Skocz do zawartości

Kolejny pozytywnie zarazony

piotrcarp

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzieś wyczytałem taką zasadę , że wielkośc ringu pierwszej przelotki jaka powinna być zastosowana to w przybliżeniu połowa średnicy szpuki kołowrotka którego chcesz używac do tej wędki.

I mi się to sprawdza.

Możliwe że się sprawdza przy łowieniu monofilem, ale przy plecionce nie ma to znaczenia . Założyłem startową 20 do PST 895 i rzuty poza horyzont , teraz składam sandaczowca 7'6" i otworze 16 stką .Ważne aby było w miarę adekwatnie i możliwie jak najlżej , oczywiście biorąc pod uwagę moc blanku .

Edytowane przez mrWhite7
  • Like 1

Kolorystycznie bardzo fajnie to wygląda. Ale czy nie ładniej by było zeszlifować te "buły" przy uchwycie na średnicę równą średnicy styku z uchwytem?

Długość i umiejscowienie tych elementów wyklucza trzymanie ich w dłoni podczas holu/rzutu. Pełnią tylko funkcję ozdobną moim zdaniem.

Dokladnie foregrip to tylko ozdoba w tym przypadku ;) Ale nie wiem czy nie bedzie smieszniej albo dziwniej wygladac jak go stocze na 18mm bo tyle ma uchwyt :) Chyba musze posklejac taki sam i wytoczyc w innym ksztalcie to sie sprawdzi co lepiej wyglada ;)

Wyszukałem a moim archiwum parę przykładów różnych rozwiązań zastosowania tego uchwytu na różnych blankach ,więc może znajdziesz coś dla siebie .Uchwyt jest bardzo brzydki ale leży w łapie rewelacyjnie i nie wyobrażam sobie zamocowanie czegoś innego do wędki sandaczowej . poniżej niektóre przykłady i sorki za zdjęcia na twoim wątku, daj znać na priv albo telefonicznie to je od razu skasuję.

3f1810ed1e4f1335.jpga0a0b5f7f2e6e7af.jpg422b0f927cd2759d.jpga9bcfc3fd411c5d1.jpg84d33cc9f5274c79.jpg

• Like 1

• 1 miesiąc temu...