carlek Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Witam, mam zamiar kupić wędkę na tegoroczny sezon sandaczowy Łowiska w których łowię, głębokość wynosi max 5m. Łowię na głębokości 3-4m. Zaczynam łowienie na gramaturę główek 5-12g, max 15g + gumy 3calowe. Chciałbym również na główkach 5gram świetnie odczuwać opad przynety i wszelkie zakłócenia.Myślałem nad :ST. croix Legend Tournament Bass spinning :- TBS610MLXF - wędka od 3,5g -14g X -fast jak to opisuje STC.- TBS68MLF - 3,5 do 10,5g -Fast .Jeszcze zainteresowała mnie seria St.croix Legend Tournament Walleye spinning, lecz nie wiem czym ona się różni od bass.Co Panowie byście mogli mi polecić? Dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Sorry, ale mam wrazenie że to raczej wedki na wyrośniete okonie i sandaczyki niż sandacze. Proponował bym jednak coś mocniejszego przynajmniej o oczko,ale to tylko moje zdanie i nie musi być ono wyrokiem. Kazdy ma prawo łowić po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duży Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Ja na podobnym łowisku używam St. Croix Legend Xtreme\xc69 mlxf 1\8-1\2 Oz. Do sandaczy na lekko jest to jeden z lepszych kijków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 W tym przedziale cenowym jaki określasz oferta jest przebogata, może warto skierować uwagę w stronę którejś pracowni? Fabryczne nie zawsze znaczy najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 W drugą stronę tak samo.Nie wszystko z pracowni to św. gral. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 W drugą stronę tak samo.Nie wszystko z pracowni to św. gral.Podaj jakiś konkret, co za 1100zł, nie z pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlek Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Jakos kije z pracowni mi za bardzo nie podchodzą . A według mnie juz taka wedka to powinna byc kosa, lecz chce sie jeszcze upewnić przed zakupem czy dobrze dobralem wedzisko. I pozostaje kwestia czy brac fasta do 10 g czy x fasta do 14 g. I chciałbym wiedziec jak w rzeczywistości wedki od jakich do jakich gramatur pracują najlepiej . Duży mam pytanie czy mógłbyś opisać twoje spostrzeżenia odnośnie Twojego wedziska ? Jak wyglada czułość brania, hol oraz w jakich gramaturavh wedka pracuje najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Cześć polecam fenwick`a aetos`a w jednym składzie model A661MFS lub A701MFS moim zdaniem super czuły sprzęt i jeszcze reszta zostanie. Z STC z modeli wymienionych przez Ciebie nic nie używałem wiec się nie wypowiadam; macanie w sklepie się nie liczy he:). Uzywam St.Croix Legend Xtreme model LXS68MXF wystawiłem go do sprzedania w dziale sprzedam i on by się idealnie nadawał do parametrów,które określiłeś .Postaraj się umówić z kimś kto ma takie kije, które Cię interesują bo wirtualne zakupy są złudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Mam stc tournament bassa 68mxf. To jest bodajże do 17 g. Łowię na niego przynętami w przedziale 7-25g. Jest to fajna kosa pod sandacza, z bardzo czułym szczytem. Kumpel ma Tournament Walleya też 68mxf i ma twardszy szczyt.Raczej odradzałbym Ci tego do 10,5g zalatuje mi to bardziej pstrągiem i większym okoniem niż sandaczem. Ten do 14g powienien być odpowiedni o ile taki króciak Ci pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlek Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Raczej lubię kije krótkie . Mogą byc dla mnie wszelkie wielkości do 2.30m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Carlek jak chcesz się upewnić przed zakupem to zasuwaj do pracowni, tam możesz sobie pomacać gotowe kije. Tam się upewnisz , który będzie Tobie pasował. W pracowni nie koniecznie musisz kupować, Twój wybór, ale zostawić w sklepie 1100zł to grzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duży Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Masz priwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Kolega w zaprzyjaźnionym sklepie ma na zbyciu nowego St. Croix Avid 213cm, 2 składy do 18gr za 850PLN. Gwarancja itp, itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlek Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Sory, ale w granicy 200km nie ma żadnej pracowni od mojego miasta zamieszkania, a jestem jeszcze uczniem 3 klasy liceum. Wiec sama podróż to dla mnie szkoda pieniędzy jeśli miałbym jechac autem . Nawet w moich okolicach nie znajdę żadnego sklepu z St croixami. Wiec musze polegać na internecie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) St.Croix lub inny z netu nie przypasuje to odsyłasz a jak z pracowni nie przypasuje to wstawiasz do działu sprzedam, chętnie odkupimy po kosztach komponentów ;)Jak pracownia to koniecznie obadaj w ręku. Edytowane 17 Lutego 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 St.Croix lub inny z netu nie przypasuje to odsyłasz a jak z pracowni nie przypasuje to wstawiasz do działu sprzedam, chętnie odjupimy po kosztach konponentów Kurcze nigdy nad tym nie myślałem, ale chyba coś w tym jest ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlek Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Hehe ale lepiej wypytać i od razu celnie kupic a nie bawić sie w odsylanki , jeszcze na sucho nie sprawdzi sie dobrze kija, trzeba spróbować na woda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Wypytać???Każdy łowi inaczej, gdzie indziej i ma inne preferencje. Celnie kupić?? Jednemu będzie kucał, innemu "się pałował"... Nie wiesz czego szukać?? nie pomacasz, nie znasz, nie pomachałeś - kupujesz kora w worku, który albo Ci przypasi albo Cię "podrapie" po kieszeni..i wyląduje na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Jeżeli nie zawitasz do pracowni i będziesz brał w ciemno, to stracisz wiele stówek zanim trafisz na ten właściwy dla Ciebie badyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 W pracowni też wiele stówek można zostawić zanim się trafi; ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlek Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Też patrząc na to ze na suchoo pomachał kijem to duzo mi nie wyjaśni np tego od ilu gram zaczyna sie czuć opad przynęty, ile wynosi faktyczny Cw, ile mozna spokojnie przeciazyc i po to wlasnie pisze w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 W pracowni też wiele stówek można zostawić zanim się trafi; )Zawsze można iść na bazar i kupić ruski teleskop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Jak ktoś za sandaczem z bazarowym teleskopem lubi to czemu nie... tylko podaj kołowrotek co by dobrze zestaw wyważył.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Zawsze można iść na bazar i kupić ruski teleskop.Chyba kolegę troszkę ponosi... A z tym kupowaniem przez internet i zwrotem to coś jest na rzeczy, czasami zastanawiam się czy faktycznie nie kupić z prawem zwrotu bo w stacjonarnym to najczęściej ni huhu, tak zostałem z kilkoma bezsensownymi kijami, w sklepie wydawały się ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Mam doświadczenia "z wody" z wędkami, które Ciebie interesują. Stc 610mlxf to świetna wędka na duże okonie i sandacze na lekko, przede wszystkim jest znakomita do drop shota. Lżejsza nie bardzo nadaje się do twoich zastosowań. W tych pieniążkach trudno o coś lepszego według mnie, chyba że jakimś cudem trafimy extreme . Pamiętaj jednak, że z czasem będziesz chciał połowić troszkę ciężej i tutaj lepszym wyborem będzie kijek na blanku 12lb 5/8 oz. Najważniejszą radę sprzedał Ci @Patu, jedź i pomacaj, 1100 to sporo kasy i lepiej być pewnym zakupu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi