Tomas Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Długo się zastanawiałem,czy warto w takim zacnym gronie pokazywać nasze wypociny,ale co mi tam...Pierwsze swoje woblery zrobiłem ,bodajże,. piętnaście albo i więcej lat temu.Nie pamiętam,czy one nawet pracowały.Podejrzewam,że niespecjalnie.Ale frajda była....Stery po pudełkach na kasety.drut z jakichś silników elektrycznych. Na początku tamtego roku postanowiłem znowu coś postrugać.Pierwsze były jerki i woblery szczupakowePotem jakieś szkarady na pstrągiPiękne one nie były,ale chociaż niektóre pracowały Potem wreszczie zrobiłem woblerka na którego złowiłem swoje pierwsze ryby:klenia i szczupaka.Ależ byłem szczęśliwy.A tu szykuję się kolejna partyjka świeżych pstrągóweczek,które jutro zostaną troszkę ubarwione. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 To nasze kolejne pstrągóweczki po malowaniu bez lakieru.Jestem szczególnie ciekaw tego drugiego wariata,czy spodoba się pstrągom.A to woblerek z naszej "fabryki",który na wczorajszym bezrybiu skusił pięknego pstrąga.Niestety spiął się,ale wiemy gdzie mieszka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Długo się zastanawiałem,czy warto w takim zacnym gronie pokazywać nasze wypociny,ale co mi tam...(...)Warto.Jak zapału starczy, sam po roku będziesz zdumiony postępem, jaki dokonasz. Czy raczej dokonacie, bo podejrzewam, że i kolegi Skobla to "pokazywanie" dotyczy Witajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Zapału nie brakuje...Moja kochana żonka narzeka,że ja teraz tylko siedzę albo na rybach albo w kanciapie z woblerami.A choroba postępuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Jako, że mam przyjemność znać Tomka i Łukasza osobiście - jestem posiadaczem kilku ich modeli. Duży postęp w dość krótkim czasie jeżeli chodzi o jakość wykonania. Co ważne ryby nie stronią od tego rękodzieła P.S. Ostatni "bączek" jest moim faworytem na nadchodzący sezon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrozik Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 No panowie - ładnie ładnie - chyba czas bym i ja zmobilizował się do dalszego dłubania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Mariusz pora chyba już coś pomalować,polakierować i sprawdzić nad wodą...Arek kolejna porcja woblerków gotowa,to można będzie je sprawdzić w niedzielę na rybach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 To może i ja się ładnie przywitam w tym gronie... Dzień Dobry.... :-)Na razie jakby to powiedzieć... partia kaleków z nas obu :-D ale patrząc i obserwując poczynania ów braci wędkarskiej w tworzeniu Pływających cudeniek....Mamy wielkie chęci by śrubę dokręcić.... i może za kilka latek ... będziemy "trochi lepsiejsi" :-)Poki co jesteśmy zapewne na samym końcu ale zawsze warto gonić Peleton i Grupę Trzymającą władzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 A jak będziemy robili popelinę to rozdamy jako gratisy do podpałek do pieca :-) !!!!! :-DUWAGA -PRODUKTY ŁATWOPALNE :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Humoru jak widać nie brakuje, samokrytyka zupełnie przesadzona, czyli będzie dobrze (znaczy jeszcze lepiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Pierwsze były jerki i woblery szczupakoweIMG_0265 (Kopiowanie).JPGPotem jakieś szkarady na pstrągiIMG_0264 (Kopiowanie).JPGPiękne one nie były,ale chociaż niektóre pracowały Oj tam, już nie gadaj. Ten fioletowy w czarne paski chodził jak Sweeper. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Ten jerk faktycznie pracę miał fajną,ale muszę go chyba przemalować na jakiś łowniejszy kolor ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) A to śliczny dzisiejszy grubasek Skobla na wobler z naszej fabryczki Jutro i w niedzielę kolejna partia przejdzie testy nad wodą i mam nadzieję,że zasmakują w nich co najmniej takie rybki jak ta. Edytowane 21 Lutego 2014 przez tomas 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 A to ostatnia porcja "Żuławiaków",które zostały dzisiaj ustawione nad rzeczką.Wszystkie pracują jak ta lala i jak jutro nie złowią pstrąga,to nie wracam do domu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 (edytowane) A tu próba malowania ciapkowańca. Pierwsza faza produkcji. Edytowane 24 Lutego 2014 przez tomas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) Żeby nie było,że spoczeliśmy na placu boju... Cały czas coś tam dłubiemy,staramy sie poprawiać wiele niedoskonałości,ale najważniejszy cel osiągnięty-nasze woblery łowią ryby.To kilka świeżynek polakierowanych lakierem półmatem Domaluxem,który prezentuje się całkiem niezle. Edytowane 9 Marca 2014 przez tomas 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Z profila wymarzony dzik )))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Dzisiaj ryby nie dopisywały,więc pstryknąłem kilka fotek świeżych pstrągóweczek w ich naturalnym środowisku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Ładne, sam bym zażarł takiego. W drugim woblerku nie plączą Ci się kotwiczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 No patrzaj Tomku - a ja nie pomyślałem żeby swoim sesyjke walnąć - miałbym chociaż pamiątkę po tym srebrnym pamiątkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Ładne, sam bym zażarł takiego. W drugim woblerku nie plączą Ci się kotwiczki?Szkoda,że pstrągi też tak nie myślały. A co do kotwiczek,to nie raz zdarzają się plątajace,ale w tym nic sie nie dzieje. No patrzaj Tomku - a ja nie pomyślałem żeby swoim sesyjke walnąć - miałbym chociaż pamiątkę po tym srebrnym pamiątkę Arek pstrykniesz następnym razem,jak wystrugasz następna partię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Ostatni rzadko zaglądam w ten dział forum,ale cały czas coś tam dłubię.Ostatnio robię głównie klenióweczki...W tamtym roku udało mi się stworzyć takiego kilera,którego klenie wprost kochały.Niestety już go nie ma wśród nas i trzeba było go zacząć kopiować. To taka mała gromadka,która jeszcze wczoraj kąpała się w lakierze,a dzisiaj już miała na koncie kilka fajnych kleni.W porównaniu do niektórych arcydzieł,jakie tu pokazujecie na forum,moje woblerki może nie są najpiękniejsze,ale najważniejsze,że podobają się rybom. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Uroda rzecz względna, a ostatecznym cenzorem i tak są ryby, więc się nie przejmuj i bądź mniej oszczędny w prowadzeniu wątku Zapraszam do większej wylewności 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Postaram się częsciej pokazywać swoje woblerki,tylko,że akurat ja za dużo nowych rzeczy nie robię...Przeważnie większość przynęt robię na bieżąco.Zimą bawię się pstrągówkami,latem klenióweczki,jesienią nieraz skrobnę jakieś jerki.Wiosną wydłubałem kilka boleniówek,ale na testy chyba poczekają do przyszłego roku. A to takie pstrągóweczki z tamtego roku płytko chodzące o drobnej akcji. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Bardzo fajne te pstrągowe! Jaka długość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi