Skocz do zawartości

Serwisowanie kołowrotków Shimano

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

Coś może być na rzeczy ponieważ przyjrzałem się dokładnie zdjęciom w internatach i delikatnie podgiąłem pręt kabłąka w dół i dodatkowo wymieniłem stara plecionę przewinieta z innego kołowrotka na nowa i problem został zlikwidowany.

Znajomy miał tak w Stelli. Gdzieś w transporcie mu się wygiął ale nawet nie zauważył. W ramach gwarancji wyprofilowali i jest git.

Edytowane przez Andru77

Stradic 2500FA, potrzebuje sprężynę odbijającą kabłąk taką jak na zdjęciu poglądowym nr2.; mój nr 505585033. Ew od czego dobrać ? Dziękuje za pomoc

Sprężyna naciskowa 25mm. Fi drutu 0.8mm. Dostępne na znanym portalu aukcyjnym, może nie tak mocne jak oryginał ale działają :P

• 2 tygodnie później...

Poszukuję schematu z numerami części Japan do Stelli 4000H z wkręcaną rączką 98 odpowiednik Stelli 4000F na Europę.

http://www.pergetes.hu/szemezgeto/shimano_orsok.html

No to szukaj, ale czy Japan  :) .

Przepytaj Mefiego, może ma.

Edytowane przez Jozi
  • Like 1

Poszukuję schematu z numerami części Japan do Stelli 4000H z wkręcaną rączką 98 odpowiednik Stelli 4000F na Europę.

Konkretnie modelu H nie ma na tej stronie, ale jest za to przytoczony przez Ciebie model F...

http://www.pergetes.hu/letoltheto_anyagok/stella_4000f.pdf

• Like 1

Czy próbował może ktoś z was założyć do Stelli 4000SFE przekładnię od Stelli 4000FI ? Oczywiście mam na myśli wymianę wszystkich podzespołów czyli koło zębate, pinion, worm shaft itd. Jest w ogóle takie coś wykonalne ?

Edytowane przez Rbogusz25

Czy próbował może ktoś z was założyć do Stelli 4000SFE przekładnię od Stelli 4000FI ? Oczywiście mam na myśli wymianę wszystkich podzespołów czyli koło zębate, pinion, worm shaft itd. Jest w ogóle takie coś wykonalne ?

Jest to niewykonalne. FI ma mikromoduł. To zupełnie inna konstrukcja.

• Like 1