bamm Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Od wiosny jak tylko zrobi się nieco cieplej na Wieprzu zaczyna się sezon na kajaki i tu mamy problem Jest ich nie 5 a 300 przez dzień 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar233 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 no mysle ze nawet wiecje. Problem kajkakow jest taki ze władza pod nie prostuje rzeke zeby było latwiej bo pstragi do kajakow to sie juz przyzwayczaiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 no mysle ze nawet wiecje. Problem kajkakow jest taki ze władza pod nie prostuje rzeke zeby było latwiej bo pstragi do kajakow to sie juz przyzwayczaiły.Staraj się pisać poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 ...bo pstragi do kajakow to sie juz przyzwayczaiły.Pstrągi tak, lipienie również, ale co z ludźmi?Ja na pstrągach szukam przede wszystkim ciszy, spokoju, samotności, jednak nawet gdybym był niezwykle towarzyskim i otwartym człowiekiem, to dwusetny kajak mijający mnie na długość w najlepszym razie wiosła, oraz sto pięćdziesiąte pytanie "czy bierą", i tak zupełnie po ludzku by mnie wkur... zdenerwowało. Tym bardziej że odbywa się to niemal zawsze przy akompaniamencie pisków/wrzasków/śpiewów/przekleństw i oczywiście z tym charakterystycznym głuchym dudnieniem o burty którego echo zapowiada eskadrę czerwonych katamaranów czasem sporo wcześniej zanim się jeszcze dadzą zobaczyć. Dla mnie to w żadnym razie nie są warunki do oddawania się swojemu ulubionemu hobby i to że ryby biorą nie jest dla mnie absolutnie żadnym argumentem. W tym roku mam co prawda silne postanowienie wybrać się na Wieprz ze 3 razy w sezonie kajakowym, licząc że jeśli pogoda będzie bez szału, a ja pojadę np. w poniedziałek, to będzie znośnie, ale spójrzmy prawdzie w oczy - każdy kto zna temat wie że się oszukuję...A Por? Cóż, wiem że niewielkimi odcinkami wygląda to lepiej, ale generalnie każdemu ceniącemu przyrodę w możliwie niezmienionej formie kontakt z tym ciekiem przynosi niesmak/nerwy/obrzydzenie/rozczarowanie/niedowierzanie. Cóż, jakieś pstrągi będące cieniem dawnej świetności jeszcze tam są, ale tego w czym żyją nie sposób już nazwać rzeką. Jeśli dla kogoś liczą się wyłącznie ryby, to oczywiście może próbować. Wszystkim innym odradzam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar233 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 masz racje dla tego trzeba sie zwijac przed kajakami do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Polecam poranne wstawanie, na wodzie nie później niż o wschodzie słońca. Kajaki wypływają przeważnie po 9 więc w lecie mamy kilka godzin spokojnego wędkowania. Do tego nie wypływają niżej niż w Obroczy. Jeśli zaczynają niżej to jest to późno i bardzo rzadko. Ja przeważnie wtedy jadę na No kill lub niżej i spokojnie sobie wędkuje cały ranek. Często kończę zanim pojawi się pierwszy kajak. Gorzej niestety jak mamy pochmurny dzień i chciało by się powędkować dłużej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Podobnie ja robię w sezonie wstaję o 3 1h jazdy autem nad rzekę , a po 5 rano już nad wodą macham patykiem.Mam pewność że nikt przede mną nie łowił a do pojawienia się kajaków mam parę godzinek.Powinno się zakazać spływów kajakowych na takich rzekach , osoby uprawiające ten sport zostawiają przy brzegach rzeki duży syf po jedzeniu i piciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Osoby po "spożyciu" maja zakaz pływania kajakiem. Z tego co słyszałem była już akcja policji z alkomatem i było nieprzyjemnie . Proszę o tym pamiętać gdyby np. sypały się epitety w waszym kierunku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar233 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Kajtelek2 wszystko dla ludzi wedkarze czasem tez zostawiaja syf, ja sam przynajmniej dwa razy w sezonie wsiadam do kajaka a juz jaka frajde maja dzieciaki, tyle im mozna pokazac opowiedziec w tym czasie. Zakazac to sie powinno prostowanai rzeki zeby kajaka było łatwiej jak płynolismy Wieprzem w 2010 r. to trzeba było z 3, 4 razy przenosic kajak a teraz to jak autostrada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Co roku sprzątamy Wieprz i to co zostaje po kajakach w ciągu sezonu na tira nie zabierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Jak wygląda sytuacja z rybami na Porze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronka1991 Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Por musi odpocząć parę sezonów chyba że znowu kormorany mu nie pozwolą .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi