Maciej G. Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Witam, Przyjmowane są już zapisy na tegoroczną edycję Szczupak Cup 2018. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to na stronie stowarzyszenia są wszystkie niezbędne linki i informacje .... http://wedkarskipowidz.pl/Ma być rekordowa pula nagród. Np. za największego szczupaka - Łódź VIking 390. Pozdrawiam. Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamjest Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 a tymczasem wody ładnie przybyło, oby tak zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Informacja z ostatniej chwili. Myślę, że ciekawa!? Sędzią Głównym zawodów Szczupak CUP Moran Powidz 2018 został sam naczelny Wędkarskiego Świata - Jacek Kolendowicz! Przy okazji dodam, że zostały ostatnie wolne miejsca na liście startowej. Pozdrawiam. Maciej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Wczoraj do Łowiska Specjalnego w Powidzu trafiała kolejna partia narybku szczupaka. Ok 450 kg dwulatka i 14 worków z żerującym wylęgiem.. Za tydzień powtórzenie akcji!Więcej informacji https://www.facebook.com/pg/W%C4%99dkarski-Powidz-1829183817314882/photos/?tab=album&album_id=2112628215637106 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekH Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Witam.Czy ktoś z Was wie, gdzie nad Powidkim można wynająć zarejestrowaną łódź. Wybieram się tam w trzecim tygodniu sierpnia i chciałbym potrolingować. Hotel Moran ma co prawda łodzie ale 40 PLN za godzinę to lekka przesada bo 10 dni łowienia to dwa tysiaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domator Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Zobacz tu: http://jachtypowidz.pl/W zeszłym roku można było wynająć łódkę wędkarską za 50 zł za dobę:Facet jest konkretny i można się dogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekH Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Zobacz tu: http://jachtypowidz.pl/W zeszłym roku można było wynająć łódkę wędkarską za 50 zł za dobę:Facet jest konkretny i można się dogadać.Dzięki wielkie. Spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamjest Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Jak tam zawody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarski365.pl Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Jak tam zawody?http://jerkbait.pl/topic/105864-szczupaki-2018/page-4#entry2401162 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Jak już wiecie zawody wygrała przedstawicielka płci pieknej - Marta Kręźlewicz.W linkach macie fotorelacje - https://www.facebook.com/pg/W%C4%99dkarski-Powidz-1829183817314882/photos/?tab=album&album_id=2140165626216698te z samych zawodówA te z rozdania nagród - https://www.facebook.com/pg/W%C4%99dkarski-Powidz-1829183817314882/photos/?tab=album&album_id=2141188102781117 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Z tego co widać to na 80 osób tylko 14 punktowało. Wymiary łowionych ryb też nie powalają. Mam nadzieję, że dożyjemy czasów i zawodów cyklu "big five" gdzie liczyć się będzie suma pięciu największych szczupaków na zawodnika. Tak wiem, nie realne w Polsce ale właśnie wróciłem z SE więc wybaczcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Sędziowałem wschodni, mniej licznie odwiedzany przez zawodników sektor w którym zaliczone było kilka ryb wymiarowych, ale sam widziałem ile było łowionych i mierzonych ryb w rozmiarze 48 - 49,5 cm. Jest ich trochę w jeziorze. Po drugie w zawodach nie były punktowane okonie! Szczupak CUP to polowanie tylko na esoxy! Biorąc pod uwagę rybostan z przed lat, a obecny ... jest wyraźny progres. Do SE daleka droga, ale uwierzcie, że zmiana tego stanu rzeczy na jez. Powidzkim kosztuje wiele trudu. Pozdrawiam. Z tego co widać to na 80 osób tylko 14 punktowało. Wymiary łowionych ryb też nie powalają. Mam nadzieję, że dożyjemy czasów i zawodów cyklu "big five" gdzie liczyć się będzie suma pięciu największych szczupaków na zawodnika. Tak wiem, nie realne w Polsce ale właśnie wróciłem z SE więc wybaczcie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 (edytowane) Maciej, Zdaje sobie sprawę, że zmiany są trudne i wymagają czasu. Wiem też, że nie sztuką jest wpuścić kilka set kilogramów ryby na zawody. Sztuka natomiast jest droga która obraliscie tj. zmiana operatu i doprowadzenie do stanu, w którym ryba naturalnie i bez przeszkód będzie podchodziła do tarła. Zwalczenie miejscowych kłusowników i przekonanie "kormoranów" do no-kill. Chciałbym aby mogły odbywać się w Polsce zawody szczupakowe na światowym poziomie. Oczywiście cały czas Wam kibicuje bo potencjał w jeziorze jest spory. Edytowane 14 Czerwca 2018 przez lukson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamjest Opublikowano 16 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 Ja tylko dodam, że ten weekend w którym odbywały się zawody był masakrycznie słaby.W drugiej części jeziora, tej głębokiej, chyba nikt nic nie złowił. A wielu próbowało. W tym niżej podpisany. Nawet płotki nie brały. Tym bardziej gratuluję każdemu kto złowił cokolwiek i przy okazji się nie ugotował. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CR33D Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Jak tam sytuacja w Powidzu panowie? W weekend zawody na specjalnym, ktos cos ? Szybki tap [emoji41] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Poradźcie proszę, gdzie można bezpiecznie zwodować łódkę nad tym jeziorem i zostawić auto. Hotel Moran odpada ze względu na cenę. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CR33D Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Myślę ze od strony plazy wojskowej byloby ok, autko mozesz tam zostawic albo na bezplatnym albo platnym.jakies grosze z tego co pamietam Pozdrawiam,MichałSzybki tap [emoji41] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Witam W 2017 roku w Wielkopolsce na wydzielonej zatoce powstało łowisko specjalne.http://www.barrakuda-powidz.eu/j_specjalne.html W ubr. 4 listopada wraz z synem byłiśmy poraz pierwszy na łowisku. Nie było żadnych rewelacji pod względem brań szczupaka,a z "wyjętych" był jeden ponad 50 cm wielkości. Przyjemnym było to, że poznaliśmy się z Markiem Szymańskim W tym roku wyruszyliśmy na "Barakudę" 17 listopada. Nastawiliśmy się na "polowanie" za dużymi okazami. Warunki pogodowe rano były ciężkie, mróz, mgła, wiatr. Pływaliśmy w trollingu blisko 8 godzin, a cała nasza "wędrówka" po jeziorze wyniosła 14,9 km.Pomimo stosowania różnych przynęt: gum, woblerów, różnej wielkości i połowach na różnych głębokościach, stokach, kantach, nad wziesieniami, tzw. główkami, ponieśliśmy porażkę Być może to nie był ten dzień ?, nie wstrzeliłiśmy się w okres żerowania ?Lecz po tych dwóch wyjazdach na łowisko doszliśmy do wniosku, że jest to bardzo dobre łowisko z potencjałem, ale za 4 - 5 lat Tak było 17 listopada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 (edytowane) Kolego sympatyczny, nie oczekuj, że u progu zimy natrzaskasz sielawowców w jeziorze o powierzchni 1500 ha, choćby nie wiem jak rybne było???? Nie odważyłbym się wyciągać wniosków po dwóch wyprawach o różnych porach roku, w dodatku z rocznym interwałem. Edytowane 18 Listopada 2018 przez Pumba 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Ja tam się cieszę z takich wpisów. Jakby ktoś wstawił zdjęcia pięciu metrówek to zaraz najazd na jezioro by był, a tak kto ma łowić ten łowi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 (edytowane) Kolego sympatyczny, nie oczekuj, że u progu zimy natrzaskasz sielawowców w jeziorze o powierzchni 1500 ha, choćby nie wiem jak rybne było Nie odważyłbym się wyciągać wniosków po dwóch wyprawach o różnych porach roku, w dodatku z rocznym interwałem.Wnioski są z dwóch jesiennych wyjazdów z listopada 2017r. i 17 listopada 2018r. To są te same pory roku - tak.Zatoka anasterzewska - łowisko specjalne Barakuda, to nie cały Powidz, którego cała powierzchnia stanowi 1100 ha. Sama zatoka to kilkanaście procent z całości.Jeżeli prawidłowo "czyta" się wodę i obserwuje efekty innych użytkowników, łowiących, porównując swoje efekty, można wysunąć wniosek. Ten jest mój. Jestem sercem za tym, by łowisko to obfitowało w szczupaki i inne drapieżne i jak widzicie sam przyłożyłem do tego cegiełkę, dwukrotnie się tam udając i płacąc za jednodniowe zezwolenie 50 zł.,bym mógł tam łowić. Życzę dzierżawcy powodzenia w przedsięwzięciu i to, by w przyszłości było ono znane i licznie odwiedzane przez wędkarzy. Na łowiskach, gdzie rybostan jest liczny a szczupak obfituje mnogością "próg" zimy jak mówisz @Pumba, nie stanowi żadnej przeszkody w jego połowach i jak widzieliście nawet w listopadzie w trollingu, który dopuszczony jest tam do końca grudnia. Nadto, by cokolwiek mysleć o danym łowisku trzeba się na nie udać, poznać, połowić - niezależnie od pory roku i warunków atmosferycznych. A teraz, tak. Nie bierzcie pod uwagę moich wniosków, a porównajcie wyniki odbytych zawodów spinningowych:* na łowisku specjalnym Barakuda w 2017 r. http://www.hotelmoran.pl/news/relacja-z-zawodow-wedkarskich-szczupak-cup-moran-2017-all-23176 * na jeziorze Lubiąż w 2018 r. Edytowane 19 Listopada 2018 przez Harjer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Na łowiskach, gdzie rybostan jest liczny a szczupak obfituje mnogością "próg" zimy jak mówisz @Pumba, nie stanowi żadnej przeszkody w jego połowach i jak widzieliście nawet w listopadzie w trollingu, który dopuszczony jest tam do końca grudnia. Byłeś kiedyś na takowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Tak,byłem i nie mam potrzeby wyjazdów poza granicę. U nas jest sporo bardzo dobrych, łownych jezior. Trzeba tylko się tam udawać.Ps. Z tego co piszesz Kol.Łukasz, mogę wnioskować, że o tej porze - listopad, już nie spinningujesz za drapieżnikiem, bo to schyłek zimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Tak,byłem i nie mam potrzeby wyjazdów poza granicę. U nas jest sporo bardzo dobrych, łownych jezior. Trzeba tylko się tam udawać.Ps. Z tego co piszesz Kol.Łukasz, mogę wnioskować, że o tej porze - listopad, już nie spinningujesz za drapieżnikiem, bo to schyłek zimy?Spinninguję i trollinguję, wróciłem 30 minut temu. W momencie kiedy zaczyna się u nas okres ochronny na szczupaki jadę tam, gdzie można je nadal łowić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlok Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Wszystkie szczupaki zgromadziły sie na lowisku specjalnym haha. Na tzw "dużym " są setki lepszych miejsc na tą porę niż na "anastazewskiej" . Szczupaki o tej porze są obżarte sielawą podchodzacą do tarła . A tak wogóle to tam nie ma ryb bo Panie... rybacy siatami wytłukli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi