Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Ma ktos nr do w/w szpecow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Jest mozliwa wymiana klipsa w szpuli 14?Chodzi mi o to czy od innego modelu mozna dopasowac.....np od 18 i czy jest realne1. Zerknij sobie pod szpulę to będziesz widział czy się da wymienić :-)2. Czym różni się klips od 14 i 18stki ?3. Idziesz na mistrza roku w klepaniu postów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozer Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Wiem ze roznia sie ksztaltem,i zapytalem tylko czy jest mozliwosc i sposobnosc przelozenia gdyz ten w 14 jest problematyczny.Ja tam pod ta szpula to zawiele nie wdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Przestała mi działać terkotka hamulca w kołowrotku. Który element jest za to odpowiedzialny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Przestała mi działać terkotka hamulca w kołowrotku. Który element jest za to odpowiedzialny?Jaki model? I jaki, przedni, czy tylny hamulec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Przedni hamulec Sephia chyba z 12 roku. Myślałem ze to szpula ale to na 100% kołowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi