Adaśko Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Witam.Jestem zainteresowany kupnem wędki na okonia i w oko wpadł mi ten Kongerek. Informacji w sklepach/necie na jego temat jak na lekarstwo.Każda wiadomość na jego temat jest na wagę złota.. akcja,ugięcie, czy to jest wklejka czy pełny spinn, z tego co udało mi się znaleźć to ludzie całkiem nieźle się wypowiadają na temat serii Paladin.. Nówkę można już wyrwać za ~500zł. Warto/Nie warto?Pozdrawiam, Adam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Szczerze to nie wiem czym się ludzie zachwycają jeżeli chodzi o tą serię. Może trafiłem na jakąś najgorszą wędkę z tej serii bo macałem 274cm do 14gram ale jeżeli w tych pieniądzach wszystkie oferują to samo to ja podziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaśko Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 A konkretniej co było z nią nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 To tylko moje zdanie więc na pewno użytkownicy (w szczególności) się ze mną nie zgodzą. Ale dla mnie wędka była jakaś taka nijaka. Ani dobrze wyważona, ani akcja mnie nie urzekła. Brak dynamiki i mięsistości do której przywykłem używając croixów. Dodatkowo w sklepie w którym go macałem cena bagatela 850zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) Za taką cenę to faktycznie lepiej coś z pracowni uzbroić ale myślę że za 500 zł można by się jeszcze zastanowić.. Edytowane 15 Lutego 2014 przez Jammaey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Jest jakaś dodatkowa gwarancja na blank? Czy tylko dwa lata?Macałem tą okoniówkę i robi wrażenie? Tyle że niedałbym więcej niż 500?Obok percha stał razor blade ze złamaną szczytówką , robi wrażenie.Blank ultra cienkościenny i myślę że ''jakość'' gwarancji powinna decydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 kolego obserwuj giełde, za 500 naprawde mozna coś dobrego tu kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaśko Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgadzam się tylko taki szaraczek jak ja to może sobie przeglądać giełdę w nieskończoność i gdybać jak nie ma zielonego pojęcia o blankach i ich właściwościach..A tutaj mamy mamy blank x który jest całkiem nieźle ubrany w rozsądnych pieniądzach i pytanie brzmi czy warto?Biorąc pod uwagę że jestem spinningistą od jednego sezonu, który tak naprawdę nigdy nie miał typowej wędki okoniowej w ręku i dopiero zbiera doświadczenie co lubi a czego nie, a wie że nie lubi badziewia to od czego ma zacząć? Czy to nie jest "złoty środek" i od razu próbować wędek z pracowni nie mając pojęcia co tak naprawdę się chce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) Słuchaj wędkę kupisz z drugiej ręki z pracowni to ja później ewentualnie odsprzedać możesz jak się nie spodoba z niewielką strata... takiego konger a to już może nie być kolorowo... masz przykład serii dragona hm80 nówka 1100 z drugiej ręki przez połowę ... najlepiej jak masz pracownie kolo siebie to się wybierz i pomachaj wędkami... różnymi blankami ... a jak nie wiesz czy ci się spodoba takie lowienie to kup mikado na początek i zobacz z czym to się je... okonie i tak nie zauważą różnicy a portfel tak... Edytowane 16 Lutego 2014 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaśko Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Jest jakaś szansa żeby "ustrugać" coś nowego za ~600 zł?Jeśli bym się zdecydował na używkę z giełdy to jakimi blankami powinienem się zainteresować?Kij do brodzenia..Głównie gumy/koguty 3-7g i paproszki 2-3g. Dzięki wszystkim bo w tym temacie jestem kompletnie zielony.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 odpuść kijek z pracowni, poważnie jeśli zaczynasz kup coś za 1/4 budżetu i nawet nie po pierwszym a chociaż po połowie sezonu sam stwierdzisz czego Ci brak a co pasuje i co chciałbyś w kiju zmienić, poważnie przemyśl to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Chłopaki to jak w końcu z tym kijkiem ma ktoś coś takiego ? Opinii wiele jak wszędzie lecz tylko od osób , które nie miały kontaktu z tym sprzętem. Dziś byłem w sklepie dotykałem ten patyk i powiem szczerze , że wpadł mi w oko .Sam stoję przed wyborem kijaszka i jeśli rozchodzi się o ten kij to w sklepie osoba , która mi go pokazywała osobiście posiada tą wędkę i bardzo zachwala - nie wspomnę , że nie dla nie jednego jest autorytetem i chłop się zna na rzeczy oraz ma dużą wiedzę odnośnie sztuki łowienia.Jednym słowem według niego nie ma lepszego wyboru w tej cenie.Kij kosztował 570zł , a na necie pierwszą lepszą ofertę znalazłem za 470zł. Jeśli rozchodzi się o kij z pracowni to nie polecam gdyż osobiście posiadam dwa takie kije i w 100% nie jestem z nich zadowolony , także to bywa różnie z zakupami.Każdy wybiera sam co woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oktawiusz Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Witam.Używam tej wędki od kilu miesięcy i jestem bardzo zadowolony.Oglądając wędkę w sklepie przed zakupem też nie byłem do końca przekonany czy tego właśnie poszukuję.Moje wątpliwości rozwiały się już po kilku chwiach jej użytkowania.Wędka jest czuła,dobrze przenosi drgania,obsługuje podany zakres przynęt.Próbowałem też łowićć mikro jigami bez dodatkowego obciążenia o masie około 0,5g używając linki nanofil 0,04.Uzyskiwane odległości były zaskakująco dobre.Dobrze amortyzuje szarpnięcia holowanej ryby,mając jednocześnie spory zapas mocy.Wymiarowy szczupak nie jest dla niej wyzwaniem.Krótko mówiąc polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Jeśli rozchodzi się o rzuty jak wygląda sytuacja w tym przypadku ? Co myślisz o tej krótszej wersji ?Nada się ten kij na brzeg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Radek,jak posiadasz dwie wędki z pracowni i Ci w 100% nie pasują to gdzie był błąd? W pracy wędkoroba czy może źle określiłeś czego potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Błąd był przy wyborze .Niby te kijki coś mają co chciałem lecz wady też posiadają jak i inne.Powiem tak mam inne kije seryjnej produkcji i niektóre serie naprawdę warto zakupić , ale to też zależy od osoby każdy ma swoje upodobania. Ja w każdym bądź razie wybieram drogę seryjnych może i nie lepsze , ale znacznie tańsze .Nie chciał bym polemizować z forumowiczami na ten temat gdyż pewnie wielu czeka , aby zacząć dyskusję na ten temat , który już nie raz był poruszany.Każdy sam wybiera i sam musi do wszystkiego dochodzić.Jeżeli rozchodzi się o jakość wędzisk sklepowych z wyższych półek naprawdę w tej chwili idzie wiele fajnych propozycji wyhaczyć .Podsumowując każdy ma swoje zdanie i jak najbardziej to jest pozytywne więc i sam wybiera co zechce .Ja na razie zostanę przy kijkach seryjnych z wyższych serii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 (edytowane) Dlatego tu nie chodzi o to czy lepsze czy gorsze, tylko właśnie o dokładne określenie swoich preferencji, a wtedy się dostaje wędkę szytą na miarę Edytowane 31 Maja 2014 przez kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek81 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Mam Kongera Palladin River Raid i powiem tyle ze lepszego sprzetu w rekach nie mialem. Zaznaczam ze nie probowalem jeszcze kijkow z pracowni. Jednak jest to tylko moja opinia i to ze kij mi lezy nieznaczy ze bedzie odpowiadal drugiej osobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilesianPerch Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 znajdą się jacyś użytkownicy wędek CX Perch, chętni do podzielenia się opiniami, spostrzeżeniami na temat swoich kijków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Palladin jak na kijka seryjnego bardzo fajny patyk, chociaż w tych pieniądzach poszukał bym czegoś z pracowni. Bierz co ci najlepiej w łapie leży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilesianPerch Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Palladin jak na kijka seryjnego bardzo fajny patyk, chociaż w tych pieniądzach poszukał bym czegoś z pracowni. Bierz co ci najlepiej w łapie leżyMam patyki z pracowni, tego obmacałem w sklepie i dobrze leżał w łapce stąd moje pytanie do użytkowników tego kijaszka jak im się spisuje, jakie mają uwagi i czy są zadowoleni bo nie ukrywam, że mogę nówkę wyrwać w dość dobrej cenie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi