tlok Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Na ilu metrach widzieliscie te mamuski? na okolo 10-12 pod termoklina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Na "wypłyceniach" 6m. Pływały 2m od dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arbuzowski Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Jestem na jeziorze powidzkim malym .Od poniedzialku 3 liny wymiarowe karas Na matchowke , oraz wczoraj godzinka z rowerka pare okonii ale rozmiarowo 15-20cm szczupak 55cm i jeden krotki Ogolnie rybyy pieknie ubarwione woda czysciutka. Tylko ciezkie lapanie bo dno zarosniete ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtro Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Z tego co się orientuję to na Powidzkim wszystko już wyłowili. Trudno się dobrać do tego co pozostało tzn. tylko łódka, dobrze znana i długo nęcona miejscówka. Jeśli chodzi o szczupaka to pływałem niedawno na trolingu przez 2 dni i niebyło nawet puknięcia. Inni wędkarze na łódkach też nic nie złowili - przynajmniej ja nie widziałem. Moim prywatnym zdaniem to rybna katastrofa ekologiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlok Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Haha wszystko wyłowili . Czyli jak wszystko wylowili to powinni juz przestac lowic bo nie przezyją. Zapewniam Cię ze będą nadal łowili rok , dwa i nastepne 20 lat i nie wyłowią wszystkiego.Ot 2 dni w trolingu i ani pukniecia. Przeciez troling szczegolnie w glebokim jeziorze ( gdzie nie ma o co zaczepic przynety) to najprostrza metoda na zlowienie szczupaka - same sie wieszają jak im przejdzie przyneta przed nosemPolecam watek o trollingu w jeziorze sielawowym i o trollingu wogóle , może sie okazac ze jest wiele klocków do ulożenia żeby ukladanka pod nazwą "złowic szczupaka" ułozyła sie w całość i ryba zawisła na końcu zestawuPoprawiłes mi humor tym postem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppludrok Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Znam to jezioro. Sąsiednie Skorzęcińskie i Białe również. Jeździłem tam jednak wyłącznie na liny i łowiłem je z powodzeniem :-) Takie po 2-2,5kg również. Dla mnie to najpiękniejsze ryby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasielewskis Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Odświeżam temat.Będę tam w najbliższy weekend do wtorku - GiewartowoCzy w okolicy możecie polecić jakiegoś przewodnika na to jezioro?Jakie są ceny wypożyczenia łódki (mam swój silnik elektryczny) i gdzie w pobliży warto wynająć pływadełko?Czy trolling jest nadal tam dozwolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasielewskis Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Nikt nie wędkuje na tym akwenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 W imieniu organizatorów zapraszam na kolejną już edycję zawodów Szczupak Cup - 20-22.05.2016 20-22.05.2016 PAKIET ZAWIERA:- 2 noclegi w komfortowym pokoju (łóżko w pokoju 2 osobowym),- 2 śniadania,- obiadokolacja,- powitalne ognisko z Sielawą Powidzką,- ciepły posiłek w przerwie zawodów( dla zawodnika)- uroczyste zakończenie zawodów z wręczeniem medali i dyplomów, bankiet wędkarski* 21.05.2016,- uczestnictwo w zawodach + pakiet startowy( dla zawodnika)- nieograniczona możliwość korzystania ze strefy Wellness (basen, sauna, jacuzzi),- bezpłatny parking,- bezpłatny dostęp do Internetu, Koszt pakietu dla zawodnika:- pokój Economy : 550 zł/os/łóżko,- pokój Comfort: 570 zł/os/łóżko,- dostawka w pokoju 2 osobowym (rozkładana sofa 90 cm szerokości): 410 zł/osdostawka możliwa w momencie gdy wszystkie łóżka w pokoju są wykorzystane. Nocleg w pokoju 2 osobowym z dostawką polecany jest dla 3 osób znajomych lub rodziny.Koszt pakietu dla osoby towarzyszącej:- pokój Economy: 450 zł/os/łóżko,- pokój Comfort: 470 zł/os/łóżko,- dostawka w pokoju 2 osobowym (rozkładana sofa 90 cm szerokości): 310 zł/os,- dostawka dla dziecka 4-12 lat: 280 złdostawka możliwa w momencie gdy wszystkie łóżka w pokoju są wykorzystane. Nocleg w pokoju 2 osobowym z dostawką polecany jest dla 3 osób znajomych lub rodziny. Koszt PAKIETU STARTOWEGO bez noclegu: 190 zł/os WSZYSTKICH CHĘTNYCH ZAPRASZAMY DO SKŁADANIA REZERWACJIRezerwacja i zakup pakietów: RECEPCJA HOTELU MORAN****SPAtel. 63 212 11 71, 502 530 920e-mail: moran@hotelmoran.plSzczegółowych informacji odnośnie zawodów udziela Sędzia Główny zawodów: Krystian Urbańczyk tel. 505-895-933 SPONSORZY: DRAGON, GARMIN, KRUGER BOATS, KRUQ, KOTŁOPLAZM ORGANIZATORZY: MORAN HOTEL****SPA, KRYSTIAN URBAŃCZYK, BARRAKUDA, POWIDZKIE GOSPODARSTWO RYBACKIE, GMINA POWIDZ, PIKEFINDER PATRONAT MEDIALNY: - RADIO MERCURY, WĘDKARSKI ŚWIA Na uczestników czekają trakcyjne nagrody m.in. : - łódź wędkarska Lambda 390 cm - echosondy,- 6 dniowy wyjazd na Rugię,- wędki HM i inne. Więcej szczegółów : https://www.facebook.com/events/1676330439300852/?active_tab=posts http://www.hotelmoran.pl/szczupakcup2016 Do zobaczenia nad wodą. Pozdrawiam. Maciej G. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Oj korciło, korciło mnie aby tam zawitać Tylko te koszty... Dla mnie za duże ;( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Zapowiadają sie fajne zawody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas123 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 też się z kumplem zastanawialiśmy ale cena jest za wysoka gdyby to był koszt 2 osobowej drużyny to co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Witam z tego co wyczytałem na stronce hotelu mozna po prostu wpaść na zawody bez noclegów koszt chyba 170 lub 190 zł , jeśli sie mylę to sorki bo spojrzalem tak pobieżnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) W imieniu organizatorów zapraszam na kolejną już edycję zawodów Szczupak Cup - 20-22.05.2016 20-22.05.2016 Koszt PAKIETU STARTOWEGO bez noclegu: 190 zł/os https://www.facebook.com/events/1676330439300852/?active_tab=postshttp://www.hotelmoran.pl/szczupakcup2016 Edytowane 4 Maja 2016 przez wuran 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 A ja chyba jestem ślepy bo nigdzie nie widzę żeby było to zawody C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Rybak nadal stawia tam sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 A ja chyba jestem ślepy bo nigdzie nie widzę żeby było to zawody C&Rjest w regulaminiehttp://2016.hotelmoran.pl.demo.profitroom.pl/uploads/Regulamin_zawodow_2016.pdfpkt 1414. Do punktacji zaliczane są wyłącznie żywe ryby:- wymiarowe, następujących gatunków:- szczupaki: od 50 cm,- złowione w czasie i na terenie zawodów,-w dobrej kondycji, to znaczy takie, które po zmierzeniu i wypuszczeniu przez sędziego, samodzielnie odpłynęły w czasie nie dłuższym niż 3 minuty, licząc od momentu delikatnego włożenia ich do wody,- rybę należy przechować w siatce z miękkiego materiału z obręczami do momentu dopłynięcia sędziego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Zawody sa oczywiście rozgrywane w formule C&R. Na zawodach i podczas bankietu będzie obecny dzierżwca jeziora który powoli ale skutecznie przekonuje się do zmian w polityce "gospodarki rybackiej" na jeziorze. Jest duża szansa by w konsekwencji zmienić jego podejscie w stosunku do prowadzonych działań w dotychczasowej formule.Każdy głos uczestnika imprezy uświadamiający tego Pana w tych dniach przybliża Jezioro Powidzkie do tego by w konsekwencji stało się szczupakową mekką głownie dla wędkarzy, a nie rybackich sieci. W tym roku fragment jeziora gdzie odbywają się zawody miał być omijany przez rybaków. Pozdrawiam. Maciej G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Chciałem zapytać czy był ktoś na tych zawodach w ubiegłych latach jak duży obszar wody dopuszczony jest do wędkowania podczas zawodów i jak mniej więcej wyglada ukształtowanie dna gdyż nigdy tam nie byłem a troszkę korci żeby pojechać . Za wszystkie podpowiedzi dzieki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 A ja nie pojadę bo 22 organizuję u siebie w kole dla członków koła do jakiego należę i też są to zawody spiningowe na żywej rybie więc jedno wyklucza drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotel Moran Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 (edytowane) Chciałem zapytać czy był ktoś na tych zawodach w ubiegłych latach jak duży obszar wody dopuszczony jest do wędkowania podczas zawodów i jak mniej więcej wyglada ukształtowanie dna gdyż nigdy tam nie byłem a troszkę korci żeby pojechać . Za wszystkie podpowiedzi dzieki .Obszar zwodów to Odnoga anastazewska , ukształtowanie dna jest bardzo zróżnicowane, głębokość dochodzi do 20m.Zapraszamy do udziału, bo naprawde warto.Zdjęcia z majowej rozgrzewki można obejrzeć na Facebooku: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1742758585947386.1073741843.1573933662829880&type=3 Edytowane 5 Maja 2016 przez Hotel Moran 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 A tak przy okazji można po jeziorze pływać na spalinie? Nie chodzi mi o zawody tylko w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotel Moran Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 A tak przy okazji można po jeziorze pływać na spalinie? Nie chodzi mi o zawody tylko w ogóle?Na jeziorze powidzkim nie można pływać na spalinie. Jest pozwolenie na jeden dzień podczas trwania zawodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 W niedziele mają być zawody "retro" co wtedy z możliwością pływania na silniku spalinowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotel Moran Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 W niedziele również jest możliwość pływania na silniku spalinowym 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi