piotrcarp Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Moja przygoda zaczela sie ponad rok temu a zarazil mnie kol. DelTorO pokazujac swojego pierwszego kijka na innym portalu. A do pokazania kijkow na jb. zachecil mnie kol. Mr White. Zaczne od kijka skoncznego w tym tygodniu a jest to MHX P904-2. Za pomoc przy tym projekcie podziekowania dla kol. Jacoslawa i MrWhite bo zasypywalem ich skrzynke pytaniami Prosze o wyrozumialosc bo to moj pierwszy temat na forum 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyspinek17 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Masakra ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlus75 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Czysty warsztat, ładny kijek ,no i łowisko pod ręką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 I ladny patyk wyszedl Piotr Bedziesz meczyl te zandery, ale... jakbym byl zlosliwy, to bym Tobie zyczyl nastepnego 20-sto kilowego karpia na spina hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 No fajnie sobie dłubiecie wieczorami. Tak sobie myślę, że można by założyć wątek do wklejania fotek ryb wyholowanych na własnoręcznie zbrojone kijki.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Fajnie ze sie podoba:) Jacoslaw mial na takim jako przylow 17kg karpika i dal rade to mysle ze i z 20kg da rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Fajnie ze sie podoba:) Jacoslaw mial na takim jako przylow 17kg karpika i dal rade to mysle ze i z 20kg da rade Ten Twoj na spina to chyba mial wiecej niz 2 dyszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) Prawie wszystko mi sie podoba, prawie bo ten spacing jakis w/g "dziwny" i chyba mial wpływ na ugiecie kija...Ale jak to jest Twoj pierwszy projekt to szacun P.SPoczytalem teraz troche o tych KR i moze jest wszystko ok, nie wiem nie znam sie ale jakos wizualnie do mnie chyba nie przemawiają, stąd ta tylko jedna uwaga, sorry... Edytowane 16 Lutego 2014 przez Baars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Prawie wszystko mi sie podoba, prawie bo ten spacing jakis w/g "dziwny" i chyba mial wpływ na ugiecie kija...Ale jak to jestbTwoj pierwszy projekt to szacun Spacing jest calkiem ok bo robil go kolga Jacoslaw a juz troche kijkow nakrecil Moze to zdiecie tak kiepsko zrobione Ten Twoj na spina to chyba mial wiecej niz 2 dyszki?Powiem tak szczerze Pawelku ze tylko go mierzylem i miala mamuska 94cm ale wypchana ikra Mogla miec ponad 20kg bo jak corke 19kg na rece wziolem dla porownania to byla sporo lzejsza albo takie zludzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 No to witamy w klubie Ładny kijaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Najbardziej czekam, jak te twoje arbory sie sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Jak to rzeczywiście pierwszy własnoręcznie ukręcony kijek to SZACUN wielki. Mi tak ładnie na początku nie wychodziło Następny zdolniacha na j.pl. Aby takich więcej bo miło popatrzeć na ciekawe kijki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsw1515 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Ładny opis własnoręczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Fajne kombinowane korki, wszystko ładnie spasowane i w całości prezentuje się bardzo pozytywnie Jaka odległość od końca do środka stopki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Zapytam i ja (moja nowa mantra ) - jaka waga kija? .... a wątek do galerii rodbuildingowej oczywiście i poprosimy o więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacosław Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Schludnie, czyściutko, bardzo ładnie położony lakier, omotki zakręcone wzorcowo. No chłopie wyszedł Ci bardzo fajny sandaczowy męczykij Gratulacje i... połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Gratulacje Piotr ,fajny patyczek wyszedł a spacing poprawny , zresztą te popingi trudno się zbroi bo mają szczyt króry działa jak wklejka i twardzy dół , o ile pamiętam swojego zrobiłem na 10 przelotkach + top ,ładnie czyściutko i będziesz pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Dzieki wszystkim za pochwaly ale jest to moj trzeci kijek w calosci zbudowany samemu a wczesniej jednego przerobilem na wklejke i w jednym zmieniem przelotki. Tego dalem jako pierwszy bo kol. Artur byl ciekawy jak wyglada omawiany kijaszek przez telefon. Poping wazy 176g, wywazenie jest 6,5cm od srodka stopki kolowrotka a dolnik 34,5cm od srodka stopki kolowrotka Jak znajde chwilke to wstawie tego pierwszego co przerabialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Czasami używam tego popinga do DropShota brzegowego , wyjął już kilkanaście dużych ryb , przeszkadza mi w nim za sztywny dół i jednak za bardzo lejąca się szczytówka . Walka z dużym sandaczem to taka ruska ruletka i miałem parę zejść już prawie wyholowanej ryby w ostatnim momencie . Amortyzacja i trzymanie ryby pozostawiają jednak do życzenia . Bardzo znany RB twierdził że to wspaniały kij sandaczowy mam nieco odmienne zdanie aczkolwiek nie jest to zły kij ale do najlepszych to dużo mu brakuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 A to jest wspomniany kijek przerobiony na wklejke. Skracany z 2.40 na 2.30 po 5cm z kazdej czesci. oskrobany z tony lakieru i polakierowany cieniutko. Rekojesc przerobiona na dzielona tzn. wycieta srodkowa czesc dolnika I powiem ze kijek sie sprawdza i wyciagna juz troche rybek. To jest pierwszy kijek jaki przerobilem i od niego zaczela sie przygoda Trzy ostatnie zdiecia po ponownym wizualnym zmienieniu dolnika w celu podszkolenia sie w lakierowaniu i omotkowaniu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Bardzo ładnie to wygląda , jak znam życie to następnej zimy (martwy okres) pewnie oskrobiesz te fabryczne korki i zastąpisz swoimi , ładniejszymi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Bardzo ładnie to wygląda , jak znam życie to następnej zimy (martwy okres) pewnie oskrobiesz te fabryczne korki i zastąpisz swoimi , ładniejszymi Mysle ze masz racje albo dam malemu niech sie cieszy bo kilka razy nia lowil i mu sie podobalo ze tak fajnie widac na szczytowce brania bo szczyt ma 1mm ale wklejony odcinek jast pelny wiec nie jest to taki makaron jak sklepowa wklejka i do tego ma mocny dolnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Balcerek zostal oskrobany i zmieniony spacing. Dzieki temu zyskal na szybkosci i poprawily sie odleglosci na jakie mozna rzucic. Jedynie rekojesc zostala w orginale bo to byl nowy kijek i szkoda bylo jeszcze ja rozwalac 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Czy mi się wydaje, czy nazbyt jest przesztywniony w okolicach łączenia i następnie mocno zaczyna się giąć w okolicy wejściowej przelotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 (edytowane) Czy mi się wydaje, czy nazbyt jest przesztywniony w okolicach łączenia i następnie mocno zaczyna się giąć w okolicy wejściowej przelotki.Raczej ci się nie wydaje , przesztywnienie jest ewidentne w okolicy złącza segmentów , po złączu kij puszcza dalej . Można to nieco zniwelować ustawieniem przelotek ( nie sprawimy że przesztywnienia nie będzie bo to niemożliwe ) ale cofając drugą przelotkę w stronę kołowrotka można lepiej chronić obszar pod złączem aby nie był tak narażony na złamanie . Niestety to wada konstrukcyjna i jak siły przenoszone są płynnie to się nic nie stanie .Poza tym ten grafitowy szlauch założony na części żeńskiej może powodować to przesztywnienie i zacząłbym od pozbycia się go a może się okazać że wędka odzyska płynne ugięcie Edytowane 27 Lutego 2014 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi