Skocz do zawartości

Jezioro Powidzkie

Arbuzowski

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, to prawda, że poprzednio przed oddaniem zatoki w dzierżawę, odłowy były intensywne. Tak jak pisałem, to łowisko z potencjałem za 4-5 lat.

Ps. Dlaczego wybraliśmy łowisko

specjalne ?

No cóż, można na nim łowić o tej porze w trollingu, a nastawienie było na selektywne, lecz bez efektów.

• 4 tygodnie później...

Wszystkie szczupaki zgromadziły sie na lowisku specjalnym haha. Na tzw "dużym " są setki lepszych miejsc na tą porę niż na "anastazewskiej" . Szczupaki o tej porze są obżarte sielawą podchodzacą do tarła . A tak wogóle to tam nie ma ryb bo Panie... rybacy siatami wytłukli :)

Kolego poza specjalnym od 1 listopada nie można łowić z łodzi. Na tej wodzie jak nie masz łodzi to sobie możesz żywca zarzucić i to z jednej strony tylko i liczyć na cud. Rozwiń więc swoją myśl grzecznie proszę.

• 5 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

I po sezonie z łodzi na większej części jeziora. Jak tam Panowie wyniki ? I czy moze mi ktos wytłumaczyc gwałtowny spadek poziomu wody?W szczególności po wakacjach nagle makabra jakaś...

Nie znam tego jeziora ale jest tam najpewniej tak jak w całym kraju, deszcz miesiącami nie padał to wody nie ma.

Pojechałem do Morana na długi weekend z nadzieją na wędkowanie a tu już łódek nie ma..... Wszystkie łódki już złożone i pochowane.

Ma ktoś jakiś pomysł na zorganizować jakieś pływadełko?

Edytowane przez wasielewskis

Koledzy, jest dużo gorzej niż było jeśli chodzi o poziom wody. Makabra, w szczególności od września. I używając tego słowa wiem co mówię. Jeśli chodzi o trolling to od stałych bywalców słyszałem w tym roku same dobre rzeczy (ja akurat nie trolingowałem w tym roku za dużo). Ale spadający poziom wody jest mega alarmujący, jestem tutaj od prawie 40 lat i twierdzę że to co się dzieje jest powodem do niepokoju. Woda spadła najbardziej jak się deszcze zaczęły we wrześniu. 

• 3 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...