popper Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Od jakiegoś czasu na pstrągach i nie tylko, używam TP 2500FB. Sprawuje się wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 w Cabelasie kupisz za 250 usów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Miałem ostatnio okazję w sklepie pokręcić Caldią 3500 w wydaniu Japońskim i Team Daiwą R4 (R4 zastąpił w tym roku model Advantage)Made in Thailand. Pracę przyrównałem do Stradica i TwinPowera 4000FB. Nie wiem jak porównanie wychodzi na rybach, na sucho urzekły mnie DAIWY! Kręciło się nimi jak w masełku, Shimańcami z kolei jakby w...gęstszej margarynie W międzyczasie zrewidowałem swoje potzreby i zdecydowałem że zakupię rozmiar 3000. Zrobiłem małe zestawienie finalistów: Pogrzebałem ponadto w zagranicznych forach i zdecydowałem się na Team Daiwę SOL 3000, zwycięstwo nad CALDIĄ dał metalowy rotor i zapasowa szpula. Amerykańscy koledzy stawiali go bezpośrednio poniżej CERTATE, być może na wyrost, tego nie wiem. Do FUEAGO od początku byłem uprzedzony...jako ciekawostkę dodam, że FUEGO zmenia desing na ten znany z TD, można sobie podpatrzyć tu: http://www.daiwa.com/Reel/spinning.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Pogratulować decyzji - oby to masełko nie miało zbyt wiele cholesterolu... Obie firmy są OK, ważne by łowca był zadowolony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 oby to masełko nie miało zbyt wiele cholesterolu... ...w razie czego spalę go nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Mam topowe Shimano i Daiwy - nauczyłem się wybaczać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalB Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 jako ciekawostkę dodam, że FUEGO zmenia desing na ten znany z TD, można sobie podpatrzyć tu: http://www.daiwa.com/Reel/spinning.aspx I będzie prawdopodobnie najtańszym młynkiem z real four. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Odświeżam temat bo w necie znalazłem chyba najtańszy w tym momencie kołowrotek Daiwy z REAL FOUR.Co ciekawsze na polskich stronach jest dokładnie zero na ten temat. http://www.buystuffcheap.com.au/product/DAIWA-CY-SPIN-3000.h tml Ro akurat 3000 ale są mniejsze a na Ebayu chodzą troszkę ponad 100$,może warto? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 w daiwę w okolicy 100$ to celowałbym w Revrosa,naprawdę super jak na tą cenę,miałam chwile 2000 teraz kreci u kolegi,ale znajomek dalszy ma 3000 i tyra nia niemiłosiernie 3 sezon ,i sam przyznaje ze niespodziewał się ze loł prajsowy kreciek tyle zniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Mam Revrosa 2506 już chyba 2 sezony - daje radę. Na Europę to chodzi chyba jako Exceller, ale Revros robiony jest/był na JDM i może dlatego zbiera lepsze opinie. Kupiłem bo szukałem najtańszego kołowrotka z płytką szpulą - 2506 - i znalazłem w Revrosie właśnie. U mnie jest na okonie i na klenie. Jak kupowałem cos ok 65 USD. Gdybym teraz robił zakupy jednak to pewnie poszedłbym w stronę Gumo, który nabył sprzęta z serii oczko wyższej - Freams KIX - na moje oko wygląda i kręci super, ale może właściciel się wypowie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Witam!Ciekaw jestem czy system REAL FOUR daje kołowrotkom Daiwy jakąś przewagę nad tymi bez niego? I bohater zamiesznia z strony Daiwy: http://www.daiwafishing.com.au/daiwa.cfm?page=reels&reel s=realfour&product=cy Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi