slevy70 Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Stradic 2500FA, potrzebuje sprężynę odbijającą kabłąk taką jak na zdjęciu poglądowym nr2.; mój nr 505585033. Ew od czego dobrać ? Dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 (edytowane) Coś może być na rzeczy ponieważ przyjrzałem się dokładnie zdjęciom w internatach i delikatnie podgiąłem pręt kabłąka w dół i dodatkowo wymieniłem stara plecionę przewinieta z innego kołowrotka na nowa i problem został zlikwidowany.Znajomy miał tak w Stelli. Gdzieś w transporcie mu się wygiął ale nawet nie zauważył. W ramach gwarancji wyprofilowali i jest git. Edytowane 9 Listopada 2021 przez Andru77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 (edytowane) Stradic 2500FA, potrzebuje sprężynę odbijającą kabłąk taką jak na zdjęciu poglądowym nr2.; mój nr 505585033. Ew od czego dobrać ? Dziękuje za pomocZamów u Mefisto, coś ok 15 zł kosztuje Edytowane 9 Listopada 2021 przez Andru77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Stradic 2500FA, potrzebuje sprężynę odbijającą kabłąk taką jak na zdjęciu poglądowym nr2.; mój nr 505585033. Ew od czego dobrać ? Dziękuje za pomocSprężyna naciskowa 25mm. Fi drutu 0.8mm. Dostępne na znanym portalu aukcyjnym, może nie tak mocne jak oryginał ale działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_LBN Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Poszukuję pokrętła hamulca do Rarenium 4000FA (pasuje również od Twin Powera 4000 FB RD10384) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woojtek13 Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Poszukuję schematu z numerami części Japan do Stelli 4000H z wkręcaną rączką 98 odpowiednik Stelli 4000F na Europę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) Poszukuję schematu z numerami części Japan do Stelli 4000H z wkręcaną rączką 98 odpowiednik Stelli 4000F na Europę.http://www.pergetes.hu/szemezgeto/shimano_orsok.htmlNo to szukaj, ale czy Japan .Przepytaj Mefiego, może ma. Edytowane 24 Listopada 2021 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woojtek13 Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Dzięki za stronę ale tu nie ma tego schematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Poszukuję schematu z numerami części Japan do Stelli 4000H z wkręcaną rączką 98 odpowiednik Stelli 4000F na Europę.Konkretnie modelu H nie ma na tej stronie, ale jest za to przytoczony przez Ciebie model F... http://www.pergetes.hu/letoltheto_anyagok/stella_4000f.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woojtek13 Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Szukam schematu wersji Japan nie Europe. Ten schemat do 4000f to wersja europejska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Czy, aż tak duże różnice są pomiędzy wersjami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Numery części mogą być inne. W Jp nie znajdzie się części po numeracji Eu i chyba o to chodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 W takim układzie to pochodna Stelli SS Millenium.... http://www.spin-review.ru/reels/shimano/pdf/stella__millenium_4000ss.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woojtek13 Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Numery części mogą być inne. W Jp nie znajdzie się części po numeracji Eu i chyba o to chodzi.Dokładnie o to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Dokładnie o to.Której części szukasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woojtek13 Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Nie szukam, tylko się zastanawiałem się nad kupnem przekładni wersji H (Pinion, Drive Gear). Mam Stellę 98DH i chciałem sprawdzić co ewentualnie musiałbym podmienić. Na pewno też Idle Gear ale może coś jeszcze, no i numery części są od wersji Japan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minnow Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Jeszcze worm shaft zeby gralo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woojtek13 Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Worm Shaft zdaje się jest ten sam ale z tego co udało mi się ustalić do wymiany doszedł by jeszcze Main Shaft. Za dużo jak dla mnie się tego zrobiło, także odpuszczam sobie wymianę i dzięki wszystkim za próbę pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woojtek13 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Poszukuję Drive Gear do Twin Power 4000H/5000H 95r lub Sustain FA 4000 97r. Wkręcana rączka, przełożenie 6.1:1.RD193 lub RD4725. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbogusz25 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 (edytowane) Czy próbował może ktoś z was założyć do Stelli 4000SFE przekładnię od Stelli 4000FI ? Oczywiście mam na myśli wymianę wszystkich podzespołów czyli koło zębate, pinion, worm shaft itd. Jest w ogóle takie coś wykonalne ? Edytowane 3 Grudnia 2021 przez Rbogusz25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Czy próbował może ktoś z was założyć do Stelli 4000SFE przekładnię od Stelli 4000FI ? Oczywiście mam na myśli wymianę wszystkich podzespołów czyli koło zębate, pinion, worm shaft itd. Jest w ogóle takie coś wykonalne ?Jest to niewykonalne. FI ma mikromoduł. To zupełnie inna konstrukcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbogusz25 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Rozumiem, dzięki wielkie za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 Po co zakładać do legendarnej niezniszczalnej FE przedkładanie od FI, która uważana jest za dużo gorszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 Po co zakładać do legendarnej niezniszczalnej FE przedkładanie od FI, która uważana jest za dużo gorszą?Powód jest tylko jeden. Do 10tki nie ma już przekładni :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 Po co zakładać do legendarnej niezniszczalnej FE przedkładanie od FI, która uważana jest za dużo gorszą?Dlaczego twierdzisz, że FE jest niezniszczalna? Tu na jerku są majstry dla których nie ma rzeczy niezniszczalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi