carlek Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Do łowienia na ciezko bede miał fenwicka aetos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Do łowienia na ciezko bede miał fenwicka aetos moja opinia o aetosie jako kiju na sandacze.... Na ciężko ... ;) Kilka osób, które łowiły potwierdziły. Weź sobie Phenix UMBX S-700M do 14g i będziesz Pan zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom72 Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Proponuje St Croix Legend Elite LES96MF2 ewentualnie mocniejsza wersje do 28gr (uzywke sam sprzedawalem w stanie idealnym za 1100zł gdyz mnienialem na ten delikatniejszy do 21gr), ewentualnie Daiwe Tournamenta 2,75 c.w.8-35 gr to na wieksze sandacze lub lzejszy model do 25 .Na zadnym z tych kiji sie nie zawiedziesz.Ostatnio skusiłem sie na Dragona HM-Xa Hitmana do 25gr (HM80 pomimo kilku podejsc jakos mi nie pasowały) i jestem tym kijem wprost oczarowany , jak rozpocznie sie sezon na sandacza napisze jak sobie radzi z holem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 ....zaraz dojdziemy do tyczki sandaczowej;)..zaczęło się od niecałych 7 stop a tu juz prawie 10;).... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Czy sklepowe, czy robione na zamówienie - frycowe zaplacić trzeba i już . Dopóki nie obłowi się kilku różnych kijów (nawet i zupełnie innych rodzajów), to zwykle delikwent nie bedzie do końca wiedział, czego chce. Natomiast jeśli mówimy o budżecie 1100 zł, to chyba lepiej zdać się na pracownię, ale temat intensywnie trza z nią przedyskutować, żeby jak najdokładniej określić oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abus74 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 (edytowane) Witam wszystkich. Jako nowy na forum chcę wtrącić swoje trzy grosze Jak pisali wcześniej koledzy frycowe trzeba zapłacić tak i ja przerobiłem kilka wędek, aż któregoś dnia kolega pokazał mi Avida fasta w dwuskładzie cw do 18g. Kijek wpadł mi w oko i zacząłem szukać czegoś podobnego i znalazłem Avida avs68mxf X-fast cw 5-18g w jednoskladzie. Pierwsze testy przeprowadzone na okonkach główka 5g i gumka 3cm opad doskonale wyczuwalny największa przynęta jaką rzucałem to 3" kopyto na główce 18-to gramowej i wędka spokojnie daje radę. Jeżeli chodzi o zacięcie to zacinam lżej niż innymi wędkami a pyszczek sandacza przebija na wylot. Natomiast sandacz 65 cm czy boleń 50+ nie miały zbyt wiele do powiedzenia. Przypadkowo zaciąłem też dużego leszcza za płetwę grzbietową i dopiero wtedy zobaczyłem ile jest warta ta wędka pięć minutek i lechu już mial dosyć walki Ogólnie kijek lekki szybki z bardzo czułym szczytem idealny pod sandacza za rozsądne pieniążki. Edytowane 13 Czerwca 2014 przez abus74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fomadron Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Jeżeli aktualne lub ktoś jeszcze szuka, to polecam http://jerkbait.pl/topic/42898-stcroix-premier-ps70mf2-7-17g-213cm-gwarancja/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi