Skocz do zawartości

Wyjazd na dużego pstragala

tomi78

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka .

Za dwa miechy śmignie mi trzydziestka :( więc postanowiłem ten fakt uczcić nad najpiękniejsza rzeką Słowenji w pogoni za dużym kabanem.Jezeli ktoś jest chętny to zapraszam na priv.

Wyjazd na trzy dni łowienia w terminie 20 września.

Pstragi są tam naprawde ogromne i mega silne :huh: .

http://www.impel-bohinj.si/flyfishing_slovenia.htm

Mniej więcej takie jak w linku poniżej :mellow:

http://www.flyfishing.pl/web/article.php?a_id=3571

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• 1 miesiąc temu...

Widzę ,że Tomi jeszcze nie znalazł czasu na napisanie paru słów. Jako organizator powinien odezwać się pierwszy. Wychodze trochę przed szereg, ale usprawiedliwię się tym ,że w domu padł mi system i piszę teraz z pracy, bo nie będę miał innej możliwości do przyszłego tygodnia.

Połowiliśmy chyba nieźle, porównując wyniki innych spokanych nad wodą wędkarzy. Końcówka sezonu, więc ryby skłute,ostrożne i bardzo płochliwe. Mam na myśli te od 40-stu w górę, bo wymiarszczaki czepiały się niemiłosiernie.Woda krystalicznie czysta, czasami trzeba było łowić na kolanach, by ryba startująca do przynęty nie zobaczyła wędkarza bo od razu rezygnowała.Dużo wędkarzy, ale można było znaleźć spokojne miejsce dla siebie. Zresztą miejscówek mnóstwo, ryby wszędzie. Np. stając na moście można było obserwować 20-30 sztuk kabanków w gr.40-60cm a nawet pojedyńcze większe.

Sceneria wędkowania przepiękna, ja zapominałem nad rzeką o bożym świecie.Raj na ziemi. Już myślę kiedy tam się znowu wybrać :unsure:

Póki co zajmuję się konwersją Raw-ów w jpg-i, więc jak tylko odzyskam system i łącze to rzucę jakieś zdjątka. Może do tego czasu koledzy coś podrzucą. Dwa aparaty były utopione(Tomiego i Andrzeja), ale dawały znaki życia po wstępnym suszeniu. Mam nadzieję, że nie stracili zdjęć ;)

Póki co zajmuję się konwersją Raw-ów w jpg-i, więc jak tylko odzyskam system i łącze to rzucę jakieś zdjątka. Może do tego czasu koledzy coś podrzucą. Dwa aparaty były utopione(Tomiego i Andrzeja), ale dawały znaki życia po wstępnym suszeniu. Mam nadzieję, że nie stracili zdjęć ;)

Tomi swój aparat już ze 3 razy utopił. Jemu to nie przeszkadza - twarda sztuka, tak więc i tym razem zdjęć nie stracił :D

To może ja podwieszę kilka fotek....

Rocky wszystko ujął dokładnie: ryb bardzo dużo widać , złowienie ich było bardzo trudno - krystalicznie czysta i głęboka woda powodowała że podanie nawet ciężkiej muchy na szybko tonącym sznurze było bardzo trudne... Ale rzeka i okolice są przepiękne-warto było tam jechać nawet jakby ryby nie brały.

.

post-884-1348914136,3425_thumb.jpg

post-884-1348914136,391_thumb.jpg