Żbiku Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Mam problem ze zlozeniem tego kreciola (to samo co Stradic FG lub Ultegra). Nie wiem w jaki sposob umiejscowic sprezynke nr 44 ze schematu. Domyslam sie, ze jest ona na szczycie elementu nr 43, zaraz pod lozyskiem oporowym. Nie wiem jednak, gdzie musza byc zakotwiczone konce sprezynki, aby element dzialal poprawnie. Moze ma ktos jakies zdjecie pogladowe, gdzie bedzie zdjete lozysko i widoczne umiejscowienie koncowek tej sprezynki? Za wszelka szybka pomoc wielkie dzieki, bo mam kreciol rozlozony na czesci pierwsze i nie moge go zlozyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 (edytowane) W starych daiwach taką sprezynke blokowalo sie na czymś podobnym do elementu 93 na tym schemacie, to chyba było od tej sztywnej blokady obr. Wstecznych, tutaj się gubie. Edytowane 13 Lutego 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 (edytowane) Ta sprężynka powinna mieć oba końce tej samej długości. Jeden wchodzi w 43, a drugi w korpus blisko 43. Odrobinka cierpliwości i powinno się udać Edit: ja to robię tak, że najpierw wkładam sprężynkę w korpus , apóźniej ustawiam element 43 w odpowiednim miejscu z już włożoną sprężynką, następnie na chwilkę przykręcam wajchę od zwolnienia obrotów wstecznych żeby mi franca ńie wystrzeliła, a potem przykręcam łożysko oporowe i odkręcam wajchę . Mam nadzieję że w miarę prosto objaśniłem:) Edytowane 13 Lutego 2014 przez kotwitz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Udalo sie! Dzieki Kotwitz. Nie zauwazylem tego otworu w korpusie, w ktory wchodzi jeden z koncow sprezynki i probowalem ja zamocowac zupelnie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Najważniejsza cierpliwość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi