wizard Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Witam.Mam pytanie z kategorii kolory , co robicie by wasze gumy z bialych nie zrobily sie zolte , oprocz trzymania odpowiednich kolorow przegrodkach macie jeszcze inne swoje patenty ?Pozdrawiamwzrd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Ja trzymam gumy w tych samych kolorach w woreczkach foliowych do ktorych dodatkowo wkraplam troche tlustego atraktora o zapachu tranu. Nawet nie chodzi o to ze wierze w atraktor tylko takie tluste latwiej mi sie wyjmuje. I nie zolkna. Z drugiej strony, takie brudne kolory sa czesto najskuteczniejsze, i zdarza mi sie iz czasami rzucam do jednej przegrodki dwa rozne kolory liczac na nietypowy mix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andrzej Lipiński Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 U mnie też większa ilość gum tego samego rodzaju czeka w woreczku zamknięta w szafie.Ale też nie chomikuje wielu rodzaji.Tylko podstawowe wzory.W końcu jest taki wybór i tyle sklepów że nie ma sensu odkładanie na zapas.To warunki atmosferyczne (słońce,woda)sprawiają że guma zmienia kolor wysycha.Reasumując - woreczki trzymane w zamkniętym,ciemnym pudełku bądź torebce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Ja to gumki trzymam w różnych pudełkach. W przegródkach mam różne typy ale takiego samego koloru. Żółte, z żółtymi twisterami, żółte rippery, z żółtymi ripperami. Nie stosuję woreczków, nie mam też większych zapasów. Wszystko w kilku pudełkach. A ... i jeszcze jedno. Duże gumy mam w jednym pudełku, a mniejsze w innym pudełku. Często jest tak, że później, przed wyjazdem na ryby przeglądam pudła i robię jedno - specjalnie na wyjazd (dobór do łowiska, a przede wszystkim gatunku ryby). PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jarokowal Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Nic nowego nie wniosę, silikonowe przynęty również trzymam w pudełkach, posegregowane kolorami.Woreczki strunowe stosuję do paproszków. Jakiś czas temu zakupiłem niewielki zapas paproszków, przeleżały troszkę w pudełku. I okazało się, że stały się twarde, nie pracują . Cały zapas zagotowałem, seledynowe, fioletowe, białe i inne razem wrzuciłem do garnka, zalałem wodą, i zagotowałem. Stały się mętne, wyblakłe i bardzo miękkie i ... bardzo nietrwałe . Okonie zajadały się nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Cześć Jarkowal, witam na forum i zapraszam do dalszej wymiany doświadczeń. Pozdrawiam serdecznieRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pedros Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Ja swoje przynęty trzymam posegregowane kolarami.Czasami robię eksperymenty i kombinuję z połączeniem różnych gum w jednych torebkach.Czasami przynosi to niesamowite efekty kolorystyczne (czytaj wyniki nad wodą), tak jak pisał Friko.Zaletą tego mieszania jest też taka, że nikt nie ma takiej gumy jak Ty i jesteś poprostu ORYGINAŁ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jarokowal Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Ech przepraszam nawet się nie przywitałem. Witam, zatem wszystkich użytkowników Jerkbait, myślę, że również moje doświadczenia będą pomocne w kształtowaniu tego portalu. Pozdrawiam Jarokowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Xavi Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 cześć Jarek My się już znamy, dobrze że jesteś z nami, brać jerkbait'a się powiększa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michumm Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 Podobnie jak koledzy wyzej, w pudełeczkach trzymam, kiedyś eksperymentowałem i wszedł mi kolor kaczego ch*** okonie ochoczo bardzo w to biły (perła do czerwonych), a i jeszcze perła do seledynów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wizard Opublikowano 28 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 Podobnie jak koledzy wyzej, w pudełeczkach trzymam, kiedyś eksperymentowałem i wszedł mi kolor kaczego ch*** okonie ochoczo bardzo w to biły (perła do czerwonych), a i jeszcze perła do seledynów.Michumm jakie rozmiary gumek masz na okonie , bo ja posiadam 5 cm. Manns'owskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 Kolory?Byl czas, kiedy w gazetach wedkarskich lansowano potrzebe posiadania fafnastu kolorow i fafdziesieciu wielkosci. Mysle, ze oparlem sie w sumie temu podejsciu bo staram sie gumy miec w paru podst. kolorach.Raz tylko kupilem 3kolorowe Kalinsy.Gum nazbieralo mi sie pare i trzymam je roznie, od duzych pudel PP, poprzez kasety na rolki filmu fot(moj pomysl) do roznej masci workow foliowych. Podstawy to segregacja kolorami i wzgledna dbalosc o brak deformacji(czego nie rozumieja niektore sklepy wtlaczajac gumy do malych torebek)Staram sie nie mixowac kolorow,zeby nie przyszedl mi do glowy pomysl z posiadaniem wlasnie tych fafnastu kolorow, moim zdaniem zabiera to czas nad woda...jestem zwolennikiem, ze to raczej wielkosc jest czynnikiem najwazniejszym, decydujacym o ataku ryby..Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 @Jarokowal,witaj na naszym forum. Zapraszam do wymiany doświadczeń. @Wizard,podobnie jak koledzy segreguję gumy w pudełkach. Każdy kolor (odcień) trzymam w innej przegródce. Uważam, że tak jest najlpiej posegregowane.Należy jednak pamiętać, że niektóre pudła rozpuszczają gumy i warto to sprawdzić przez zakupem.Niektóre gumy trzymam także w torebkach strunowych. Najczęściej są to zapasowe gumy lub takie, które strasznie farbują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michumm Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 @wizard Jeśli nie jest to wiosna to moim arsenałem są 7-9 cm Predatory Mann'sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wizard
Witam.
Mam pytanie z kategorii kolory , co robicie by wasze gumy z bialych nie zrobily sie zolte , oprocz trzymania odpowiednich kolorow przegrodkach macie jeszcze inne swoje patenty ?
Pozdrawiam
wzrd
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi