Fred Arbogast Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Koledzy pomóżcie gdzie mógł bym dokupić uszczelkę rotora do kołowrotka TWIN POWER 4000FA u MEFISTO nie do dostania. Serwis w Poznaniu nie posiada czy ma ktoś jakieś kontakty lub ma informację gdzie takowe można ewentualnie dokupić poza granicami kraju lub ktoś posiada zalegającą.Jest to część ze schematu o Nr.8147 Friction Ring.Ktoś ma jakiś pomysł lub zamiennik z innego modelu ewentualnie pasujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 https://www.ereplacementparts.com/friction-ring-p-1543863.htmlI np na ebay jest kilka. Bez tego też działa a niektórzy to celowo wywalali z nowych młynków. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 (edytowane) Jest to swego rodzaju paradoks.Ale sa kolowrotki, ktore lepiej pracuja pod obciazeniem niz "na lekko". Niemal pusto.Tak samo z nawojem linkiNie jest to w smak wyznawcom ponadczasowej zasady "dobrze miec zapas mocy"... ale z drugiej strony oni pewnie i tak nie czuja takich subtelnosci, jakie moze dac optymalne dobranie poszczegolnych elementow zestawu Żaden paradoks mosty w 125p też tak miały Edytowane 10 Lutego 2021 przez albercik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 (edytowane) https://www.ereplacementparts.com/friction-ring-p-1543863.htmlI np na ebay jest kilka. Bez tego też działa a niektórzy to celowo wywalali z nowych młynków.Muszę zacytować sam siebie :-)Na tej stronce którą wkleiłem jest napisane że część RD 8147 zastępuje część RD7845 :-) I jest rozpiska że była ona w młynkach od roz 1000 do 5000.Na mikereelrepairs dokładnie to samo.A RD 7845 jest dostępna w Shimano Pl :-) Edytowane 10 Lutego 2021 przez przemo_w 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Tak mi sie przypomniało,że Daiwa dawała podkładki między obudowę, Spotkałem się w tournament 3000, morethan 3000 i steez 2500 i chyba też certate 3500 lub 4000, wszystkie z początku R4 .O ile turek był już rozbierany więc może była to robota wcześniejszego serwisanta. Po montażu bez, kołowrotek zaczął ząbkować. Założenie ich na miejsce polepszyło jej pracę. Tylko ,że nie były pod każdą śrubką. Następne były własnością kolegi, który był ich pierwszym i jedynym właścicielem i na pewno nikt przede mną ich nie rozbierał więc takie wyszły z fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Tak mi sie przypomniało,że Daiwa dawała podkładki między obudowę, Spotkałem się w tournament 3000, morethan 3000 i steez 2500 i chyba też certate 3500 lub 4000, wszystkie z początku R4 .O ile turek był już rozbierany więc może była to robota wcześniejszego serwisanta. Po montażu bez, kołowrotek zaczął ząbkować. Założenie ich na miejsce polepszyło jej pracę. Tylko ,że nie były pod każdą śrubką. Następne były własnością kolegi, który był ich pierwszym i jedynym właścicielem i na pewno nikt przede mną ich nie rozbierał więc takie wyszły z fabryki. Tak. Dawala. Nie bylo ich na schematach. Nie bylo mozliwosci ich zamowic jako czesci z serwisu Daiwa JP.Czesc kolowrotkow miala je od nowosci, czesc ich nie miala. Pikanterii dodaje fakt, ze zdarzaly sie kolowrotki, w ktorych niektore sruby obudowy mialy podwojne podkladki dawane przez producenta Do tego ta sfalowana podkladka na dol piniona. Serwis Daiwy z przekladnia Hyper Custom to nie byla zabawa dla klas 1-3. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Moje pseudo ulubione kix, x, gs, r' nessa he he :-) Gdzie przy złożonym młynku wkładało się łożysko, podkładkę i dokręcało nakrętką z zewnątrz.A zbyt mocne dokręcenie trzech śrubek, tego dekoru na obudowie, psuło totalnie pracę młynka:-)Plus dokręcanie na siłę tej nakrętki z zewnątrz i młynek załatwiony :-)Tyle że nawet rozmiary 3500 czy 4000 kręciły od podmuchu wiatru.Tych młynków nie da się zakatować :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Ładnie przygotowane ???? Myjka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 To nie było myte. To stare części ze złomowiska wyciągnięte do zdjęcia :-)Stare a dodatkowo terkoczące na sucho ale pod obciążeniem cisza :-) i dalej można ich użyć.Wszystkie te Daiwy terkotały a mimo to kręcą nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Jeśli nie było myte to niesamowicie czysty kręcioł był ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Witam kokegów mam pytanko .Czy jest możliwośc dokupic korek do wlewu oleju do Shimano Technium . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Witam kokegów mam pytanko .Czy jest możliwośc dokupic korek do wlewu oleju do Shimano Technium .Polubiłem ten post bo mi humor poprawił :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 ... dobrze , że "bagnet" chociaż został ... ... można to ogarnąć w sklepie, który ma w sprzedaży SHIMANO ...... jeżeli nie da rady w ten sposób , poszukaj kontaktu do MEFISTOFISHING ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Cześć Panowie jak macie jakieś nowe czy też używane młynki do smarowania mam teraz trochę więcej czasu na smalcowanie jak coś pisać na priv. Od razu piszę... nie podkładkuję jak to pewien jegomość i nie naprawiam trupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Czy to jest smar którym Shimano obecnie smaruje kołowrotki? https://www.mefistofishing.pl/shimano-permalub-grease-smar-serwisowy-p-1761.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Nie wydaje mi się. Fabryczny jest lekko zielonkawy, ten przeźroczysto-biały i chyba nieco mniej gęsty i lepki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Mam i używam. Dość rzadki i na chłodniejsze pory roku dla mnie OK. Nie zamula kolowrotka na mrozie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Jak widać kołowrotek był używany przez pasjonata łowienia na wodą, a nie w fotelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Witam, czy ktoś ma może sprzedać taką tulejkę do rolki shimano biomaster FB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Witam, mam problem ze szpula od stradica c3000fl. Szpula jest kolegi i mówi, że nagle zaczął mu się w niej blokować hamulec a wcześniej było wszystko cacy. Rozebralem szpulę wyczyściłem tarcze złożyłem do kupy i dalej to samo? Ktoś ma pomysł co można by zrobić? Delikatnie próbowałem wyrównać tarcze papierem wodnym bo były strasznie chropowate... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 (edytowane) Witam, mam problem ze szpula od stradica c3000fl. Szpula jest kolegi i mówi, że nagle zaczął mu się w niej blokować hamulec a wcześniej było wszystko cacy. Rozebralem szpulę wyczyściłem tarcze złożyłem do kupy i dalej to samo? Ktoś ma pomysł co można by zrobić? Delikatnie próbowałem wyrównać tarcze papierem wodnym bo były strasznie chropowate...A tak odkleję się od rzeczywistości Smaru użyłeś do tarcz hamulcowych? Nie wiem z czego jest hamulec w tym Stradicu ale do tarcz ciernych są odpowiednie smary. Edytowane 28 Marca 2021 przez Kadi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Użyłem star draga shimano... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Tarcze w stradicu FL od modelu c3000 są węglowe nie najlepszej jakości.Potrafią przycinać się,lepiej zmienić na filcowe lub corbontex. Smaru dajemy niewiele tak aby też się nie ślizgały.Polecam DG04. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Panowie może ktoś podpowie wielkość i ilość łożysk w rolce kabłąka Shimano Stradic FL 4000 MHG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 1 łożysko 4x7x2.5 tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi