Skocz do zawartości

Muchowe perchowanie, czyli okonie na muchę.

meme174

Rekomendowane odpowiedzi

Wiosna za oknami wiec....

Trzeba powoli zaczac perch hunting - apro po sprzetu to chyba ten co w fly tv klasa 6-8 linka inter albo siking, przynety ? Pewnie roznego rodzaju pijawki, jakies decivery, raczki, zoonkery cos jeszcze ?

Miejsca - szukac w okolicach zeszlorocznych badylii czy moze na stokach troche glebiej ?

No i przypon - dla mnie chyba najtrudniejsza kwestia - choc moze az za bardzo przeceniam znaczenie jego... robic z 2 - 3 kawalkow fluocarbonu ( 0.25-0.2 lub jeszcze 0.18 jak slabo zeruja ) na dlugosc 2-2.5 m czy moze nie kombinowac i jeden kawalek 0.20 ?

chcialbym poznac wasze zdanie, doswiadczenia na ten temat :)

Ocz Można spotkać ... lub przy nowych obuwiach:)

Hmm..

wiem, że to nieładnie, ale zawsze uda się zwędzić z obuwia w CCC :-), sa różne kolory srebrne, złotawe, czarne czasem.

Edytowane przez domeldoom
  • Like 1

Dziś byłem za okoniem z nimfami. Lekko licząc 50 szt padło. Niestety tylko 2 szt. wymiarowe. Reszta same maluchy. Dziwne że na strima miałem tylko jeden kontakt. Pogoda bajeczna.

Raczej normalne. Glowny skladnik diety okonia ( a mniejszego podstawowy) to bezkregowce. U nas jak sie roi np.ochotka i plywamy za pstragami, to czasem sie trafiaja miejsca okoniami doslownie zapchane. Kazdy rzut ryba... I calkiem spore czasem. Gdyby w Polsce ktos chcial sie pod okonia nastawic w taki sam sposob, to mysle ze by braly identycznie.