zorro Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 No odpowiedniej grubości podkładeczkę (-czki, jak za cienkie). Z dziurką na 5mm (szer. 6-6,5 najlepiej, aby nie haczyła o zewnętrzną bieżnię). Pod najniżej położone w knobiku łożyska. I wsio.A najlepiej mieć "trochę za grubą" z mosiądzu i "dotrzeć i dopolerować" tak by knobik obracał się w miarę luźno ale aby nie latał wcale góra-dół... I wtedy jest cacy-bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Dziękuję Panie Tomaszu jednak muszę powiedzieć że o ile ideę ogólną rozumie to jednak zaniepokoiło mnie stwierdzenie "pod najniżej położone łożycho w knobiku" gdyż ja mam tylko jedno łożysko w knobie i jest ono pod śrubą która zabezpiecza knob przed zsunięciem się...Może czegoś nie wydłubałem z buraczanego knoba ale już nic więcej tam nie widziałemOd strony korby jest gruba podkładka teflonowa i jedna metalowa. Jeśli dobrze się domyślam to zamiast podkładki teflonowej (na oko grubości łożycha) powinno być łożycho i pewnie wtedy ten ok 1mm luz by zniknął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Hmmmmm... Trza zastąpić plastik ożychem, jak Pan Bóg przykazał... Teoretycznie najlepsze byłyby 5x8x3 ale trudniej (nie wiedzieć czemu znaleźć), a jak nie, to 5x8x2,5 i "dopchać" luzy podkładkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 I wszystko stało się jasne dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) A tak z ciekawości,- jakiej mocy jest hamulec w Forsiastym?Tylko nie piszcie że duuuuużej - bo to akurat wiem,- chodzi mi o kilogramy Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) Kwity mówią, że standardowe 7kg... Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez zorro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Plus przypalony palec wskazujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Oj bo te "moce" hamulców, to taki pic na wodę i czysta abstrakcja... Jak się nawet w takim 2506 (co to ma niby 3kg) dokręci fest, to się z koniem można szarpać, a nie popuści... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Trudno nie przyznać racji zastanawiałem się nad tym (baaardzo hipotetycznie) czy stosowanie przeze mnie z upodobaniem szpul z turka z 3000 do Forcego jest "słabszym mocowo" rozwiązaniem czy nie ale wygląda na to ze teoretycznie nie. Praktycznie jeszcze żadna ryba mi tego nie udowodniła, poza tym nigdy jeszcze nie odczułem dyskomfortu przy holu suma kołowrotkiem z tzw 10kg hamulcem (Saltiga Z) więc te "7" jest i tak na wyrost mocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Panowie nie chcę zakładać nowego tematu, mam pytanko ile żyłki 0.30 wejdzie na szpulke od forsego 3000 i 4000 tak plus minus 10m realnie. I druga sprawa za ile można wyrwać forsiaka w dobrym stanie ? Kolega szuka pod trotke i chyba to będzie dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Forsiaka 4000, to nie znajdziesz. Albo 3000 albo 3500, różnica tylko w głębokości szpulki. A trzydziechy, to standardowo, na 3000 tak 180-190 metrów (zależy też i jaka "trzydziecha" bo może wejść i 150 tylko.. :lol: ). W kwestii: "za ile można wyrwać forsiaka w dobrym stanie ?", to można wyrwać i za darmo tyle, że trzeba mieć osiągi jak Marian Woronin i kondychę jak Kusociński... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Forsiaka 4000, to nie znajdziesz. Albo 3000 albo 3500, różnica tylko w głębokości szpulki. A trzydziechy, to standardowo, na 3000 tak 180-190 metrów (zależy też i jaka "trzydziecha" bo może wejść i 150 tylko.. :lol: ). W kwestii: "za ile można wyrwać forsiaka w dobrym stanie ?", to można wyrwać i za darmo tyle, że trzeba mieć osiągi jak Marian Woronin i kondychę jak Kusociński... podziękował za info, co do drugiej kwestii to tylko kupno wchodzi w grę żadna partyzantka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Tak myślę, że w drugiej kwestii, to zabawa rozpoczyna się od jakich półtorakilozłotych, a pomijając walory estetyczne, to przeważnie cała reszta bywa w nienajgorszym stanie (bo co tam w środku można mocno zużyć?)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 To takiego do półtoraka nie zajezdzonego smarmaxami to bym Koledze chętnie przedstawił jakby Pan Zorro jakieś wieści miał że za siedmioma górami. .........ktoś sprzedać chce to będę dźwięczny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Zapukaj Pan do Kolegi Daiwa7...Znam kilku innych posiadaczy "tych starych trupów" ale albo w życiu nie sprzedadzą, albo sami by se jeszcze kupili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Zapukaj Pan do Kolegi Daiwa7...Znam kilku innych posiadaczy "tych starych trupów" ale albo w życiu nie sprzedadzą, albo sami by se jeszcze kupili...zapukam napewno , czekam tylko na potwierdzenie że bieRemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daiwa7 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 zapukam napewno , czekam tylko na potwierdzenie że bieRemy.Puk,puk nikogo nie ma w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Puk,puk nikogo nie ma w domu Idąc w kierunku Pańskich drzwi po drodze się jeszcze jedne otworzyły przypadkiem z dwoma forsiakami, tylko na oględziny oczekujemy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Łukasz, daj znać na priva co i jak to i ja może skorzystam. Wrócę do korzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 A zna kto może jakiś knif na wyciąganie zaślepki z korby??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zagięty druciąg..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Tak tez kombinowałem Panie Tomaszu ale siedzi bardzo mocno i chyba teraz tylko korkociąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi