przemow Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Chyba tylko idiota uzna Ci tą reklamację.Sam napisałeś że pod obciążeniem "bajka". Kołowrotki tworzy się z myślą że będą pracowały pod obciążeniem a nie w fotelu. Chyba że coś mi umknęło? :-)Widać że raczej nie znasz "tych młynków".Nawet w Stelli jak zajeb.... w korbę to się zęby odezwą.Napierdzielasz w korbę jak głupi i tyle. Nigdy nie będziesz w stanie tak podbić z korby nad wodą jak machnąć nią na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Uwierz znam. I swoje niegrzeczne mądrości wsadź sobie w buty , żeby nie napisać Ci w du... Gościu. Ten sam problem miałem w nowym nasci odesłałem do reklamacji i wrócił taki jak być powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Mówię o wyraźnie mocnym ząbkowaniu nawet przy wolnym kręceniu bez gwałtownych ruchów nie tylko wyczuwalnym ale i słyszalnym. Przy szybszym zakręceniu problem drastycznie się nasila . I nie jest to normalne w fotelu w łóżku czy w piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Pominę czułości w moim kierunku.Skoro jesteś pewny że jest to usterka to po co było pierwsze pytanie?Jeszcze ze dwa wpisy i pewnie zacznie ząbkować pod obciążeniem :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Skończ gościu. Po to , żebyś miał co pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Czy znajdę gdzieś na forum jak złożyć łożysko oporowe stradica FL? Złożyłem i nie działał poprawnie, nie za bardzo wiem w czym tkwi problem… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 wpisz sobie w google grafika łożysko oporowe shimano. Ważna jest orientacja sprężynki jak i sam wałeczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Panowie, nie chce mi się szukać… Jaki jest wymiar łożyska pod szpulą w Stradicu 2500FL? 11x7x3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basco Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Dzień dobry. Proszę bardzo o pomoc kolegów w doborze łożyska ( rozmiar ) na rotorze do kołowrotka Rarenium Fa dokładnie model 3000 SFA. Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 (edytowane) 13241 7/13/4mm Edytowane 26 Października 2021 przez tom3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Panowie, nie chce mi się szukać… Jaki jest wymiar łożyska pod szpulą w Stradicu 2500FL? 11x7x3?Wydaje mi się, że tak...tam zawsze takie wchodziło zamiast tulejki...w rozmiarach 1000-2500 Daję 80 % na to, że to 7x11x3 A teraz ja mam pytanie : Czy w Stradic'u 4000 FL normalnym zjawiskiem jest luz w dolnym gnieździe prowadnicy posuwu...?Tzn. jak chwycę prowadnice pęsetą za dolną część prowadnicy mogę ruszyć nią o ponad 1mm w każdą stronę świata.Wydaje mi się, że tak nie powinno być ale może ktoś z Was już przerabiał to zagadnienie... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Catrol - Ruskie na jutubach omawiały zagadnienie - luźnej prowadnicy posuwu, o ile mnie pamięć nie myli dotyczy to rozmiaru 4000 i bodajże vanforda 4000Można przetoczyć ten luźny koniec prowadnicy na mniejszą średnice i dać tam tulejkę na wymiar gniazda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Dawno oglądałem te filmy...postanowiłem podkleić czymś ten koniec prowadnicy...ale nie tak żeby wykasować ten luz do zera. Jakby było troszkę lepiej.Ale później pomyślałem, że może tak ma być w rozmiarze 4000 i wyjąłem tą wkładkę z silikonu którą zrobiłem. Jednak po dłuższym czasie wracam do tematu i teraz spróbuję zrobić to "na sztywno"...obecnie szukam pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basco Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 (edytowane) Poryłem trochę w internecie i zgadza się po numerze jest to łożysko o wymiarach 7 x 13 x 4mm. Edytowane 27 Października 2021 przez Basco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Dawno oglądałem te filmy...postanowiłem podkleić czymś ten koniec prowadnicy...ale nie tak żeby wykasować ten luz do zera. Jakby było troszkę lepiej.Ale później pomyślałem, że może tak ma być w rozmiarze 4000 i wyjąłem tą wkładkę z silikonu którą zrobiłem. Jednak po dłuższym czasie wracam do tematu i teraz spróbuję zrobić to "na sztywno"...obecnie szukam pomysłu Gumowy, malutki oring tam wciśnij jeśli jest aż 1 mm luzu.Możesz sobie taki w Shimano kupić. Nr 17048, to jest z TP SW 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Jakoś nie mogę sobie wyobrazić że tam jest aż 1mm luzu.Jeszcze prostszym rozwiązaniem jest rurka termokurczliwa :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Przemek, mówię Ci poważnie...to duży luz. O rurce termokurczliwej myślałem. Tylko mam w domu same z "gumowatego" materiału. W robocie poszukam tej bardziej "plastikowej" albo taśmy miedzianej... Dobrze pracować w branży elektronicznej Nie skumałem w porę żeby zamówić oring od TP czy od Stradic'a na razie zrobię druciarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Karol ja się zgodzę że jest tam luz ale 1 mm? Wrzuć fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Nie wrzucę fotki bo już skasowałem ten luz... Może i aż 1 mm nie było...tylko takie odczucie miałem jak sobie kręciłem tą prowadnicą w każdą stronę. A przy dociskaniu do krawędzi otworu aż stuk był i temu tak mi się wydawało...? Dla mnie było to dużo ale może faktycznie żem "przegoł pałe" W każdym bądź razie, jak docisnąłem ją pod którą stronę było widać, że stoi krzywo. Prowadnice od modeli ze starym posuwem na sfrezowanym końcu mają chyba ponad 2mm...moja prowadnica od FL'a 4000 ma w tym miejscu 2mm.Wsadziłem prowadnicę od '12 Complex BB 2500 HGS (2.3mm) i jeszcze siedziało to luźno.Owinąłem ten koniec folią miedzianą i weszło dosyć sztywno. Teraz zostaje ustawić jakoś sensownie posuw i przestestować nad wodą... Przemek, czy Ty wiesz jak wygina te metalowe podkładki...? Sposób ich wginania ma znaczenie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 29 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 (edytowane) Panowie podął by się ktoś serwisu 3 młynków biomaster 3000 2011 do smarowania, biomaster 2011 4000 smarowanie + puszczająca oporówka.13 FISHING - Black Betty 6061 - Inline Ice Fishing Reel - nowy młynek ale mało płynny hamulec może da się coś z tym zrobić albo go jakoś nasmarować. Edytowane 29 Października 2021 przez qmichalq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 wpisz sobie w google grafika łożysko oporowe shimano. Ważna jest orientacja sprężynki jak i sam wałeczek.Radek, miałem to nieszczęście, że łożysko oporowe od FL'a upadło na stół i rozsypało się...nie mogę znaleźć zdjęć, a złożyć w żaden sposób nie mogę.W FL'u to dużo bardziej durna konstrukcja niż w starszych modelach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 Czołem.Potrzebuję Shimano Bail Spring, kod części: 16593, do Shimano STRADIC C3000 HG FK. Może ktoś pomoże? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Nowy Nasci 4000, wczoraj pierwszy raz nas wodą. Kilkanaście rzutów i 2 odstrzały przynęt. Zaczynam się przyglądać szpuli i widze ze nawija brutalny stozek (piramidę. /\ ) Wyciągam podkładkę spod szpuli i jest lepiej, ale za chwile znów problem ze stożkiem. Wymieniam podkładkę a na najcieńsza jaka była i niby lepiej ale za kilka rzutów stozek. Wracam do domu i koryguje podkładki i nawijam plecionkę do skutku. Jest ok. Dzisiaj na rybach znow jeba… stozek. Co widzę? Co kilka, kilkanaście rzutów plecionka Zamiast po zatrzaśnięcia kabłąka spadać na rolke to zatrzymuje się jak na zdjęciu i bez ręcznej interwencji, nie ma szans żeby zsunęła się na rolke. Stożki powstawały w momencie kiedy plecionka była w takim układzie. Czy ktoś kiedyś spotkał się z takim problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek M Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Tak. Ale akurat przy innym kołowrotku. W Tica Taurusie miałem podobny przypadek i wynikał z za małej "mocy" sprężynki odpowiedzialnej za powrót kabłąka do pozycji "spoczynkowej". Po prostu sprężynka nie "dobijała" go do końca i kąt położenia tego elementu z rolką powodował, że linka na nią nie wpadała. Różnica była subtelna, bo pomogło delikatne rozciągnięcie sprężynki. W shimaniakach jest inny mechanizm, ale tu bym upatrywał przyczyn tj. w niepełnym powrocie kabłąka.PozdrawiamJarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Coś może być na rzeczy ponieważ przyjrzałem się dokładnie zdjęciom w internatach i delikatnie podgiąłem pręt kabłąka w dół i dodatkowo wymieniłem stara plecionę przewinieta z innego kołowrotka na nowa i problem został zlikwidowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi