Skocz do zawartości

Oznaczenia japońskie

sacha

Rekomendowane odpowiedzi

Ano tak że prawie sobie odpowiedziałeś na pytanie.  Bo ten zapis ze szpulki czyli 4-190m oznacza ni mniej ni więcej że nawiniesz na nią 190m monolitu (żyłki) o mocy 4 lb. No chyba że  nie wszystko co zapisane na szpulce podałeś.

Też bym tak myślał ale ...... po pierwsze primo kołowrotek morski a po drugie primo wygląda mi na to że żyłki 4lbs czyli ok. 1,8kg to by tam weszło nie 190 a z 990m.

Nawiniętę mam na niej PP tylko zapomniałem rozmiar ale na morze nie założyłbym cieniej niż 20lbs.

Problem mam dlatego że chyba 2 lata temu odwracałem plecionki i teraz jestem w czarnej d.... bo nie pamiętam na którym kołowrotku co jest  :wacko: i ile?

Też bym tak myślał ale ...... po pierwsze primo kołowrotek morski a po drugie primo wygląda mi na to że żyłki 4lbs czyli ok. 1,8kg to by tam weszło nie 190 a z 990m.

Nawiniętę mam na niej PP tylko zapomniałem rozmiar ale na morze nie założyłbym cieniej niż 20lbs.

Problem mam dlatego że chyba 2 lata temu odwracałem plecionki i teraz jestem w czarnej d.... bo nie pamiętam na którym kołowrotku co jest  :wacko: i ile?

No to właśnie napisałem że pewnie wszystkiego nie podałeś o szpulce i kołowrotku.

Jano podał ci przelicznik , pierwsza z lewej tabela .To twoje 4 a właściwie powinno być #4 = 0.33mm monolit(żyłka)

• Like 1

• 4 lata później...

Witam.Co oznacza srebrna naklejka na stopce kołowrotka shimano?

Jeżeli pytasz o tą małą okrągłą. Z trzema literami.

To najprawdopodobniej kolejna partię produkcji.

Kupowałem kolejno kołowrotki tego samego modelu. I im nowszy kołowrotek kupiłem. To zmieniały się litery na kolejne z alfabetu.

Ale najlepiej zapytać u źródła.

Pozdrawiam