meme174 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Wiosna za oknami wiec.... Trzeba powoli zaczac perch hunting - apro po sprzetu to chyba ten co w fly tv klasa 6-8 linka inter albo siking, przynety ? Pewnie roznego rodzaju pijawki, jakies decivery, raczki, zoonkery cos jeszcze ? Miejsca - szukac w okolicach zeszlorocznych badylii czy moze na stokach troche glebiej ? No i przypon - dla mnie chyba najtrudniejsza kwestia - choc moze az za bardzo przeceniam znaczenie jego... robic z 2 - 3 kawalkow fluocarbonu ( 0.25-0.2 lub jeszcze 0.18 jak slabo zeruja ) na dlugosc 2-2.5 m czy moze nie kombinowac i jeden kawalek 0.20 ? chcialbym poznac wasze zdanie, doswiadczenia na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Teraz to sie powinno dać okoniom spokój bo powoli szykują sie do tarła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 teraz tak ale patrzac na pogode w polowie marca powinno juz byc po wszystkim a o ten czas mi chodzilo wyzej napisalem nie jasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 tutaj chyba powinieneś znaleźć podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 ogladalem to juz Chodzi mi raczej o doswiadczenia z Polskich lowisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 ;0Nie chcę generalizować, ale u nas ze względu na specyfikę łowisk i poglowie ryb raczej ciężko będzie Ci znaleźć kogoś, kto ma powtarzalne wyniki w perchowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Napisz do kolegi @Baart ma spore doświadczenie w połowie garbusów, w ostatnim numerze Sztuki Łowienia był jego artykuł poświęcony okoniom na muchę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 dzieki Bedzie trzeba zamowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 (edytowane) meme174 obiecana fotka mojego okoniowego kilerka. Cała przynęta ma ok.4 cm. Okonie u nas reagują tylko na kolor brązowy ,brunatny i czarny. Wszelakie jaskrawości są całkowicie ignorowane. Edytowane 20 Lutego 2014 przez brt3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 dzieki za fotke Marabut, kogut + zlota glowka ? haczyk nr 6 - 8 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 (edytowane) powoli sie ucze A probowales zamiast glowki dawac oczy metalowe ( nie wiem jak sie dokladnie to nazywa ) Edytowane 20 Lutego 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 (edytowane) Oczywiście. Najlepsze oczy metalowe to sa z takich łańcuszków kulkowych. Można spotkać w wannach lub przy nowych obuwiach:) Edytowane 20 Lutego 2014 przez brt3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Równiez uzywam oczek metalowych (breloczki, jakieś zawieszki), mozna tez kupić w roznych rozmiarach i kolorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Ocz Można spotkać ... lub przy nowych obuwiach:) Hmm..wiem, że to nieładnie, ale zawsze uda się zwędzić z obuwia w CCC :-), sa różne kolory srebrne, złotawe, czarne czasem. Edytowane 22 Lutego 2014 przez domeldoom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 w takich łancuszkach to w leroy merlin widziałem - na metry - dzis podjadę i sprawdzę co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 W Castoramie też maja takie łańcuszki przy korkach do wanny/ umywalki i rożne kolory i średnice kuleczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 W brico były na metry obok łańcuchów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Mysle ze najlatwiej mozna nalowic okoni na nimfy...Kiedy wplywamy w miejsce gdzie sa okonie, to w tyl zwrot i cala naprzod - bo sie nie opedzisz...Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Dziś byłem za okoniem z nimfami. Lekko licząc 50 szt padło. Niestety tylko 2 szt. wymiarowe. Reszta same maluchy. Dziwne że na strima miałem tylko jeden kontakt. Pogoda bajeczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Dziś byłem za okoniem z nimfami. Lekko licząc 50 szt padło. Niestety tylko 2 szt. wymiarowe. Reszta same maluchy. Dziwne że na strima miałem tylko jeden kontakt. Pogoda bajeczna. Raczej normalne. Glowny skladnik diety okonia ( a mniejszego podstawowy) to bezkregowce. U nas jak sie roi np.ochotka i plywamy za pstragami, to czasem sie trafiaja miejsca okoniami doslownie zapchane. Kazdy rzut ryba... I calkiem spore czasem. Gdyby w Polsce ktos chcial sie pod okonia nastawic w taki sam sposob, to mysle ze by braly identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Jakie nimfki sprawdzają się Tobie na garbuski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 (edytowane) Łowiłem na nimfy z akcentem fluo. Byliśmy również wczoraj rano. Bez kontaktu Edytowane 3 Marca 2014 przez brt3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelo Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Dzisiaj po raz pierwszy łowiłem muchówką,uczyłem się rzucać i udało się skusić na nimfę kilka małych okoni i małego szczupaczka,mimo kilku małych rybek jestem zadowolony z moich pierwszych kroków z muchą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Muchowe perchowanie idzie ok Dzisiaj dorawny 30 na fioletowego strimerka z marabuta z zlota lepetyną 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi