Skocz do zawartości

Kołowrotek DAIWA/Shimano 2500 do lekkiego spina zza oceanu, jaki?

elpojo

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem ostatnio okazję w sklepie pokręcić Caldią 3500 w wydaniu Japońskim i Team Daiwą R4 (R4 zastąpił w tym roku model Advantage)Made in Thailand. Pracę przyrównałem do Stradica i TwinPowera 4000FB. Nie wiem jak porównanie wychodzi na rybach, na sucho urzekły mnie DAIWY! Kręciło się nimi jak w masełku, Shimańcami z kolei jakby w...gęstszej margarynie :lol:

W międzyczasie zrewidowałem swoje potzreby i zdecydowałem że zakupię rozmiar 3000. Zrobiłem małe zestawienie finalistów:

Pogrzebałem ponadto w zagranicznych forach i zdecydowałem się na Team Daiwę SOL 3000, zwycięstwo nad CALDIĄ dał metalowy rotor i zapasowa szpula. Amerykańscy koledzy stawiali go bezpośrednio poniżej CERTATE, być może na wyrost, tego nie wiem. Do FUEAGO od początku byłem uprzedzony...jako ciekawostkę dodam, że FUEGO zmenia desing na ten znany z TD, można sobie podpatrzyć tu: http://www.daiwa.com/Reel/spinning.aspx

post-1203-1348914078,4591_thumb.jpg

• 1 rok później...

Odświeżam temat bo w necie znalazłem chyba najtańszy w tym momencie kołowrotek Daiwy z REAL FOUR.Co ciekawsze na polskich stronach jest dokładnie zero na ten temat.

http://www.buystuffcheap.com.au/product/DAIWA-CY-SPIN-3000.h tml

Ro akurat 3000 ale są mniejsze a na Ebayu chodzą troszkę ponad 100$,może warto? :D

Pozdrawiam!

Mam Revrosa 2506 już chyba 2 sezony - daje radę. Na Europę to chodzi chyba jako Exceller, ale Revros robiony jest/był na JDM i może dlatego zbiera lepsze opinie. Kupiłem bo szukałem najtańszego kołowrotka z płytką szpulą - 2506 - i znalazłem w Revrosie właśnie. U mnie jest na okonie i na klenie. Jak kupowałem cos ok 65 USD.

Gdybym teraz robił zakupy jednak to pewnie poszedłbym w stronę Gumo, który nabył sprzęta z serii oczko wyższej - Freams KIX - na moje oko wygląda i kręci super, ale może właściciel się wypowie sam.