sacha Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Mam na szpuli Okumy Saliny takie oznaczenia:4-190m6-130m7-100mjak to się ma do lbs, kg albo średnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Ano tak że prawie sobie odpowiedziałeś na pytanie. Bo ten zapis ze szpulki czyli 4-190m oznacza ni mniej ni więcej że nawiniesz na nią 190m monolitu (żyłki) o mocy 4 lb. No chyba że nie wszystko co zapisane na szpulce podałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Ano tak że prawie sobie odpowiedziałeś na pytanie. Bo ten zapis ze szpulki czyli 4-190m oznacza ni mniej ni więcej że nawiniesz na nią 190m monolitu (żyłki) o mocy 4 lb. No chyba że nie wszystko co zapisane na szpulce podałeś.Też bym tak myślał ale ...... po pierwsze primo kołowrotek morski a po drugie primo wygląda mi na to że żyłki 4lbs czyli ok. 1,8kg to by tam weszło nie 190 a z 990m.Nawiniętę mam na niej PP tylko zapomniałem rozmiar ale na morze nie założyłbym cieniej niż 20lbs.Problem mam dlatego że chyba 2 lata temu odwracałem plecionki i teraz jestem w czarnej d.... bo nie pamiętam na którym kołowrotku co jest i ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 jeżeli to japońskie oznaczenie #4, #6, #7 to prawdopodobnie tu znajdziesz odpowiedź...http://www.japantackle.com/Topics/japanese_silk.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Też bym tak myślał ale ...... po pierwsze primo kołowrotek morski a po drugie primo wygląda mi na to że żyłki 4lbs czyli ok. 1,8kg to by tam weszło nie 190 a z 990m.Nawiniętę mam na niej PP tylko zapomniałem rozmiar ale na morze nie założyłbym cieniej niż 20lbs.Problem mam dlatego że chyba 2 lata temu odwracałem plecionki i teraz jestem w czarnej d.... bo nie pamiętam na którym kołowrotku co jest i ile?No to właśnie napisałem że pewnie wszystkiego nie podałeś o szpulce i kołowrotku.Jano podał ci przelicznik , pierwsza z lewej tabela .To twoje 4 a właściwie powinno być #4 = 0.33mm monolit(żyłka) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Dzięki serdeczne wszystkim . Czyli 0,28mm PP powinno wejść ze 200m ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 no właśnie chciałem wstawić te tabele, które wkleił @pitt nie mogłem od ręki znaleźć, bo mam na domowym kompie... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Czyli 0,28mm PP powinno wejść ze 200m ? biorac pod uwage, ze te 0.28 mm mozna pomiedzy bajki wlozyc, to raczej nie ale moze z ponizszej tabeli uda sie cos wywnioskowac dyneema_spool.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hardy123 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Witam.Co oznacza srebrna naklejka na stopce kołowrotka shimano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 (edytowane) oznacza to że jest srebrna:D:D pewnie dopuszczenie na rynki wymagające certyfikacji np: CENapisz do shimano 'polska i zapytaj się o to... Edytowane 17 Lutego 2019 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubas Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Witam.Co oznacza srebrna naklejka na stopce kołowrotka shimano?Jeżeli pytasz o tą małą okrągłą. Z trzema literami.To najprawdopodobniej kolejna partię produkcji. Kupowałem kolejno kołowrotki tego samego modelu. I im nowszy kołowrotek kupiłem. To zmieniały się litery na kolejne z alfabetu.Ale najlepiej zapytać u źródła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Kolega już otrzymał rzetelną odpowiedź tutaj:http://jerkbait.pl/topic/46701-dob%C3%B3r-ko%C5%82owrotk%C3%B3w/page-133#entry2539979 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi