Skocz do zawartości

Wędka na sandacza do 1100zł

carlek

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Proponuje St Croix Legend Elite LES96MF2 ewentualnie mocniejsza wersje do 28gr (uzywke sam sprzedawalem w stanie idealnym za 1100zł gdyz mnienialem na ten delikatniejszy do 21gr), ewentualnie Daiwe Tournamenta 2,75 c.w.8-35 gr to na wieksze sandacze lub lzejszy model  do 25 .Na zadnym z tych kiji sie nie zawiedziesz.Ostatnio skusiłem sie na Dragona HM-Xa Hitmana do 25gr (HM80 pomimo kilku podejsc jakos mi nie pasowały) i jestem tym kijem wprost oczarowany , jak rozpocznie sie sezon na sandacza napisze jak sobie radzi z holem.

Pozdrawiam

Czy sklepowe, czy robione na zamówienie - frycowe zaplacić trzeba i już :mellow: . Dopóki nie obłowi się kilku różnych kijów (nawet i zupełnie innych rodzajów), to zwykle delikwent nie bedzie do końca wiedział, czego chce. Natomiast jeśli mówimy o budżecie 1100 zł, to chyba lepiej zdać się na pracownię, ale temat intensywnie trza z nią przedyskutować, żeby jak najdokładniej określić oczekiwania. :)

• 3 miesiące temu...

Witam wszystkich. Jako nowy na forum chcę wtrącić swoje trzy grosze :) Jak pisali wcześniej koledzy frycowe trzeba zapłacić tak i ja przerobiłem kilka wędek, aż któregoś dnia kolega pokazał mi Avida fasta w dwuskładzie cw do 18g. Kijek wpadł mi w oko i zacząłem szukać czegoś podobnego i znalazłem Avida avs68mxf X-fast cw 5-18g w jednoskladzie. Pierwsze testy przeprowadzone na okonkach główka 5g i gumka 3cm opad doskonale wyczuwalny największa przynęta jaką rzucałem to 3" kopyto na główce 18-to gramowej i wędka spokojnie daje radę. Jeżeli chodzi o zacięcie to zacinam lżej niż innymi wędkami a pyszczek sandacza przebija na wylot. Natomiast sandacz 65 cm czy boleń 50+ nie miały zbyt wiele do powiedzenia. Przypadkowo zaciąłem też dużego leszcza za płetwę grzbietową i dopiero wtedy zobaczyłem ile jest warta ta wędka pięć minutek i lechu już mial dosyć walki :D Ogólnie kijek lekki szybki z bardzo czułym szczytem idealny pod sandacza za rozsądne pieniążki.

Edytowane przez abus74

• 1 miesiąc temu...