costi Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Witam Czy ktoś z Was używa tego wynalazku?Chodzi mi po głowie pomysł łowienia kleni, jazi itp. na cieniutką ( 0,04 lub 0,06mm ) półprzeźroczystą plecionkę.Miał ktoś doświadczenia? pozdr.KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 A nie lepiej kupic sprawdzona plecionke, ktora sie nie przeciera przy byle kamieniu?Ale przyszla mi mysl, zeby cos jeszcze dorzucic jak przeczytalem wartosc 00.4..00.6mm. To juz kiedys funkcjonowalo w obiegu (mimo, ze pojecie srednicy przy plecionce jest z gruntu mylne), w czasie jak dopiero co pojawily sie zylki zza Oceanu.Wowczas blednie interpretowano ( nawet w mediach) opis na opakowaniu, ktory oznaczal 00.4 ale....nie mm a cala.To czynilo pewna niewielka roznice ...jako, ze 1cal = 25,4mm...Kupilem plecionke PP 5LB ale przy polowie jazi i kleni wlasnie przeszedlem na 10LB...bo na 8LB bywalo ze mialem duze trudnosci je podciagnac pod prad.Nie bardzo sobie to wyobrazam w ogole na linke rzedu 0.06mm.... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Mistrzowski temat Bez urazu dla nikogo - wiadomo, kto pyta nie bladzi. To mysle ze liczba powrotow tematu plecionki i jej srednicy idzie leb w leb z liczba powrot tematu o przyponach z fluocarbonu na szczupaki powodzenia Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 ...niejednokrotnie byłem świadkiem zerwania( podczas zacięcia )pseudoplecionek o kosmicznych średnicach 0.04mm... ja się wyleczyłem z takiego odchudzania zestawu ( pudełek również, nie mówiąc o rybach)...do lekkiego spina PP 8lb pasuje jak ulał, i posiada deklarowana wytrzymałośc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HUNTER Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Ok - Więc jak to jest z tą plecionką ?Warto? miałem w rozmiarze jeśli mowa o tym opisie z opakowania 0,10 i nie sprawdziła sięrwała sie na węzłach szybko się starzeje i jest to moim zdaniem technologiczny bubel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 costi Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 dzięki za odpowiedzi.Wyleczyliście mnie z tego pomysłu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
costi
Witam
Czy ktoś z Was używa tego wynalazku?
Chodzi mi po głowie pomysł łowienia kleni, jazi itp. na cieniutką ( 0,04 lub 0,06mm ) półprzeźroczystą plecionkę.
Miał ktoś doświadczenia?
pozdr.
KK
30 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi