Gofer2005 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Udało się wygrać zawody Retro, a dzień wcześniej wylosować echosondę Garmin 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Hej!Napisz proszę jak wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Bardzo kiepskie, Pierwszy dzień zawody Szczupak Cup Największy szczupak 80cm, 56cm i 50cm !!Drugi dzień zawody Retro szczupak 44cm okoń 26 i okoń 21cm Żeby nie było że nic tam nie pływa to dodam że na majówce w 3 godziny jak zaczęły brać to połowiliśmy na 3 łódki szczupaki 70,78,80,84,86,90 i 102cm 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 "Żeby nie było że nic tam nie pływa to dodam że na majówce w 3 godziny jak zaczęły brać to połowiliśmy na 3 łódki szczupaki 70,78,80,84,86,90 i 102cm"To historię znam Widocznie wyniki słabe...Dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotel Moran Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 SZCZUPAK CUP 2016 już za nami! Dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział w zawodach i zaciętą rywalizację.Główną nagrodę za największego szczupaka - łódź wędkarską Lambda - wygrał Grzegorz Ignatowski, 1 miejsce zajął Marek Hallas, 2 Rafał Rozynek.Galerię zdjęć z imprezy można obejrzeć na naszym Facebook'u: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1748513745371870.1073741845.1573933662829880&type=3Pozdrawiamy Hotel Moran****SPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lali Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Witam jakieś świeże informacje jak z wędkowaniem w Powidzu? Wybieram się nad to jezioro w lipcu, na około 10dni i ustawiam się głównie na spinning/spławik z brzegu/pomostu. Mam wodery więc obławianie przybrzeżnych trzcinowisk też nie będzie problemem. Tylko pytanie jak aktualnie wygląda łowienie są jakieś brania czy bez "sprawdzonych miejscówek" nie mam szans na rybę? Dodam, że łowiłem tam w 2012 i nie miałem zbyt dobrych efektów same okonie 20-30cm. I jaki jest stan wody przejrzysta? + jakie przynęty polecacie na białą rybę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Na szczupaka trzeba trafić w czas i miejsce, ale spławikiem możesz potargać linów,okoni, wzdręg ładnych. Przy licznych wyspach widać ładne liny jak sobie pływają, a jak się do nich dobrać to nie wiem bo to nie moja liga - spławik,grunt itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Ostanie dni września przyniosły ważne i interesujące informacje mogące mieć kolosalny wpływ na szeroko pojętą przyszłość Jeziora Powidzkiego. Na mocy decyzji obecnego dzierżawcy jeziora – Powidzkiego Gospodarstwa Rybackiego „Barakuda” Monika Szymańska, Jerzy Warszawski s.c., w północnej części tego akwenu – Zatoce Anastazewskiej – ma powstać wędkarskie Łowisko Specjalne. Nie było by w tym niczego nadzwyczajnego gdyby nie fakt, że ten olbrzymi areał wody ma zostać wyłączony niemal całkowicie z komercyjnych odłowów rybackich. Wizjonerska koncepcja gospodarzy tej pięknej wody stwarza kapitalne warunki do jeszcze większego i skuteczniejszego rozwoju turystyki regionu. Wędkarski matecznik szczupaka, jakim może się stać ten akwen, może przyciągnąć nad brzegi Jeziora Powidzkiego miłośników połowu ryb nie tylko z naszego regionu czy całego kraju. Olbrzymie toniowe drapieżniki, z których słynie Powidz, mogą być również magnesem dla wędkarzy z innych państw Europy. Wychodząc na przeciw tej decyzji, w dniu 30 września grupa pasjonatów i miłośników Jeziora Powidzkiego spotkała się w gościnnych progach Hotelu Moran w celu powołania do życia Stowarzyszenia „Wędkarski Powidz". Celem i misją nowo powołanej do życia organizacji jest wypracowanie współpracy i pomoc w realizacji Łowiska Specjalnego. Stowarzyszenie, jako siła napędowa w tym procesie zmian, będzie odpowiedzialne za wypracowanie nowych zasad, i kształtowanie wizerunku nowego modelu zarządzania zasobami jeziora. Poza pracą na rzecz promocji walorów wędkarsko-rekreacyjnych regionu, w planach Stowarzyszenia jest również stymulowanie działań na rzecz ochrony środowiska, poprawy bezpieczeństwa, współpracy z instytucjami samorządowymi oraz walka z kłusownictwem. Najbliższe tygodnie z pewnością przyniosą dalszy postęp w sprawie o czym będziemy bezzwłocznie informowali.M.G. Fot. A.Gajdziński 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 witam To bardzo drażliwy temat .Odpowiem krótko nie jestem zwolennikiem takich łowisk.Powód jeden komercja to znak nie dla wszystkich dostęp do wody państwowej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Dostęp do wody witam To bardzo drażliwy temat .Odpowiem krótko nie jestem zwolennikiem takich łowisk.Powód jeden komercja to znak nie dla wszystkich dostęp do wody państwowej.....Dla wędkarzy dostęp się nie zmieni jedynie dla rybaków nie będzie dostępu. Na razie tylko w zatoce, ale docelowo w całym zbiorniku. Dodatkowo całkowity zakaz zawierania szczupaka przez wędkarzy, więc dostęp do wędkowania pozostanie taki sam, a dostęp do białka będzie utrudniony. Nie widzimy w tym nic złego:) Zapraszamy do śledzenia stronki na Facebooku https://www.facebook.com/W%C4%99dkarski-Powidz-1829183817314882/ 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 A czy przypadkiem woda, która jest/była intensywnie odławiana nie potrzebuje sporo czasu na regeneracje? Mam nadzieję, że za kilka lat będzie fajnie tam pojechać....tylko czy jak woda odżyje to nie nastąpi powrót sieci?? Jeśli się to uda to będzie super, bo mam blisko i czasami jeżdżę tam rekreacyjnie - więc będę trzymał kciuki, bo z wędką zawsze pływa się przyjemniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 To są bardzo dobre informacje. Trzymam kciuki I nie przejmujcie się krytyką, ona będzie zawsze cobyście nie robili. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Z mojej strony nie była to krytyka, tylko nadzieja, że to na co będzie trzeba pracować kilka lat nie zostanie kiedyś zniszczone powrotem odłowów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolay Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Trzymam kciuki. To co się dzieje w związku z działalnością dzierżawców na jeziorach obok (Budzisławskie, Wilczyńskie) woła o pomstę do nieba. Ludzie związani z wędkarstwem zaczynają sprzedawać działki, wędkarze na tych akwenach to już rzadkość. Jesli ktoś ma doświadczenia związane z tymi wodami -zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Przy okazji zapraszam na profil stowarzyszenia. https://www.facebook.com/W%C4%99dkarski-Powidz-1829183817314882/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 witam To bardzo drażliwy temat .Odpowiem krótko nie jestem zwolennikiem takich łowisk.Powód jeden komercja to znak nie dla wszystkich dostęp do wody państwowej.....I bardzo dobrze. Widać do czego prowadzi powszechny dostęp do wód. Do traktowania ich jako spiżarni z tanim białkiem.Popieram w całej rozciągłości przejmowanie wód przez wszelkiej maści stowarzyszenia zogniskowane na wędkarzach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Z mojej strony nie była to krytyka, tylko nadzieja, że to na co będzie trzeba pracować kilka lat nie zostanie kiedyś zniszczone powrotem odłowów.Owszem jest takie ryzyko. Ale po pierwsze primo Stowarzyszenie jak się założyło, to chyba nie po to, żeby za dwa trzy lata się rozłożyć i odpuścić Po drugie primo można też się pozastanawiać czy literatka jest do połowy pełna czy do polowy pusta, czy nalana z 0,5 czy z 0,7 ta połowa jest większa czy mniejsza, jak również czy 40% w tejże połowie robi różnicę? Tylko czemu to służy? Dlatego trzymam kciuki.A że wiem jak to jest, kiedy robi się coś dobrego, a krytyków bezczynnych dookoła multum, to pozwoliłem sobie ostrzec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Piotruś, wiesz co mówisz. Znamy się kupę lat, wiem jak działasz u Siebie. Ja również będę trzymał kciuki bo i do wody stosunkowo niedaleko. A potencjał jest, oj jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 To dobra wiadomość! Cieszy fakt zmiany podejscia dzierżawców i dostrzeganie przez nich potencjału turystyki wędkarskiej...Będę śledził działalność stowarzyszenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Ostanie dni września przyniosły ważne i interesujące informacje mogące mieć kolosalny wpływ na szeroko pojętą przyszłość Jeziora Powidzkiego. Na mocy decyzji obecnego dzierżawcy jeziora – Powidzkiego Gospodarstwa Rybackiego „Barakuda” Monika Szymańska, Jerzy Warszawski s.c., w północnej części tego akwenu – Zatoce Anastazewskiej – ma powstać wędkarskie Łowisko Specjalne. Czemu tylko w północnej części ma być łowisko specjalne. Co z pozostałą częścią? Jezioro to jeden wspólny organizm. Jak ma to wyglądać w praktyce, dwa różne regulaminy na dwóch różnych częściach? Nigdy nie łowiłem na Powidzkim więc pytam jako przyszły zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Jeździłem tam kiedyś za dzieciaka na wakacje. Dokładnie do Przybrodzina. Po takich informacjach trzeba będzie się tam wybrać z moją rodziną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Piękna i duża woda. Niestety, moje tam łowy, były mało owocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Czy jest gdzieś dostępny statut stowarzyszenia "wędkarski powidz"' lub osoba na forum która aktywnie uczestniczy w ww stowarzyszeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Czy jest gdzieś dostępny statut stowarzyszenia "wędkarski powidz"' lub osoba na forum która aktywnie uczestniczy w ww stowarzyszeniu?Jest w opracowaniu. W piątek było dopiero pierwsze spotkanie założycielskie. Po zakończeniu prac będzie rejestrowane w sądzie. Miło widzieć sensowne głosy i wsparcie pomysłu w tej dyskusji. Kilka komantarzy na Facebookowym profilu pokazuje jednak, że wielu widzi problemy w tym pomyśle. Pozdrawiam. Maciej G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 @Maciej G proszę zatem abyś poinformował tu na forum lub do mnie na PW jak już się pojawią szczegóły. Mieszkam dość niedaleko i chętnie w miarę swoich możliwości wziołbym aktywny udział w tworzeniu takiego łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi