Skocz do zawartości

Paskudziarze kyllera

Rekomendowane odpowiedzi

Przyglądając się wyrobom innych twórców, długo zastanawiałem się nad założeniem własnego wątku. Woblerki kolegów z forum naprawdę zapierają dech w piersiach i muszę przyznać, że jestem pod wielkim wrażeniem, ponieważ moim wyrobom jeszcze duuużo brakuje do uzyskania takiej oprawy. Mój ubogi warsztat dopiero teraz zaczyna wypuszczać przynęty, które osobiście zaczynają mnie satysfakcjonować. Ciągłe dążenie do ideału każe szukać nowych kształtów, ustawień, szat wykończenia. W swoich woblerach skupiam się głównie na ich pracy, dlatego udało mi się stworzyć kilka modeli, których praca jest praktycznie niewyczuwalna na kijach typu Ultra Light pod które tworzę przynęty. Ostatnie dwa lata zaowocowały przejściem z woblerów z "jajkami", do form bardziej przypominających coś co każdy wędkarz ma w swej wyobraźni słysząc słowo "wobler". Kilka wypocinek poniżej ;).

Absolutny wymiatacz zeszłorocznego lata, waga 0,5g, długość 1 cm (w testach wersja o wadze 1 g)

post-49581-0-85916100-1392658170_thumb.jpg

Woblerek kleniowo-jaziowy, długość 1,5 cm, waga od 1-1,5 g

post-49581-0-52862700-1392658598_thumb.jpg

Ten woblerek nie ma oczu, ale brało na niego wszystko (klenie, jazie, płotki, jelce, krąpie etc.)

post-49581-0-02152200-1392658749_thumb.jpg

Klasyczna glapka ok. 2 cm i wadze od 1,5-2 g

post-49581-0-32692800-1392658822_thumb.jpg

W przygotowaniu jest jeszcze woblerek stworzony na bazie doświadczeń z połowu podkarpackich kleni i robione z myślą o urlopie nad Wisłoką.

Żeby nie być gołosłownym

post-49581-0-64922900-1392659034_thumb.jpg

post-49581-0-66134900-1392659134_thumb.jpg

Edytowane przez kyller
  • Like 1

Owszem... Przy czym koledzy ten woblerek zrobiony jest z sosny. Większość moich wyrobów to właśnie sosna. Oczywiście dłubię też w lipie od naszego kolegi z forum oraz drewna, które dostałem od kolegi w postaci listwy przypodłogowej. Oddałbym królestwo za nazwę tego gatunku drewna.

Krzysiu wpadnij do mnie z tymi wabiami na wiosnę (wiesz,że mam fajną wodę aby je solidnie przetestować ;)) przy okazji dam Ci trochę fajnej lipki do strugania tzn. mam ścinki które zapewne Tobie się przydadzą a jest to lipa do max 20 cm średnicy więc jest baaaardzo plastyczna wpadaj kiedy chcesz, daleko nie masz ;)

No my już rok temu Twoje okolice zbuszowali... jak myślisz skąd te foty... ale jak najbardziej z zaproszenia skorzystam. :)

No ale jak to tak bez mojej wiedzy??? Nieładnie, no nie ładnie, nawet nie wpadliście mnie odwiedzić :( Jak coś to wpadaj, numer tel podam na priv jak coś ;)