piotrcarp Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Dokladnie jest tam przesztywnienie ale nie az takie jak zdiecie pokazuje i chyba Artur ma racje ze jest to spowodowane tym szlauchem bo blank jest tam sporo pogrubiony co widac na zdieciu. Co do sciagniecia tego szlauchu to tez myslalem ale sie obawiam oslabienia zlacza lub uszkodzenia blanku przy takim zabiegu. Srodek stopki przelotki drugiej jest 7,5cm od zlacza. Zeby ten kijek tak wygiac to potrzeba minimum 80cm szczupaczka. Kijek jest dosyc sztywny ale z czula szczytowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 To bylo moje pierwsze dzielo jakie zrobilem nie liczac przezbrajanych patykow. Wyciecie na foregripie wymyslilem zeby palec wskazujacy lezal na blanku i powiem ze sie to sprawdza. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Witaj Kolego Świetny pomysł z tym wycięciem na foregripie.kupuję pomysł. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 To fajnie ze komus sie spodobal o wyciecie pod palec. Pomysl sprzedany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Podobna mi się szczególnie projekt pierwszy dzielona rękojeść, fajne korki i fuji KR to moja bajka W ostatnim projekcie nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie czy inni boją się napisać ale z tym ugięciem na fotce nr 5 coś mi nie gra. Nie znam charakterystyki tego blanku. Brakuje mi płynności, rozsądnych kątów.. ale może ktoś bardziej doświadczony jednym zdaniem obali moje zastrzeżenia. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 (edytowane) Podobna mi się szczególnie projekt pierwszy dzielona rękojeść, fajne korki i fuji KR to moja bajka W ostatnim projekcie nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie czy inni boją się napisać ale z tym ugięciem na fotce nr 5 coś mi nie gra. Nie znam charakterystyki tego blanku. Brakuje mi płynności, rozsądnych kątów.. ale może ktoś bardziej doświadczony jednym zdaniem obali moje zastrzeżenia. Powodzenia! Kąty są ok ale blank ma małe przesztywnienie pomiędzy czwartą a szósta przelotką licząc od szczytu . Te blanki po prostu tak mają i ustawienie przelotek moim zdaniem jest poprawne. To ugięcie jest typowo szczytowe i blank gnie się trochę "na kwadratowo" w trzech sekcjach inaczej . Miałem kiedyś takiego Talona VI który podobnie się giął ale nie miało to jakichś negatywnych skutków .Trochę zachwiana progresja i tak to wygląda ale nie dyskwalifikuje kija a powoduje że potężnie tnie szczytem i szybko generuje sporą siłę. Edytowane 18 Marca 2014 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Kije kozackie , ale opisy?!? Chłopie przyznaj to jakas maszyna robi ? Czy drukujesz ? Jak dla mnie szacun , super robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Opisy to tez jeszcze musze duzo cwiczyc a robie je stalowka i tuszem rotringa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Tak, tak Piter, Ty musisz napisy ćwiczyć Skromny jak Pawełek "Byczek" a obaj mają taką rączkę że hej Ja mogę tylko Wam zazdrościć. A kijki, cóż już je chwaliłem gdzie ingdziej. Zatem więcej nie będzie cukrowania bo jeszcze mi na cukrzycę zachorujesz :D P :)zdro ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Tomek nie cukruj, tylko swoj watek zaluz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Tomek nie cukruj, tylko swoj watek zaluz Dokladnie Tomek tez robi swietne kije i powinien sie pochwalic na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 No może jak się wezmę za Hersa to pstryknę parę fotek Lecz musicie wytrzymać do kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Jeszcze takie cos kiedys ukreilem dla 10letniego syna bo mnie meczyl ze tez chce taki kijek samemu robiony a nie sklepowy. To kupilem w CMW taki gotowy zestaw do zmontowania tylko ze przelotki polecialy do kosza bo wygladaly jak na kijach za 30zl. Zastapilem je tym co mialem i wyszla calkiem przyzwoita okoniowka a co najwazniejsze to to ze maly zadowolony I tak przy okazji dodam pare wynalazkow jakie robie w wolnych chwilach jak lowiska zamarzna. Pierzaki byly juz moczone i sa troche rozczochrane 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Piotr, jeszcze powinienes sobie watek w lurebuildingu zalozyc Woblerow tez przeciez sporo robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Piotr, jeszcze powinienes sobie watek w lurebuildingu zalozyc Woblerow tez przeciez sporo robisz.Czasami wstawie jakas fotke tutaj bo jak bede tyle watkow zakladal to braknie czasu na rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Tym razem do kolekcji ukrecilem Batsona Kijek calkiem przyjemny i mysle ze sie sprawdzi na wiekszych okoniach i pstragach Podziekowania dla kol. Jacoslawa za pomoc w wyborze blanku ,zrobienie spacingu jak i za fachowe porady 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Całkiem przyjemny kijaszek,brawo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 No Piotr, widze ze arsenal sie rozrasta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Fajnie ze sie podoba No i faktycznie arsenal sie powieksza ale zawsze jakiegos kijka brakuje i pewnie znowu cos wymysle zeby bylo co robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 hehehe ja chyba kolo jesieni pokombinuje zeby pare wypchnac i jakies nowe sobie ukrecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Kupilem Krakowski blank SLS 8620-2N i mam pytanko co do przelotek . Jakie najlepiej zastosowac i od jakiej wielkosci wystartowac. W wiekszosci kijek bedzie smigal kopytami. Wielkosc kolowrotka 4000 z plecionka 0,15. Najbardziej by mi odpowiadaly KR lub KL. Moze ma ktos taki kijek juz uzbrojony i podzieli sie informacjami jak ma uzbrojony i jak sie sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Gdzieś wyczytałem taką zasadę , że wielkośc ringu pierwszej przelotki jaka powinna być zastosowana to w przybliżeniu połowa średnicy szpuki kołowrotka którego chcesz używac do tej wędki.I mi się to sprawdza. Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez TroutFan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Przy tej wedce tez dzielona rekojesc Piotr robisz czy pelna? Czekamy na foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Dzielona bedzie ale narazie zastanawiam sie nad projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Jak bedziesz mial chwile to mozesz polozyc na wadze ten blank Idziesz bardziej w ciemne korki czy jakas mieszanka kolorystyczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi