godski Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 http://m.onet.pl/tygodnik-powszechny/kraj,czlz0 Może coś się ruszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Raczej obstawiałbym, że coś się zatrzyma .... $$$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 To nie światełko w tunelu tylko musztarda po obiedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Jest absurdem sprowadzanie kwestii regulacyjnych czy hydrotechnicznych do jakiejś ideologicznie wyimaginowanej wojny cywilizacji , gdzie światła unia oprócz gender , da nam w pakiecie odurzający zestaw poglądów euroekologicznych . Tu chodzi o rzeczy całkiem zwyczajne w krajach schyłkowych , skorumpowanych , oligarchicznych , czyli prostą redystrybucję środków finansowych , na co akurat otworzyło drogę zielone unijne światełko zapalone na okoliczność działań przeciwpowodziowych . Tak samo rozmaite inne sitwy , lokalne albo ogólnokrajowe , przyswajały kasę z budowy dróg , chodników , orlików , stadionów , środki z programów społecznościowych , gospodarczych , czy spójnościowych . To wszystko dzieje się od lat , za naszą milczącą zgodą , przyzwoleniem i akceptacją . Lody wszak się kręcą , dla naszego dobra .A ratunku szukać w decyzji Moskwy albo Brukseli - puknijcie się w łeb !! Gdzieśmy byli do tej pory ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SławomirW Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 http://m.onet.pl/tygodnik-powszechny/kraj,czlz0 Może coś się ruszy?Właśnie się ruszyło ! http://www.grodzkie.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=519 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 (edytowane) To samo zrobiono z Łomnicą, płynącą wzdłuż Karpacza i zasilającą Bóbr właśnie. Za gnoja łowiłem na leszczynę kleksy w tej rzece. A teraz wygląda jak kanał przeciwpowodziowy (zobaczymy, jak będzie ze skutecznością...). Godski, oby się ruszyło - tylko w przeciwną stronę do tego, co Sławek pokazał. Edytowane 23 Lutego 2014 przez MRTNZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Że też nie ma na to bata.... . Za duża kasa jest do wyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 To nie tylko to,jestem z Katowic i czytałem że planują ,,troszkę spiętrzyć" Białą Przemszę i wybudować na niej elektrownię wodną do 2015 r. Sęk w tym że jest to rzeczka pstrągowa z parokilometrowym odc. no kill.Co prawda zapewniają że zwierzątkom nic się nie stanie ale jakoś trudno mi w to uwierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domator Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 To nie tylko to,jestem z Katowic i czytałem że planują ,,troszkę spiętrzyć" Białą Przemszę i wybudować na niej elektrownię wodną do 2015 r. Sęk w tym że jest to rzeczka pstrągowa z parokilometrowym odc. no kill.Co prawda zapewniają że zwierzątkom nic się nie stanie ale jakoś trudno mi w to uwierzyć.Zobacz lepiej co się dzieje na Brennicy. Totalny Amagedon. Rozwalone kompletnie koryto rzeki kopary w korycie. Po prostu masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Właśnie się ruszyło ! http://www.grodzkie.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=519 Sławek,aż mnie zatkało.....Znam tą rzekę od wielu wielu lat. Trudno w to uwierzyć, XXI wiek mamy....Całe szczęście, że te piękne równe brzegi po kilku większych powodziach już nie będą takie równe. Oby im zabrakło środków na dokończenie i późniejsze naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Najpierw pierdyliard złotych na budowanie wałów i prostowanie rzeki a później kolejna kasa na odsuwanie wałów i renaturyzacja rzeki... a za 20 lat może znowu ją wyprostują... w końcu beton musi się lać bo to kasa... Ale zawsze to krok w dobra stronę: http://www.wwf.pl/co_robimy/rzeki/odra/?13320/Ekolodzy-i-administracja-publiczna-odsuwaja-waly byleby zaraz ktoś nie zrobił dwóch kroków w tył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Ależ by to była frajda połowić z kajaka w takim zalanym lesie..: jak w Amazonce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregorxix Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Sławek,aż mnie zatkało.....Znam tą rzekę od wielu wielu lat. Trudno w to uwierzyć, XXI wiek mamy....Całe szczęście, że te piękne równe brzegi po kilku większych powodziach już nie będą takie równe. Oby im zabrakło środków na dokończenie i późniejsze naprawy. Po wdrożeniu Ramowej Dyrektywy Wodnej prace konserwacyjne na uregulowanych rzekach będzie łatwej przepchnąć niż regulacje rzek płynących naturalnym korytem. Gdzie obostrzenia będą większe.Dlatego melioracyjne i hydrotechniczne szkodniki spieszą się by jak najwięcej dzikich rzek ochrzcić koparą. Potem będzie im łatwiej doić kasę na usuwanie szkód popowodziowych po każdej większej wodzie. I biznes będzie się kręcić dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi