didi Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Witam!,panowie co moze byc nie tak z moim stradic 2500fk hg,jak tylko przechyle go szpula w gore to kołowrotek pracuje jakby miał piasek w środku,jak szpula jest w dol kołowrotek pracuje super maslanie, łożyska sprwdzalem i niby ok,nie mam pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Witam!,panowie co moze byc nie tak z moim stradic 2500fk hg,jak tylko przechyle go szpula w gore to kołowrotek pracuje jakby miał piasek w środku,jak szpula jest w dol kołowrotek pracuje super maslanie, łożyska sprwdzalem i niby ok,nie mam pomysłuPrawdopodobnie problem z wodzikiem na wałku posuwu szpuli. Możliwe, że "półksiężyc" wyskoczył, spróbuj to sprawdzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 ok sprawdze,dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Jakby wodzik wyskoczył to raczej byłby koniec kołowrotka i oś przestałaby chodzić góra dół. Nie spotkałem takiego przypadku. Mam takiego stradica. HG to duże przełożenie, kołowrotek szumi od nowości. Jedyne co mi przychodzi do głowy to luz na wałku. Wałek może chodzić góra, dół w większym zakresie niż pozwala wodzik. Może podkładka na dół lub górę wałka pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 (edytowane) półksiężyc siedzi na swoim miejscu wiec to nie toile mniej wiecej powinien miec luz na walku?i czy zepsute łożysko na walku powodowało by taki efekt? Edytowane 25 Kwietnia 2021 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Jakby wodzik wyskoczył to raczej byłby koniec kołowrotka i oś przestałaby chodzić góra dół. Nie spotkałem takiego przypadku. Mam takiego stradica. HG to duże przełożenie, kołowrotek szumi od nowości. Jedyne co mi przychodzi do głowy to luz na wałku. Wałek może chodzić góra, dół w większym zakresie niż pozwala wodzik. Może podkładka na dół lub górę wałka pomoże.A ja miałem właśnie dwa takie przypadki:- z daiwą emblem - poluzowała się śrubka dociskająca "półksiężyc". Stąd poddałem pod sprawdzenie ten element.- w "czarnuchu" GT, wyrobił się sam "półksiężyc". W nowym kołowrotku zdecydowanie to nie powinno się zdarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 półksiężyc siedzi na swoim miejscu wiec to nie toile mniej wiecej powinien miec luz na walku?i czy zepsute łożysko na walku powodowało by taki efekt?Uszkodzone łożysko szumi. Te z wałka to malutkie, nie dałyby raczej takiego głośnego efektu, chyba, że bieżnia już się rozsypała całkiem. A luz na wałku musi być, to nie może chodzić na sztywno. Ale jaki to może być ruch to pewnie inżynierowie z Shimano wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Od nowości tak jest? Tak pracuje pod obciążeniem czy bez? Ja bym spróbował dać jedna podkładkę od strony dupki. Jeśli z łożyskiem jest coś nie halo, to nie ma co ładować trupa do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Witam, czy jeśli kupię szpulę c5000 do biomastera FB 4000 to będzie pasować? Podobno body jest to samo ale czy rotor i pokrętło hamulca również? Ma ktoś możliwość to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarolG Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Witam!,panowie co moze byc nie tak z moim stradic 2500fk hg,jak tylko przechyle go szpula w gore to kołowrotek pracuje jakby miał piasek w środku,jak szpula jest w dol kołowrotek pracuje super maslanie, łożyska sprwdzalem i niby ok,nie mam pomysłuWymień łożysko pod pinionem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woojtek13 Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Pomoże ktoś ? -> Stella 4000FDNie wiem jak zdjąć pokrywę. Zdaje się że powinienem zdemontować ten biały plastikowy element ale nie wiem jak ? Próbuję wyjąć ale nie idzie a nie chcę porysować kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybkaWoleju Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 (edytowane) 180st od tego białego ślizgacza jest gumka, wyciągnij ją i tam będzie śrubka od chromowanej dupki, jak ściągniesz dupkę to rozkładasz połowki, nalewasz połowkę i do roboty ;-) Edytowane 12 Maja 2021 przez RybkaWoleju 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woojtek13 Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 (edytowane) Dzięki za info. Znalazłem też filmik odnośnie serwisu Stelli 2010. Jest dokładnie tak jak piszesz. Jeszcze raz dzięki za odzew. Edytowane 12 Maja 2021 przez woojtek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falkon750 Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Witam mam pytanie czy podkładki regulujące pod przekładnie są takie same chodzi mi o średnicę w rozmiarze kołowrotka 2500 i 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 (edytowane) W słodkowodnych takie same. Edytowane 13 Maja 2021 przez przemo_w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 To są 2500 SW??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Tak Cię to bawi?Gdybym napisał tylko że "takie same" zaraz by się pojawiło że w 4000 SW są inne. Gdybym napisał że w 4000SW są inne to pojawił by się wpis że jednak nie bo Biomek 4000SW ma takie same jak słodkowodne.Magia jb. Przy...ć się o byle co.Jak nieraz pisane były tu totalne bzdury to jakoś nie widziałem żebyś starał się je prostować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woojtek13 Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Stella 4000FD 2007rWypadła mi z obudowy podkładka jak na zdjęciu. Może się ktoś orientuje gdzie powinna się znajdować ?Nie wiem czy to nie jest przypadkiem podkładka na worm shaft nr. 11563 ? Kupiłem nowy kołowrotek i oryginalnie jej tam nie było ale jest na schemacie a przyszło mi to do głowy jak go już złożyłem po nasmarowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 To najprawdopodobniej będzie podkładka pod śrubką nr 11568. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woojtek13 Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Dzięki za szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Orientuje się ktoś czy Shimano Polska oferuje odpłatny serwis pogwarancyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybkaWoleju Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Oferuje, raz czy dwa razy korzystałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GINPK Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 (edytowane) Dzień dobry.Kojarzy ktoś jakie jest łożysko w rolce.Shimano Stradic 2500 c14 Fb.Z góry dziękuję za odpowiedź. Edytowane 28 Czerwca 2021 przez GINPK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 4x7x2,5Tylko tutaj chyba jest zintegrowane jeśli mnie pamięć nie myli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GINPK Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 (edytowane) Zintegrowane znaczy brak możliwości wymiany samego?Pytam bo kołowrotek jest kolegi który prosi o pomoc z szumiącym łożyskiem. Edytowane 28 Czerwca 2021 przez GINPK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi